Charlotte Frogner

Charlotte Frogner (34) om sitt sykeste festminne

- Skulle bare være en rolig middag hjemme hos noen...

CHARLOTTE FROGNER: Skuespilleren kaller seg selv en skikkelig pyntedame og deler gjerne sine beste festtips. Foto: VG
CHARLOTTE FROGNER: Skuespilleren kaller seg selv en skikkelig pyntedame og deler gjerne sine beste festtips. Foto: VG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HENNE.NO: Skuespiller Charlotte Frogner (34) er blitt en kjent person i Norge de siste årene. Blant annet gjennom tv-serien Hvaler, samt i en rekke filmer og teaterforestillinger. 

34-åringen høstet mye ros for sin klesstil, og er flere ganger havnet på lister over Norges flotteste kjendiskvinner. 

HENNE tok derfor en prat med skuespillerinnen, og fikk henne til å avsløre noen ting om seg selv, og stilen, som de færreste av oss vet. 

SKUESPILLERSTJERNE: Charlotte Frogner er kjent fra filmer som "Død Snø" og tv-serier som "Hvaler".  Foto: Aftenposten
SKUESPILLERSTJERNE: Charlotte Frogner er kjent fra filmer som "Død Snø" og tv-serier som "Hvaler". Foto: Aftenposten Vis mer

- Denne vintagekjolen tror jeg er kjøpt i Paris. Jeg var på en kostymeprøving. Den tilhørte en syerske ved teateret som vurderte å selge den, så jeg ropte; «jeg vil gjerne kjøpe»!. sier skuespiller Charlotte Frogner (34) til HENNE. 

- Etter en stund landet hun likevel på at hun ville beholde den selv, noe jeg hadde full forståelse for. Men på premierekvelden på forestillingen i jobbet sammen på, lå det en vakkert innpakket gave på sminkebordet mitt. Det var kjolen! For en nydelig og omtenksom handling! 

Når kler du deg opp? 

– Det blir en del festligheter i vår bransje og mange premierer på et år, så vi får nok anledninger til å pynte oss. Bryllup er en annen herlig anledning til å finne frem finstasen. Jeg er en pyntedame, er veldig glad i kjoler, også til hverdags, i tilegg til fjær, hatter og høye hæler. Jeg er ikke så interessert i mote, men er opptatt av stoffer, av funksjonalitet og hva jeg selv kler. 

Når ser du bra ut, synes du? 

VINTAGEKJOLE FRA PARIS: Dette er en av Charlotte Frogners favorittkjoler, et kupp hun sikret seg på kostymeprøving i Frankrike. Foto: Janne Rugland
VINTAGEKJOLE FRA PARIS: Dette er en av Charlotte Frogners favorittkjoler, et kupp hun sikret seg på kostymeprøving i Frankrike. Foto: Janne Rugland Vis mer

– Jeg føler meg fin når jeg har det bra. Når jeg er i settinger hvor jeg trives. Jeg har noen plagg jeg alltid er komfortabel i, blant annet en marineblå ullkåpe fra Derek Lam. Hver høst når jeg finner frem vinterklærne tenker jeg; «der er den fine jakka igjen»! Den er med på fest og overalt. 
 
Kan du føle deg «overdressed»?

– Jeg er ikke den mest sprelske i klesveien, jeg liker å tone det ned litt. Og jeg er overhodet ingen smykkeperson. Denne kjolen er nok det mest sprelske jeg kan gå i, men den har også noe sofistikert over seg, noe klassisk og elegant. Den er riktignok veldig kort! Men jeg synes den er like fin med nakne legger på sommeren, som til en nyttårsfest innendørs. 
 
Din største pyntetabbe? 

– Jeg blir sjelden satt ut av klærne jeg har på meg, men har nok angret på at jeg i ungdommelig overmot har kastet meg på trender som ikke ha tjent min kropp. Jeg har noen bilder fra tidlig 1990-tallet og der er det mye som skriker, men det er ikke forbundet med skam. Det er en del av min ungdomstid som jeg lever fint med. 

Ditt beste fest-stylingtips? 

– Jeg elsker hatter! Det er noe utrolig flott med hatt, et statement som du må bestemme deg for at du tør å gå med. Staselige, bredbremmede hatter i ull, eller stråhatt på sommeren. Tillat å tenke funksjonalitet! Skal jeg gå på gress tar jeg ikke på meg stiletthælene. Og jeg har alltid lave dansesko i veska, for alternativet er å dra hjem. 

Tips for å klare å gå i høye hæler?  

I SALG NÅ: Henne nummer 4 2015.
I SALG NÅ: Henne nummer 4 2015. Vis mer

– Bit tenna sammen! Jeg går ganske mye på høye hæler, men mindre etter at jeg fikk hund for fire år siden og begynte å gå lengre turer. På fest er det hæler som gjelder, men alltid med et par flate sko i veska.

Sotete øyne eller røde lepper? 

– I alle fall enten – eller! Less is more. De gangene jeg prøver å dra på litt, kommer jeg for sent til festen fordi jeg ender med å ta av alt og begynne på ny. Jeg blir sminket av folk som er så flinke at lista er lagt høyt, og jeg kan det i teorien men det blir ikke fint når jeg gjør det selv. 

Vorspiel- eller nachspieldame? 

– Begge deler. Ja, takk! Men alt til sin tid. Hvis jeg ikke har kvelden er det ikke noe poeng å prøve, har jeg innsett. Da går jeg tidlig. Men, hvis jeg først får fot, klamrer jeg meg fast! Da blir jeg lett den siste som drar. 

Beste festminne?

– Antakelig den festen hvor jeg endte opp i et hundebur. Det var en av de kveldene som skulle være en rolig middag hjemme hos noen, og som varte til klokka sju neste dag. 

Tekst: Tina Aasen Foto: Janne Rugland  Hår & Makeup:  Corinne Alice Schau

LES OGSÅ: 12 kjoler som gjør deg klar til fest

Denne artikkelen er også publisert i Henne nummer 4 2015. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer