Contouring

CONTOURING: Sminketrenden tas til nye høyder

Eksperten reagerer: - Det er med på å skape et enda større kroppspress.

NY CONTOURING-TREND: Å sminke beina sine på denne måten har blitt det nye store! Sminketeknikken contouring har vi vært kjent med en stund, men er det virkelig nødvendig å gjøre dette hver dag? Foto: Rex Features
NY CONTOURING-TREND: Å sminke beina sine på denne måten har blitt det nye store! Sminketeknikken contouring har vi vært kjent med en stund, men er det virkelig nødvendig å gjøre dette hver dag? Foto: Rex Features Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De som fant opp det såkalte contouring kit-et har gjort gode penger. Det har nemlig blitt superpopulært å sminke huden med foundationer i ulike nyanser for å fremheve ansiktets trekk. Dersom du kjøper et contouring kit får du med deg alle nyansene du måtte behøve fra lys til mørkt. Kim Kardashian (35) er nok en stor grunn til hvorfor nettopp denne sminketrenden har blitt så stor. Hun sverger nemlig til å bruke contouring-teknikken hver eneste dag. Rettelse: Makeupartisten hennes gjør det. Lurer du på hvordan det gjøres? Sjekk ut DENNE videoen.

Selv om de fleste velger å ta i bruk sminketeknikken på ansiktet, har vi den siste tiden lagt merke til at flere og flere velger å gjøre det med både armer og bein. Hilde Lise Berglund, som er fagansvarlig for makeup i Beauty Products, stiller seg kritisk til trenden. Saken fortsetter nedenfor.

KIM KARDASHIAN: Det virker som om realitystjernen MÅ ta i bruk contouringtrenden hver eneste dag når hun (eller makeupartisten) legger sminken. Foto: Xposure
KIM KARDASHIAN: Det virker som om realitystjernen MÅ ta i bruk contouringtrenden hver eneste dag når hun (eller makeupartisten) legger sminken. Foto: Xposure Vis mer

- Min første innskytelse er at det naturligvis er bedre enn å legge seg under kniven – min andre er rett og slett; hvorfor? Jeg mener, når i all verden har man bruk for å sminke på seg magemuskler og lignende? Det er jo ikke særlig praktisk på stranden, for eksempel.

Berglund forteller at det har vært helt vanlig for makeupartister å ta i bruk denne teknikken under fotoshoots og lignende. Hun legger også til at det også ikke er uvanlig at man «jukser» litt med å pynte litt på utringningen med litt bronzer, selvbruning eller highlighter. Men å gjøre det på nettopp denne måten, støtter hun ikke.

RESULTATET: I midten ser du hvordan beina ble etter at sminken hadde blitt duset ut. Foto: Scanpix
RESULTATET: I midten ser du hvordan beina ble etter at sminken hadde blitt duset ut. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg vil absolutt si at det er med på å skape både et større kroppspress og ikke minst kjøpepress hvis noen tar dette på alvor, selv tror og håper jeg at folk flest er smarte nok til å se at dette blir for dumt. Om dette blir noe annet enn en litt artig Youtube-greie, blir jeg veldig overasket! Men, man skal aldri si aldri.. Én ting er i hvert fall sikkert: Jeg kommer aldri til å tilby slik makeup til mine klienter, sier Berglund.

- Hvorfor ikke?

Tone Skipa, som er makeupartist og tidligere skjønnhetsansvarlig i KK og Henne, har også som Berglund brukt contouring både på armer, bein og kropp på modeller. Hun ser heller ingen grunn til at du ikke kan ta i bruk denne sminketeknikken dersom du har komplekser for leggene dine!

- Hvis det kan være med på at noen som har komplekser for beina sine får lyst til å gå med skjørt, må da det være lov. Man jukser seg jo til alt mulig, både med hold in, bh, klær som skjuler og fremhever de rette tingene, sminke som skjuler skjevheter og kviser, og frisyrer som gjør at ansiktet ser smalere ut.

Når det er sagt, legger hun ikke skjul på at dette kan bli litt av en jobb på et hverdagslig basis!

- Det virker litt slitsomt å skulle holde på med contouring av leggene hver dag. Og spesielt unge jenter må ikke gjøre dette til noe man blir avhengig av, slik noen blir avhengig av vippeextensions, pudder og maskara, og ikke kan gå ut av døra uten. Vi må også huske det at mange som har komplekser for beina sine faktisk har helt normale legger og burde være fornøyd med det, forteller Skipa og legger til at hun ville spart denne sminketrenden til spesielle anledninger.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer