Mote

Catwalk-trenden du kan kopiere allerede nå

Sommerens fineste hårpynt trenger ikke koste så mye og er superenkelt!

BANDANA: Den egner seg slett ikke bare på festival. Med riktig styling kan du bruke det til de fineste kjolene. Det beste av alt, er at det finnes uendelig med muligheter og trenger ikke koste så mye. Her ser du bilder fra  Giambattista Vallis visning i Paris denne uken, og det danske tilbehørsmerket BeckSöndergaards tips til hvordan du kan style skjerfet i håret.  Foto: All Over Press/BeckSöndergaard
BANDANA: Den egner seg slett ikke bare på festival. Med riktig styling kan du bruke det til de fineste kjolene. Det beste av alt, er at det finnes uendelig med muligheter og trenger ikke koste så mye. Her ser du bilder fra Giambattista Vallis visning i Paris denne uken, og det danske tilbehørsmerket BeckSöndergaards tips til hvordan du kan style skjerfet i håret. Foto: All Over Press/BeckSöndergaard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når våren kommer, kan vi nesten ikke vente med å legge bort vinterskjerfene.

Men det er ingen grunn til å la favorittskjerfene dine ligge i skapet gjennom hele sommeren - det gjelder bare å bruke dem riktig.

For skjerfet er på ingen måte forbeholdt halsen - nei, ta det heller på hodet!

Under Giambattista Vallis haute coture visning i Paris denne uken, var det ikke bare kjolene som fikk oppmerksomhet på catwalken, men hodeplaggene deres!

LES OGSÅ: Jusk leggene brune i en fei

Egner seg ikke bare på festival

Giambattista Valli har et øye for detaljer og det er like ofte accessoirene som kjolene, som tiltrekker seg oppmerksomhet på visningene.

Denne gangen var det hodeplaggene.

Nå tenker du kanskje at denne trenden egner seg best på festival, men slik er det ikke! Det italienske motehuset viste hvordan du like gjerne kan bruke bandana til gallakjolen.

HODEPLAGG: Skjerf brukt som hodeplagg på Giambattista Vallis haute coture visning i Paris denne uken.  Foto: All Over Press
HODEPLAGG: Skjerf brukt som hodeplagg på Giambattista Vallis haute coture visning i Paris denne uken. Foto: All Over Press Vis mer

Når du bytter ut dongerishorts og frynser med en vakker kjole, minner bandanaen nemlig mer om en flott og stilfull hatt, og gir oss assosiasjoner til Sophia Loren på 1960-tallet.

Faktisk mangler du nesten bare et par hvite hansker og perlekjede for å få stilen.

Men du kan fint også style mange andre antrekk med hodeplagget. En hvit bandana passer til alt, så bruk den sammen med noen av sesongens friske farger og spenstige print.

Og kombiner den gjerne med et par kule solbriller!

Models backstage at Giambattista Valli's fall 2014 haute couture show.

Pictured: Models
Ref: SPL798337  070714  
Picture by: Splash News

Splash News and Pictures
Los Angeles:	310-821-2666
New York:	212-619-2666
London:	870-934-2666
photodesk@splashnews.com
 Foto: Splash News/ All Over Press
Models backstage at Giambattista Valli's fall 2014 haute couture show. Pictured: Models Ref: SPL798337 070714 Picture by: Splash News Splash News and Pictures Los Angeles: 310-821-2666 New York: 212-619-2666 London: 870-934-2666 photodesk@splashnews.com Foto: Splash News/ All Over Press Vis mer

I tillegg til den enkle knuten på hodet, finnes det mange varanter av bandanaen.

Det danske mote- og tilbehørsmerket BeckSöndergaard, som er kjent for sine skjerf, har laget illustrasjoner hvor de viser flere måter du kan bruke skjerfet på (se bildeserie litt lenger ned). 

For en litt mer rocka stil kan du for eksempel legge knuten i nakken - litt sånn som Axl Rose, vokalist i Guns N' Roses . Vil du ha en sommersøt variant, kan du tvinne skjerfet og legge det på kronen av hodet - på den måten minner det mer om en blomsterkrans.

Se flere av BeckSöndergaards tips for hvordan du kan bruke skjerfet under:

LES OGSÅ: Skoene du bør sikre deg nå

Kan brukes til så mye mer

Og når du først har tatt frem skjerfene dine igjen, er det verdt å vite at de kan brukes til så mye mer enn bare som en bandana.

Et av høstens største trender er silkeskjerfet, som er litt mindre enn et vanlig skjerf, og også her er det mange muligheter!

KKs moteredaktør, Silje Pedersen, har tidligere gitt tips til hvordan du kan style et antrekk med ett skjerf på fire forskjellige måter, og det er ikke engang sikkert du trenger å kjøpe et nytt.

- Du kan enten bruke et du allerede har eller finne fine og rimelige varianter i kjedebutikkene. Ønsker du noe helt unikt, så kan du lete i secondhand- og vintagebutikker, sier hun.

Sjekk ut episoden fra «Dagens stiltips med Silje» her:


LES OGSÅ: Sjekk dette når du kjøper hvite jeans

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer