Bærekraft

Butikkeier i Oslo: – Brenn heller de brukte klærne

Motebransjen må spørre seg hva bærekraft er, skriver eier av det danske motemerket Mapp Store.

BÆREKRAFT? Ikke gjør som danskene, brenn heller de brukte klærne, skriver eier av det danske motemerket Mapp Store. FOTO: Ganni.
BÆREKRAFT? Ikke gjør som danskene, brenn heller de brukte klærne, skriver eier av det danske motemerket Mapp Store. FOTO: Ganni. Vis mer
Publisert

I likhet med dansker er ikke nordmenn akkurat på topp når det gjelder å kjøpe bærekraftige klær.

Blant nordmenn og dansker mener bare 24 prosent at det er viktig for dem å kjøpe bærekraftig produserte klær, viser tall fra European Fashion Report 2021.

I Danmark er tanken at man skal tvinge bærekraft ned over klesproduksjonen i form av krav om å bruke såkalt resirkulert materiale.

Under den internasjonale moteuken i København i august forpliktet flere store danske moteselskaper, deriblant Ganni og Bestseller, seg til å resirkulere mer i produksjonen av nye klær.

I samarbeid med Miljøstyrelsen, Dansk Mode & Textil Wear, Dansk Erhverv, Lifestyle & Design Cluster og flere store danske bedrifter, ble det blant annet enighet om at innen 2030 skal alle tekstiler fra selskapene bestå av 40 prosent resirkulert materiale.

På papiret høres dette riktig og bærekraftig ut. Bare ordet resirkulert smaker av ren samvittighet og gode intensjoner, men ved nærmere ettertanke er det vanskelig å komme opp med noe som er mindre bærekraftig enn å begynne å trevle opp gamle tekstiler for å produsere nye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer