Oslo Fashion Week

Camilla (27) vil kle opp Aksel Hennie

Årets Oslo Fashion Week-debutant designer klær for selvsikre menn.

ÅRETS DEBUTANT: Camilla Bruerberg ville egentlig bli paleontolog, men snublet plutselig inn i motebransjen. Nå bruker hun naturvitenskap som inspirasjon i stedet. Foto: Per Ervland
ÅRETS DEBUTANT: Camilla Bruerberg ville egentlig bli paleontolog, men snublet plutselig inn i motebransjen. Nå bruker hun naturvitenskap som inspirasjon i stedet. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Tirsdag 17. august viser årets Oslo Fashion Week-debutant, Camilla Bruerberg (27), fram sin første kleskolleksjon på Oslo Kongressenter.

Men i motsetning til de andre OFW-debutantene designer ikke Bruerberg for kvinner, men for menn.

- Det har bare blitt sånn, helt naturlig. Jeg har ikke noe drag mot kvinneklær, og tror det er viktigst å gjøre det man er best til, forklarer Camilla Bruerberg.

Klikk her og se den forrige OFW-debutanten, Veronica B. Vallenes, kolleksjon.

Les også: Pia svarer på kjolekritikken

MYE PRINT: Her ser du en smakebit fra Camillas kolleksjon. Foto: Veslemøy Vråskar/Sidekick
MYE PRINT: Her ser du en smakebit fra Camillas kolleksjon. Foto: Veslemøy Vråskar/Sidekick Vis mer

Inspirert av naturvitenskap

Når kk.no møter henne, er det i underkant to uker igjen til moteuken starter, men kolleksjonen er langt fra ferdig ennå. Designeren tar det likevel med knusende ro, selv om hun har massevis av klesprøver i posen.

En liten sniktitt blir det, selvsagt. Her er det mye strikk og stoff i fotoprint med rolige farger. På visningen kan vi vente oss en avslappet silhuett, med mye detaljer i stoffene.

- Kolleksjonen min heter «archaeopteryx», sier hun mens hun dobbeltsjekker navnet på nettet.

- Hva betyr det?

- Det er den første dinosauren som fikk vinger, som også er et symbol på min aller første kolleksjon. Jeg drømte om å bli paleontolog da jeg var liten, og har alltid vært glad i naturvitenskap, forteller debutanten.

Les også: Program for Oslo Fashion Week 2010

Snublet inn i motebransjen

Mote og klesdesign var aldri et naturlig valg for henne, men plutselig havnet hun der og stortrives. Og nå plutselig er hun høstens debutant på OFW! Slett ikke verst for en som bare «snublet» inn i motebransjen.

- Det er veldig gøy å få vise seg fram og få oppmerksomhet. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått muligheten, sier Bruerberg.

HER FÅR DU EN SMAKEBIT:Men det er ikke hvilken som helst mann hun designer klær for. Det er så langt fra Dress Mann-klær som det kan bli. Her er det blant annet strikkegensere og mønstrete tights som står for tur.

- Han er ung til sinns og sikker på seg selv. Men kvinner kan bruke det også. Aksel Hennie hadde sikkert kledd klærne mine. Han har en avslappet og kul stil, røper hun.

Tirsdag 17. august klokken 19 er det offisiell åpning av Oslo Fashion Week på Oslo Kongressenter. Da kan du se Camilla Bruerbergs debutantvisning.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer