Top Model Skandinavia

Danske Malene Riis i kampanje for Mango

Vi tok en prat med Top Model Skandinavia-deltageren om kropp, karriere og fremtiden.

MALENE RIIS SØRENSEN: Den danske jenta kom på andre plass i fjorårets formfulle utgave av Top Model Skandinavia. Foto: Le Management
MALENE RIIS SØRENSEN: Den danske jenta kom på andre plass i fjorårets formfulle utgave av Top Model Skandinavia. Foto: Le Management Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden hun var 16 år har danske Malene Riis Sørensen (24) drømt om en modellkarriere. Men også siden da har hun tenkt at hun ikke har kroppen til det. 

- Jeg har aldri vært så slank som de «normale» modellene. I løpet av tenårene har jeg gått til mange byråer og deltatt i konkurranser, men jeg ble alltid avvist og jeg var sikker på at det var fordi jeg var for tykk. Men samtidig kunne jeg ikke bli en «plus size»-modell for det var jeg for slank til. Så jeg ga opp drømmen, sier 24-åringen til KK.no.

Men så skjedde det som Malene hadde ventet på siden hun var 16 år. Den verdensomspennende konkurransen «Top Model» søkte formfulle jenter til en skandinavisk utgave. Hun søkte og fikk et ja.

- Det var helt surrealistisk at jeg skulle komme med i «Top Model» - det var jo tusenvis av søkere! I løpet av konkurransen ble det åpnet opp en helt ny verden for meg. Jeg ante ikke at det fantes flere formfulle modeller i min størrelse og at det faktisk er et marked for oss. Endelig kunne jeg være meg selv og ikke føle meg presset til å passe inn et visst sted.

Fikk modellkontrakt

Selv om Riis Sørensen ikke gikk til topps i konkurransen, men avsluttet på en flott andreplass, ble hun tilbudt modellkontrakt av «MiLK Model Management» i London like etter finalen. I tillegg har hun også fått en kontrakt med «Le Management» i Danmark. Siden konkurransen har hun brukt mesteparten av tiden sin på modelljobben - nå får hun nemlig tilbud om jobb hele tiden. Og nylig var det en ganske så stor kjedebutikk som ringte etter Malene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer