Oslo Runway:

Catwalk-rapport fra Oslo Runway dag 1

Se alle bildene fra de nye høstkolleksjonene her!

OSLO RUNWAY: Vi har samlet sammen alle visningene fra den første dagen. Foto: Indigital Images/ OSLO RUNWAY
OSLO RUNWAY: Vi har samlet sammen alle visningene fra den første dagen. Foto: Indigital Images/ OSLO RUNWAY Vis mer
Publisert

Det er fem sesonger siden den norske moteuken gjorde comeback i form av Oslo Runway. Det begynte kun som én dag hvor en håndfull med designere viste kolleksjonene sine i Kulturkirken Jakob.

I dag strekker Oslo Runway seg over flere dager, forskjellige lokaler, og det kommer moteprofiler, stylister, journalister og streetstyler-fotografer fra hele verden for å se hva norsk mote har å by på. Oslo Runway er faktisk grunnen til at den populære modellen Gigi Hadid har gått med norsk design flere ganger. Ida Elise Eide Einarsdottir, moteekspert og redaktør i Vixen, mener Oslo Runway gjør et smart grep i å bruke hele Oslo som location.

- Ikke bare gjør det at designerne i større grad får vist sin identitet, men det er også god Oslo-reklame for den internasjonale pressen med alt fra Vigelands-museet og Nasjonalmuseet til Theatercafeen, gallerier og fabrikker.

Einarsdottir trekker også frem det at den norske moteuken når er mer tilgjengelig for «folket».

- Demokratiseringen av moten fortsetter både internasjonalt, men også her hjemme. En av designerne som virker å gå i bresjen for det er Admir Batlak. For et par sesonger siden inviterte han til pop-up-visning, og nå var det åpen visning. I tillegg stod både paneldebatter og andre aktiviteter åpne for publikum på programmet, inkludert en smugkikk bak kulissene med «backstage» på Mellomstasjonen.

Moteeksperten mener det er viktig at flere enn bare bransjen er klar over at det er Oslo Runway.

- Når vi nå endelig har en norsk moteuke vi kan være stolte over - og med god grunn - må vi vise den frem. Mote til folket er en del av det. Målet må være å skape den samme folkefesten som Copenhagen Fashion Week er for København - det er et stykke dit enda, men det kommer seg! En del av det å få moten ut er så klart også internasjonal presse.

Se bildene fra den første dagen av Oslo Runway her:

MICHAEL OLESTAD

Forrige sesong av Michael Olestad «Bik Bok Runway Awards» og fikk dermed 100 000 kroner til å lage en ny kolleksjon og få en plass under årets første Oslo Runway. Og han utnyttet sjansen sin godt! Olestad satte virkelig lista høyt med live-musikk, et fantastisk lokale og en kolleksjon mange snakket om i ettertid.

MICHAEL OLESTAD foto: Indigital Images/ OSLO RUNWAY

IBEN

Det er ingen tvil om at det er en Iben-kolleksjon som kommer ned catwalken idet visningen starter. Kolleksjonen er avslappet og kul med farger som oransje, blått og brunt. Den lange, oransje kåpen, luen i oransje og skjerfet i oransje blir nok populære når høsten kommer!

IBEN foto: Indigital Images/ OSLO RUNWAY

LINE OF OSLO

Line of Oslo presenterte mange looks for høsten 2017. Deriblant lange, løse kjoler, dresser, sorte antrekk med en «dæsj» med rødt, store skjorter og deilige gensere.

LES OGSÅ: Her er våre favorittkolleksjoner fra moteuken i Stockholm

LINE OF OSLO foto: Indigital Images/ OSLO RUNWAY

BYTIMO

I fjor la ByTiMo visningen sin til Theatercafeen. Omgivelsene sammen med live-musikken passer utmerket med flagrende blomsterkjoler, så det er ikke rart at det norske merket valgte å legge visningen sin her i år også.

BYTIMO foto: Indigital Images/ OSLO RUNWAY

TOM WOOD

Forrige sesong holdt Tom Wood visningen sin utendørs, og det var fantastisk fint! Og selv om designerne er svært gode på denim, ble vi litt skuffet over hvor lite variasjon det var. Det var derfor så deilig å se at Tom Wood åpnet visningen sin med en flagrende, lilla look.

Når antrekk som dette blir kombinert med denim, gjør det at kolleksjonen får det lille ekstra, noe som igjen fører til at Tom Wood er blant våre favorittvisninger under Oslo Runway.

TOM WOOD foto: Indigital Images/ OSLO RUNWAY

FWSS

FWSS avsluttet første dag av Oslo Runway med en kolleksjon fylt av farger, striper og batikk. Akkurat som hos Iben, er oransje og blått blant fargene du bør satse på til høsten. Designerne hadde også tenkt likt når det kommer til måten skjerfene var stylet på.

Ønsker du flere tips til hvordan du kan style sesongens hotteste skjerf, kan du sjekke ut denne saken.

FWSS foto: Indigital Images/ OSLO RUNWAY

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer