<strong>KNALLRØDE:</strong> Christian Louboutin har vunnet retten til de knallrøde sålene. Her er det Skuespiller Kate Beckinsale som har på seg et par. Hun er stor fan av skodesigneren.  Foto: All Over Press
KNALLRØDE: Christian Louboutin har vunnet retten til de knallrøde sålene. Her er det Skuespiller Kate Beckinsale som har på seg et par. Hun er stor fan av skodesigneren. Foto: All Over Press Vis mer

Christian Louboutin

Christian Louboutin vant retten til de røde sålene

Nå er det slått fast: Skodesigneren har eksklusiv rett til å bruke de røde, ikoniske sålene.

Publisert
Sist oppdatert
De røde sålene på luksusskoene fra den franske skodesigneren Christian Louboutin er blitt en soleklar favoritt hos kjendiser og skoelskere verden over.

For eksempel er signaturstilettene blant favorittskoene til Sarah Jessica Parkers «Carrie»-karakter i «Sex- og Singelliv».

Elsket av kongelige

Da Louboutin åpnet sin første skobutikk i Paris i 1991, var prinsesse Caroline av Monaco første kunde.

Siden har kongeligheter - som vår egen kronprinsesse Mette-Marit, samt moteikoner og kjendiser som Victoria Beckham, Lady Gaga, Jennifer Lopez, Madonna, Gwyneth Paltrow og Kim Kardashian, blitt sett i de lekre hælene med den glatte røde sålen.

Før sommeren ble også 200 par av Louboutins sko stilt ut i Design Museum i London.

Se bilder av kjendiser i Louboutin nedenfor:


Saksøkte rivalen

Louboutins signaturfarge på sålene - kalt «China Red», er en ekstremt viktig del av designerens profilering, og det er det som kjennetegner skoene fra andre høye hæler i lignende stil.

Fargen er faktisk så viktig at skodesigneren valgte å saksøke motehuset Yves Saint Laurent da rivalen i fjor annonserte sine planer om å introdusere røde, høyhælte sko med røde såler. Yves Saint Laurent ville bruke den samme fargen på hele skoen.

Nå skriver Wall Street Journal om den pikante striden mellom de to rivaliserende motehusene.

US Second Circuit Court of Appeal avgjorde nemlig denne uken at Louboutin har rett til merkevarebeskyttelse på de røde sålene - så lenge de er i kontrast til resten av skoen.


Louboutin vant dermed retten til de ikoniske røde sålene, men klarte ikke å stoppe Yves Saint Laurents nye monokrom-sko fra markedet - siden den har samme farge over hele.

Yves Saint Laurent er fornøyd

David Bernstein, advokat for Yves Saint Laurent, kaller dommen en seier - siden konklusjonen er at de har lov til å lage de nye røde skoene.

Også Harley I. Lewin, advokat for Louboutin, var i følge Wall Street Journal, veldig fornøyd med dommen som ga dem rett til å beskytte sitt distinkte varemerke.

- Det er kontrasten mellom sålen og resten som får sålen til å "poppe ut" og skille ut designeren, slo retten fast.

Les også: Her kan du gjøre et Louboutin-kupp

<strong>VANT OVER YSL:</strong>  Designer Christian Louboutin (bildet) vant retten til sine kjente røde såler over motehuset YSL.  Foto: All Over Press
VANT OVER YSL: Designer Christian Louboutin (bildet) vant retten til sine kjente røde såler over motehuset YSL. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer