Hudpleie:

Dampbad av ansiktet: Er det noen vits i?

Hudlegen og hudpleieren svarer på pros og cons med steaming av ansiktet.

DAMP: Steaming av ansiktet trender. Men er det egentlig bra for huden? FOTO: NTB
DAMP: Steaming av ansiktet trender. Men er det egentlig bra for huden? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Når du hører ordet steaming er det kanskje ikke ansiktshuden din du assosierer ordet med først - men heller klærne i klesskapet. Men det er faktisk slik at også huden kan pleies, renses og vedlikeholdes ved hjelp av damp!

Du har vel kanskje sett at huden din ser fresh og glødende ut etter en tur i badstu eller etter et boblebad? Det er du ikke alene om. Ifølge Vogue Scandinavia, er salget av ansiktssteamere på vei opp i vår del av verden. Dampbasert hudpleie trender.

– Mens noen ser etter de beste ansiktsrensene og fuktighetskremene, bruker andre vanndamp, også kalt ansiktsdamping. Noen legger også til salt, sitron, te, tørkede urter og oljer til vannet i håp om å få bedre hud, bekrefter Isabella Bukurie Bessières, dermatologisk sykepleier ved Elite Helse, til KK.

Ikke en favoritt hos ekspertene

Det er ikke noe i veien med ryktet til den trendy hudpleien. Ikke bare er det relativt lettvint å inkorporere i egen hudpleierutine, men metoden får rett og slett creds for alt fra å være en kollagen-booster til å gjøre huden mer mottakelig for hudpleieprodukter til å være svært fuktighetsgivende – skal vi tro det ene internasjonale magasinet etter det andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer