Sminke:

Celine Aagaard, Kathrine Sørland og Guri Schanke deler sine beste skjønnhetstips

- Jeg er ekstremt opptatt av å forebygge huden. Må jeg prioritere, velger jeg helt klart hudpleie foran sminke.

SMINKE: Slik prioriterer Kathrine Sørland, Celine Aagaard og Guri Schanke tiden på badet. FOTO: Privat
SMINKE: Slik prioriterer Kathrine Sørland, Celine Aagaard og Guri Schanke tiden på badet. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet alle hvordan det er: Uansett hvor tidlig man prøver å stå opp, uansett hvor klart ting er lagt frem … Vi ender alltid opp med utrolige tre minutter foran speilet. Etter en årrekke med feilprioriteringer (klær feil vei, hår i alle retninger - you name it) mener vi det er på tide å lære seg å svømme.

Og hvem er vel bedre å spørre enn noen av våre mest glamorøse kjendisdamer? Vi følger dem alle på Instagram og vet at disse damene alltid ser smashing ut. Dusjing og tannpuss kan vi gjette oss til, men de andre hemmelighetene deres vil vi gjerne ha.

Så fortell oss Celine Aagaard (40), Kathrine Sørland (37) og Guri Schanke (55): hva gjør dere med deres tre minutter foran speilet? (Pssst: Her er frokost for deg som har dårlig tid!)

- Ikke så forfengelig

- Jeg har sjeldent mer enn tre minutter foran speilet, sier Celine Aagaard.

Moteprofilen er nemlig travel nok: Ved siden av å drive nettstedet Envelope.no er hun aktuell som skodesigner for Eurosko. Morgenen byr derfor somregel kun på en liten luke før sønnen skal følges på skolen og hunden må ut.

- Da lufttørker jeg håret, mens jeg lager frokost til gutta. Etterpå får det litt saltvannspray i seg for å få volum i et ellers flatt og nordisk hår, forteller hun.

IKKE SÅ FORFENGELIG: Moteprofil Celine Aagaard bruker sjeldent mer enn tre minutter foran speilet på morgenen. Foto: Ray Kay for elle&ill-design-samarbeid.
IKKE SÅ FORFENGELIG: Moteprofil Celine Aagaard bruker sjeldent mer enn tre minutter foran speilet på morgenen. Foto: Ray Kay for elle&ill-design-samarbeid. Vis mer

Deretter påfører hun et kremserum, en lett foundation og litt highlighter ved de ikke eksisterende kinnbeina, sier hun.

LES OGSÅ: Slik bruker du en highlighter

La grande finale tar form i en dusj med Eight Hour Mist, litt maskara og en kjapp påføring av noen bruntoner på øyelokket. Aagaard kan fortelle at rutinen holder hele dagen.

- Jeg er ikke så forfengelig, så har ikke med meg sminke i vesken, men kam og saltvanns- eller hårspray pleier å være med, sier hun.

- Hud er ekstremt viktig

Som Lindex ambassadør, modell, programleder og ikke minst mamma, kan Kathrine Sørland fortelle at hun også som regel bruker tre minutter foran speilet.

Hun røper at hennes hemmelighet ikke ligger i sminken, men i valg av en god base. Med andre ord anbefaler hun å investere i gode ansiktsprodukter.

- Jeg er ekstremt opptatt av å forebygge huden. Må jeg prioritere, velger jeg klart hudpleie foran sminke, sier hun.

Når det kommer til hudprodukter tyr hun til ansiktsrens, en eventuelt rask skrubb og en ansiktskrem. (Pssst: Få Kathrine Sørlands jobbstil-tips!)

- Renhetsfølelse er viktig for meg. Mye er gjort ved å få vekk natten med et godt renseprodukt, sier hun.

- Hva er viktig for deg i en ansiktskrem?

- At den jobber hele dagen, gir masse fuktighet og at den ikke legger seg som et tykt lag, svarer Sørland.

PRIORITERER HUDEN: Mammma og modell Kathrine Sørland prioriterer huden foran sminke når hun har dårlig tid. Foto: Privat
PRIORITERER HUDEN: Mammma og modell Kathrine Sørland prioriterer huden foran sminke når hun har dårlig tid. Foto: Privat Vis mer

Når det kommer til sminke er hun ganske kjapp, men litt concealer under øyene mener hun er spesielt viktig .

- Vips så ser man mye bedre ut. Det er viktig fordi mørke ringer under øynene er kjipt, sier hun.

LES OGSÅ: «10 kjappe før 10 med»: Kathrine Sørland

Derfor slipper hun maskara

Sørland kan fortelle at hun har investert i vippe extensions, et aldri så lite knep for å slippe maskara. Ifølge modellen er dette et must for at ting skal gå fort.

- Det er en super investering. Etterpå påfører jeg litt solpudder eller rouge i kinnene, da er man good to go, tipser hun.

Så var det håret. Sørland (kan tro det eller ei) fortelle at hun har tynt hår og at det ikke ser ut hvis hun ikke dusjer og føner det. Dessuten tuperer hun det før hun setter det opp.

- Det er så viktig. Først tuperer jeg, så får jeg det så opp i en topp eller hestehale og avslutter med litt hårspray. Da ser det mye freshere ut, sier hun.

LES OGSÅ: 4 vanlige hudpleie-feil

Blir stoppet på gaten når hun har på seg denne parfymen

Tilslutt er det parfyme. Ifølge Sørland er duft alfa omega og hun har en aldri så liten (og ikke minst, såå fristende) anbefaling å komme med. Hennes favoritt og bestandige følgesvenn er parfymen Le labo, Santal 33.

- Den er helt vill. Jeg luktet den på en venninne og den er god. Jeg blir faktisk stoppet på gaten når jeg har den på meg, så fantastisk er den, sier hun.

Har man tre minutter foran speilet, har hun dessuten et generelt tips å komme med.

- Vent så lenge som mulig med å ta på sminke. Det er noe med at huden er trett , kanskje har man litt soverynker og er litt hoven. Bruk derfor første minuttet på hudpleien, gå deretter å smør matpakker mens du lar huden våkne. Når du er ferdig kan du bruke de resterende to minuttene på sminke, råder hun.

Les også: Ikke la parfymen stå på badet

Ikke nøye på merker

Guri Schanke kan fortelle at hun ikke er veldig nøye på hvilke merker hun velger når det gjelder skjønnhetsprodukter.

- Jeg bruker en fuktighetskrem, men det blir litt tilfeldig hvilken. Ofte anvender jeg billig-kremer eller så bruker jeg bare olivenolje, sier hun.

GURI SCHANKE: - Ofte anvender jeg billigkremer og av og til bare olivenolje. FOTO: Privat
GURI SCHANKE: - Ofte anvender jeg billigkremer og av og til bare olivenolje. FOTO: Privat Vis mer

Schanke kan også fortelle at hun er blitt flinkere til å bruke solfaktor med årene.

- Deretter påfører jeg litt foundation. Jeg må også ha på litt kayal, da enten olivengrønn eller sort og så mascara, sier hun.

LES OGSÅ: Her er de beste maskaraene

Tilslutt går hun for en enkel lipgloss eller en annen av de «hundre» lipglossene hun har liggende rundt i vesker og bager.

- Og that's it, sier hun og legger til:

- Jeg tror kanskje det går fortere enn 3 minutt.

LES OGSÅ: Triksene som gir deg en «usminket sminke»
LES OGSÅ: Slik fikser du knust sminke

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer