Olivenolje

Bytt ut bodylotion med dette

Gir umiddelbart myk hud.

Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Du har kanskje merket at huden din er litt tørrere om dagen. Mange føler nok også at huden er litt ekstra gusten siden det både er blitt kaldere og mørkere.

Derfor er det ikke så rart at du noen ganger føler du trenger myk hud med en gang!

Grethe Marie Grimen, hudterapeut, rektor og daglig leder av Beauty hudpleieskole, sier olivenolje (eller andre oljer) er bra for umiddelbart myk hud. 

SMØR INN HUDEN MED OLJER: Ønsker du myk hud med en gang, er olivenolje lurt å påføre! Men, ikke bruk det hele tiden. Foto: Image Source
SMØR INN HUDEN MED OLJER: Ønsker du myk hud med en gang, er olivenolje lurt å påføre! Men, ikke bruk det hele tiden. Foto: Image Source Vis mer

- Har du en ekstremt tørr og sår hud, kanskje med eksem, er det godt å få smurt den inn med oljer, forklarer hun. 

Likevel er det ikke slik at bodylotion bør byttes ut for godt.

Olivenolje er nemlig et bra alternativ hvis det du ønsker er myk hud med én eneste gang.

Har du tørr, gusten og aldrende hud, er det bedre å smøre den med en krem som stimulerer cellefornyelsen og gjør at huden produserer sin egen fuktighet selv.

- Det som skjer når du smører deg med olje ofte er at huden blir lat og trenger ikke gjøre jobben selv, sier Grimen.

Kan det være lurt å variere med bodylotion og olivenolje?

- Ja, det kan det! Bruk gjerne en fuktighetskrem med fuktsyrer, vitamin A eller lignende. Kombinerer du oljen sammen med det og gode peelinger som stimulerer huden, går det fint. 

KK.no har testet:

Som du ser i videoen over, har KK.nos reporter faktisk testet bruk av olje i stedet for bodylotion. Og konklusjonen er som følger:

det stemmer at oljen gir umiddelbart myk hud, og det kjennes - overraskende nok, skikkelig godt ut på huden. Oljen trakk seg raskt inn, og gjorde at huden så frisk og spenstig ut. Kan absolutt anbefales dersom man har skikkelig tørre høstlegger. Men (og ja, det måtte komme et men), det lukter jo olivenolje av leggene dine etterpå. Og det kan kanskje bli i det meste laget hvis du skal smøre deg hver dag. 

Vårt tips er derfor å bruke oljen før du smører deg med bodylotion (påfør, la det trekke inn, ta et lag med godluktende bodylotion over noen timer etterpå) når du har skikkelig tørr hud. Det funker fint - billig er det også. 

LES OGSÅ: Derfor bør du ha olivenoljen på badet

OLIVENOLJE BEDRE ENN DYRE KREMER: Ifølge Deborah Niemann, forfatter av boka «Ecothrifty: Cheaper, Greener Choices for a Happier, Healthier Life», er det langt bedre å bruke olivenolje på huden enn dyre kremer. Foto: KK.no
OLIVENOLJE BEDRE ENN DYRE KREMER: Ifølge Deborah Niemann, forfatter av boka «Ecothrifty: Cheaper, Greener Choices for a Happier, Healthier Life», er det langt bedre å bruke olivenolje på huden enn dyre kremer. Foto: KK.no Vis mer

Bytt ut intimsåpen med olivenolje

Olivenolje kan faktisk brukes til noe annet enn bare det å få myk hud. Ifølge tidligere Lommelegen.no-svarlege og gynekolog Peer Høvik kan du bruke oljen etter at du har vasket deg i underlivet.

Han mener det absolutt ikke er behov for å bruke spesielle intimvaskprodukter.

– Det beste er rett og slett varmt vann, og så kan du bruke litt såpe til å vaske utvendig. Jeg vil også anbefale å bruke olivenolje til å stryke på huden etter vask, har han tidligere fortalt KK.no.

– Dette gjør huden myk, lindrer og viser seg å være bra. Jeg har hørt at mange har hatt gode opplevelser med det.

Når det gjelder hva slags olivenlje du skal bruke, trenger det absolutt ikke å være noe veldig kostbart. Det kan for eksempel være en variant fra matbutikken.

– Men pass på at du ikke får det opp i skjeden. Det skal kun smøres på huden utenpå, sier Høvik.

OBS. Vær også forsiktig med bruk av oljer hvis du har allergier.

LES OGSÅ: Sjekk at olivenoljen ikke er blitt gammel

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer