Trend gjør comeback

Chanel henter tilbake omdiskutert trend

Hva synes du om comebacken?

CHANEL: Det franske motehuset viste nylig frem en kolleksjon som bød på en liten trend-overraskelse. Foto: NTB
CHANEL: Det franske motehuset viste nylig frem en kolleksjon som bød på en liten trend-overraskelse. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Da vi intervjuet Fredrik Solvang til Årets best kledde-utgaven sa han at «det er noen stilperioder jeg ikke er særlig stolt av». Og akkurat det tror jeg ikke han er alene om.

Samtidig er det veldig gøy å titte tilbake på gamle bilder og se hva som var hot akkurat da. Selv var det en stund jeg brukte spesielt mange nettingtopper i neonfarger. Jeg kan ikke se for meg at jeg skal gjenoppta den trenden, men hvem vet?

Akkurat det har jeg sagt om ganske mange andre trender. Jeg skulle for eksempel aldri gå med slengbukser igjen, men jammen ble ikke en slengbukse eller to kjøpt inn til klesskapet for noen år siden.

LAR OSS INSPIRERE: Vi henter masse inspirasjon fra tidligere tiår og stjerner som Bianca jagger (bildet) er blant stilikonene vi ser opp til. Foto: NTB
LAR OSS INSPIRERE: Vi henter masse inspirasjon fra tidligere tiår og stjerner som Bianca jagger (bildet) er blant stilikonene vi ser opp til. Foto: NTB Vis mer

Trend fra tidlig 2000-tallet

Designere over hele verden jobber på spreng hvert eneste år for å presentere oss nye plagg og trender som forhåpentligvis skal falle i smak. Ofte lar de seg inspirere av tidligere tiår, og henter gjerne frem trender vi ikke trodde vi skulle få se igjen.

Nå har sistnevnte skjedd. Nylig hadde nemlig Chanel sin Métiers d’Art-visning for 2021, og her hadde svært mange av modellene på seg en ganske så omdiskutert trend fra tidlig 2000-tallet.

Chanel. Foto: NTB
Chanel. Foto: NTB Vis mer

Her så vi nemlig at Chanel-designer Virginie Viard ønsket å hente frem en viss tightstrend vi ikke trodde vi kom til å få se på en catwalk med det første.

Flere av modellene hadde nemlig en tights sammen med kjolene eller miniskjørtene sine. Og nei, vi snakker ikke tights som i strømpebukse, men den gode, gamle variantene som stopper ved anklene.

Chanel. Foto: NTB
Chanel. Foto: NTB Vis mer

Felles for de fleste av tightsene vi så på Chanel-catwalken var at de fleste kom i en gråfarge. Et spenstig valg ettersom det ofte kan se litt blast ut, men forhåpentligvis har Virginie Viard og resten av Chanel-gjengen valgt å bruke gode materialer.

Chanel. Foto: NTB
Chanel. Foto: NTB Vis mer

Populært

Den siste tiden har vi sett at trender fra tidlig 2000-tallet har vært blant designernes favoritt-tider. Nylig så vi at flere designere hadde fått øynene opp for den synlige stringtrusa!

Modell Bella Hadid hadde på seg looken på catwalken til Versace og lot seg nok inspirere av det. Hun har vi nemlig sett i denne trenden utenom jobb også!

PÅ CATWALKEN: Bella Hadid for Versace. Foto: NTB
PÅ CATWALKEN: Bella Hadid for Versace. Foto: NTB Vis mer

Givenchy har også kastet seg på trenden og viste oss nylig et antrekk som minte svært mye om det GIllian Anderson hadde på seg på Vanity Fair-festen i 2001.

TVILSOM TREND: Det kjente motehuset Givenchy viste en look for våren 2021 som blant annet bød på en kjole med åpen rygg hvor stringtrusen stakk frem. Foto: Skjermdump fra Instagram
TVILSOM TREND: Det kjente motehuset Givenchy viste en look for våren 2021 som blant annet bød på en kjole med åpen rygg hvor stringtrusen stakk frem. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
VANITY FAIR-FEST: Gillian Anderson i 2001. Foto: NTB
VANITY FAIR-FEST: Gillian Anderson i 2001. Foto: NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer