Trender

- Capen er høstens it-plagg

Vi har sett den en stund, men i august kommer den for fullt hos Vero Moda.

KOMMER FOR FULLT: - Capen har vi ikke sett så mye av foreløpig, men til høsten kommer den for fullt, sier Susanne Brysveen hos Bestsellers merke Vero Moda. Foto: Tone Ra Pedersen
KOMMER FOR FULLT: - Capen har vi ikke sett så mye av foreløpig, men til høsten kommer den for fullt, sier Susanne Brysveen hos Bestsellers merke Vero Moda. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatertHar du en cape liggende i skapet? Ikke kast den. Capen er nemlig høstens absolutte motemust, ifølge kleskjeden Vero Moda.

- Capen har vi ikke sett så mye av foreløpig, men til høsten kommer den for fullt, sier Susanne Brysveen hos Bestseller, som fører merket, til KK.no.

Den elegante jakken med vide 3/4-lange ermer var kvinnens optimale ytterplagg på 1800-tallet, og har vært inn og ut av motebildet siden.

Nå blir den altså mer aktuell enn noensinne. Og den må gjerne være i skinn eller tovet ull. Caper i vannavstøtende stoff er også helt riktig.

Se masse bilder fra høstkolleksjonen lenger ned i saken.

Sauen holder stand

Annet yttertøy som blir stort til høsten er den kamelhårsfargede saueskinnsjakken, som vi så så mye av ifjor. Til høsten skal den se ut som den er fra 70-tallet, i vintagestil med detaljer som hetter man kan åpne bak og duffelcoat-inspirerte knapper.

Sporty parkaser, etniskinspirerte eller rutete ponchoer og børstede ulljakker med strikk bak for å få fasong, er dessuten veldig trendy.

- Fuskepelsen holder også stand. Det er det ultimate partyplagget, og med et belte i livet er ponchoen det ultimate festivalantrekket, supplerer Brysveen.

HER ER HØSTENS HOTTESTE JAKKER FRA VERO MODA:


Vesten er hot

Noe som derimot er litt nytt er comebacket til den gode gamle vesten. Vi skal leke at vi er cowboy og indianere, og løpe rundt i lange eller korte varianter, med eller uten frynser, som vi bruker til knall blå jeans og chinos.

- Vi ser masse tøffe lange og korte vester, som kan styles med belte, og lange kardiganer som kan brukes som kjole, sier Vero Modas Katrine Bergsli.


Mye mønstre

Selv om vi ser mye print og mønstre denne vinteren, tar det helt av til høsten. Gensere, jakker og bukser er spettet med fargerike tegn, striper og border.

- Kolleksjonen er inspirert av mønsterprint fra Mexico, Peru og Arizona, forklarer Brysveen.

Vi kan heller ikke få nok av nordisk print og tradisjonelle mønstre, og sesongens hotte blomsterprint og kinesiskinspirerte stil blir med oss videre.

Genseren er blitt kort

En annen detalj å legge merke til er lengden på genserne. Til høsten har den krøpet oppover.

Vi ser masse plagg som rekker til litt over beltet, og de kan brukes med singletter eller bomullstopper under, for en kul kontrast.


Prikken over i-en

Av tilbehør er beltet og skjerfet det viktigste. Et hvert antrekk kan snurpes sammen for en fin figur, eller toppes ved hjelp av et fargerikt skjerf.

- Skjerfet gjør hele looken, forklarer Brysveen.

Bukser og skjorter i cordfløy i farger som rustrødt og sennepsgult, og jeanskjorter inspirert av Arizona, er også verd å merke seg.

Litt mer eksklusivt

«Very» er Vero Modas litt dyrere og mer eksklusive merkesøster. Her finner vi oversized maxikjoler i forstørret dyreprint, sennepsgule farger, caper i skinn, haremsbukser med print, A-linjeformede skjørt i 70-tallsstil, lange jakker med glidelåser og ulljakker i mohair.

Prisene ligger på rundt 500 kroner for en kardigan, og fra 600 til 900 for kjolene. Klærne er å få tak i på Veromoda.com.

SE BILDER FRA VERY-KOLLEKSJONEN HER:


COWBOY OG INDIANER: Den korte skinnvesten i 70-tallsstil er ett av høstens nøkkelplagg.  Foto: Tone Ra Pedersen
COWBOY OG INDIANER: Den korte skinnvesten i 70-tallsstil er ett av høstens nøkkelplagg. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer

Slik blir ellers våren

Er du mer opptatt av hva som kommer til våren? KK.no har tidligere sjekket ut vårkolleksjonene til Vero Moda, Only og Vila, Lindex, Monki, Weekday, KappAhl, Cubus, La Redoute, Gina Tricot, Ecco, Levis og H&M.

Hos Ellos ser vi dessuten duse pasteller, florlette kjoler, mye lys denim, silkebluser og klassiske hverdagsplagg som passer inn i enhver garderobe,

Detaljer vi merker oss er vaffelstrikk, flaggermusermer, blondebroderier, striper, strikkede sailorjakker med emblemer, bomullsbukser, stråhatter og bikerjakker.

Dette har dessuten andre motefolk tro på

Ditte Kristensen hos PR-byrået Inq: Det lange lettebeltet
Annelie Lindewall Brunsvik i Kappahl: Den lange shortsen
Therese Kokkim i Vila: Maxikjolen
Kirre Sjöden i Lindex: Maxikjolen og herreskjorten
Linda Lorentzen i Spalt PR: De gulrotformede jeansene

GENSEREN HAR KRØPET OPPOVER: Katrine Bergsli fra Bestseller, som fører Vero Moda, viser frem en kort genser i indianerinspirert mønster. Foto: Tone Ra Pedersen
GENSEREN HAR KRØPET OPPOVER: Katrine Bergsli fra Bestseller, som fører Vero Moda, viser frem en kort genser i indianerinspirert mønster. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer
I SPRENGT DYREPRINT: Løs og ledig møsnterkjole, som blir fin med et belte i livet. Foto: Tone Ra Pedersen
I SPRENGT DYREPRINT: Løs og ledig møsnterkjole, som blir fin med et belte i livet. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer
HAREMSBUKSEN BLIR MED OSS VIDERE: I sort myk bomull, med smale bein. Foto: Tone Ra Pedersen
HAREMSBUKSEN BLIR MED OSS VIDERE: I sort myk bomull, med smale bein. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer
RUSTRØDT ER HOT: Kort ullgenser med kabelstrikk. Foto: Tone Ra Pedersen
RUSTRØDT ER HOT: Kort ullgenser med kabelstrikk. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer
CORDFLØY: Det myke stoffet blir med oss videre. Foto: Tone Ra Pedersen
CORDFLØY: Det myke stoffet blir med oss videre. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer
KAN BRUKES MED BELTE I LIVET: Etnisk-inspirert lang vest. Foto: Tone Ra Pedersen
KAN BRUKES MED BELTE I LIVET: Etnisk-inspirert lang vest. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer
LITT MER EKSKLUSIVT: Sennepsgul kjole fra Vero Modas Very-linje. Foto: Tone Ra Pedersen
LITT MER EKSKLUSIVT: Sennepsgul kjole fra Vero Modas Very-linje. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer
NØKKELPAGG: Vi kommer ikke unna Mexico-ponchoen... Foto: Tone Ra Pedersen
NØKKELPAGG: Vi kommer ikke unna Mexico-ponchoen... Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer