Celine Aagaard:

Celine Aagaard deler sine morgenrutiner

- Blir jeg stressa og ikke rekker å gjøre det jeg planlegger før ni, kommer jeg skjevt ut. Det der er alfa-omega!

CELINE AAGAARD: - Jeg er et A-menneske og våkner stort sett før vekkerklokken, i halv syv-tiden. FOTO: NTB Scanpix
CELINE AAGAARD: - Jeg er et A-menneske og våkner stort sett før vekkerklokken, i halv syv-tiden. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Celine Aagaard (41) er ikke lett å plassere i bare én boks. Hun er moteekspert, moteblogger, journalist, forfatter, stylist og gründer. Hun startet og driver moteuniverset Envelope, og vant prisen for Årets influencer på Vixen Blog Awards i år.

Uansett hvor mye glitter og glam hverdagen måtte inneholde, starter hun derimot hver morgen med begge beina godt plantet i bakken - hjemme med familien.

- Jeg er et A-menneske og våkner stort sett før vekkerklokken, i halv syv-tiden, sier Celine.

LES OGSÅ: Celine Aagaard: - Klassiske perler er ikke lenger forbeholdt bestemor eller Coco Chanel

Foto: Malin Gaden
Foto: Malin Gaden Vis mer

Så følger et sett med faste rutiner - akkurat slik hun liker det. Hun hopper i dusjen, før hun vekker sønnen og lager frokost og matpakker til familien - og deres firbeinte venn. Uansett hvor dårlig tid hun måtte ha, lager hun seg acai bowl og drikker Aloe Vera-juice hver morgen.

Frokost spiser de sammen, og litt på åtte følger det vanlige kaoset når alle skal ut av huset samtidig. Celine følger barn til skolen og går tur med hunden - ofte i ført joggebukse og Moonboots på vinterstid. En kaffekopp to go fra Åpent bakeri på Damplassen er også et must før arbeidsdagen begynner. Klokken halv ni-ni må joggebuksen vike for et par jeans.

- Noen dager i uken prøver jeg også å få til yoga på morgenen. Da utsetter jeg frokost og dusjen, men kjører Aloe og ingefær-shot før økten. Yoga er bra for kropp og sjel, og er den beste måten å vekke seg med, forteller hun.

Hvorfor er det viktig for deg å gjennomføre de faste rutinene dine?

- Det å få en bra start på dagen har alt å si for mitt vedkommende. Helt enkelt fordi da vet jeg at dagen blir bedre. Blir jeg stressa og ikke rekker å gjøre det jeg planlegger før ni, kommer jeg skjevt ut. Det der er alfa-omega!

Celine sliter ikke akkurat med å komme seg tidlig nok opp, for å rekke det hun skal. Hun liker å få mest mulig ut av dagen, og jobber også best om morgenen.

- Livet er for kort til å sove det bort, selv om søvn også så klart er viktig. Jeg har aldri i hele mitt liv sovet lenge om morgenen, selv ikke om jeg har vært på fest dagen før, innrømmer hun.

LES OGSÅ: Test av tørrsjampo: - Det føles som om den spytter meg i hodebunnen

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

- Er det noe som potensielt kan gjøre morgenen din hundre ganger bedre?

- Yoga! Når jeg er på ferie og får praktisert det hver morgen, gjør det noe med meg. Dessverre rekker jeg ikke det hver morgen her hjemme, med tanke på logistikk, men vi har tredemølle i kjelleren og så prøver jeg å kjøre solhilsen på badet i ny og ne.

I liket med alle oss andre, er det ikke hver dag hun våkner og føler seg fresh. Forskjellen er kanskje at de dagene Celine føler seg sliten og groggy, gjør hun det motsatte av det hun egentlig har lyst til. Det kan innebære å ta seg en løpetur, få opp tempoet. Hun mener det aldri er feil, om det så kun blir 15 minutter.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

- Hvis du skal gi ett tips til hvordan få en god morgen og dag, hva hadde det vært?

- Jeg er et rutine-menneske, så jeg anbefaler rutiner for å få gjort det man ønsker å få gjort. Det høres kanskje kjedelig ut, men for meg fungerer dette, sammen med å følge daglige to do-lister. Ikke utsett det du skal gjøre - og sørg for å gjøre det som gir deg energi om morgenen, ikke det som tapper deg.

- Hvordan er morgenrutinene dine i helgene?

- Da står vi opp til samme tid, men jeg ligger kanskje litt lenger i sengen. Vi prøver å gjøre noe aktivt sammen med familien. Snowboard i Tryvann eller skating i Oslo Skatehall om vinteren, og på sommeren sykler vi for å bade. Jeg elsker Oslo og at storbyen har så mye å by på!

LES OGSÅ: Her er ALT du trenger å vite om solbeskyttelse

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer