MALENE RIIS SØRENSEN: Den danske jenta kom på andre plass i fjorårets formfulle utgave av Top Model Skandinavia. Foto: Le Management
MALENE RIIS SØRENSEN: Den danske jenta kom på andre plass i fjorårets formfulle utgave av Top Model Skandinavia. Foto: Le Management Vis mer

Top Model Skandinavia

Danske Malene Riis i kampanje for Mango

Vi tok en prat med Top Model Skandinavia-deltageren om kropp, karriere og fremtiden.

Siden hun var 16 år har danske Malene Riis Sørensen (24) drømt om en modellkarriere. Men også siden da har hun tenkt at hun ikke har kroppen til det. 

- Jeg har aldri vært så slank som de «normale» modellene. I løpet av tenårene har jeg gått til mange byråer og deltatt i konkurranser, men jeg ble alltid avvist og jeg var sikker på at det var fordi jeg var for tykk. Men samtidig kunne jeg ikke bli en «plus size»-modell for det var jeg for slank til. Så jeg ga opp drømmen, sier 24-åringen til KK.no.

Men så skjedde det som Malene hadde ventet på siden hun var 16 år. Den verdensomspennende konkurransen «Top Model» søkte formfulle jenter til en skandinavisk utgave. Hun søkte og fikk et ja.

- Det var helt surrealistisk at jeg skulle komme med i «Top Model» - det var jo tusenvis av søkere! I løpet av konkurransen ble det åpnet opp en helt ny verden for meg. Jeg ante ikke at det fantes flere formfulle modeller i min størrelse og at det faktisk er et marked for oss. Endelig kunne jeg være meg selv og ikke føle meg presset til å passe inn et visst sted.

Fikk modellkontrakt

Selv om Riis Sørensen ikke gikk til topps i konkurransen, men avsluttet på en flott andreplass, ble hun tilbudt modellkontrakt av «MiLK Model Management» i London like etter finalen. I tillegg har hun også fått en kontrakt med «Le Management» i Danmark. Siden konkurransen har hun brukt mesteparten av tiden sin på modelljobben - nå får hun nemlig tilbud om jobb hele tiden. Og nylig var det en ganske så stor kjedebutikk som ringte etter Malene.

- Å få jobbe med «Mango» er det største jeg har opplevd til nå. De har en kolleksjon for formfulle kvinner som heter «Violeta by Mango», og de har jeg tatt bilder for. De kommer til å brukes på deres nettbutikk, i nyhetsbrevet deres og på Instagram. Det her er så stort for meg. 

Men det er ikke bare dette den danske skjønnheten jobber med om dagen. I tillegg bruker hun én dag i løpet av uken hos «Kræftens Bekæmpelse». Her jobber hun med sol- og alkoholkampanjen hvor formålet er å forebygge hudkreft og alkoholrelatert kreft. Og selv om Riis elsker å gjøre dette, er det noe litt annet hun også drømmer om.

- Å få jobbe med «Victoria's Secret» hadde vært fantastisk. En dag håper jeg at de kommer til å bruke formfulle modeller i reklamer og under «Victoria's Secret Fashion Show», og da er jeg klar! 

LES OGSÅ: Top Model-Benedicte åpner opp om sykdommen som gjorde at hun la på seg 25 kilo på få uker

- Stå opp hver morgen og smil til deg selv i speilet

Malene ga nesten opp drømmen etter at hun stadig ble avvist av modellbyråer og trodde hun var for tykk for denne bransjen. 

- Hva vil du si til jenter som sliter med sitt kroppsbilde?

- Til alle jenter der ute som tror de skal leve opp til et bestemt kroppsideal: Ikke gjør det! Jeg har selv hatt det veldig vanskelig med min egen kropp i mange år. Men jeg har lært at «there is no wrong way to have a body». Alle kroppstyper, former og farger er vakre på hver sin måte. Det som gjør deg vakker er at du tror på deg selv og elsker kroppen din som den er, sier Riis og fortsetter:

- Mitt beste råd er derfor: Stå opp hver morgen og smil til deg selv i speilet. Fortell deg selv og kroppen din at du elsker den. På den måten lærer du å akseptere og elske kroppen din uansett hvordan den ser ut. Og ha et sunt kosthold! Ikke fordi du vil gå ned i vekt, men fordi du vil oppleve gleden ved å være sunn, sterk og gjøre noe bra for kroppen din!

LES OGSÅ: Denne dokumentaren vil endre synet du har på kroppen din

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: