Vintage

De 10 beste vintagebutikkene på nett

Internett er et skattekammer for vintage og second hand. Er du på jakt etter unike skatter, eller kanskje en designerveske? Vi har funnet de 10 beste nettstedene for vintage-shopping!

De 10 beste vintagebutikkene på nett
Publisert
Sist oppdatert

1. bloppis.no

Bloppis.no er et loppemarked på nett hvor moteinteresserte jenter kan gi bort, selge og kjøpe plagg og tilbehør av hverandre. Her finner du alt fra eksklusive designprodukter til ekte vintageskatter. Kjendisene og toppbloggerne har for lengst kastet seg på gjenbrukstrenden, og både Tone Damli og Kronprinsesse Mette Marit og har lagt ut plaggene sine for salg på Bloppis. Dette er en norsk nettside.
TIPS:
For 25 kroner i måneden kan du selv drive din egen nettbutikk på Bloppis. Del din Bloppis på din blogg og Facebook for å få flere treff og salgsmuligheter.

De 10 beste vintagebutikkene på nett

BALENCIAGA: På Bloppis kan du finne designkupp, som denne lommeboken fra motehuset Balenciaga. Foto: Bloppis.no

2. finn.no
Finn.no er landets største markedsplass. Med over 300 000 annonser daglig, bruker stadig flere shoppere finn.no når de er på jakt etter designervesker og andre klesskatter. Selv om finn.no ikke tilbyr auksjon som eBay, er det lov å prøve seg på pruting! Her kan du også finne vintageinteriør.
Dette er en norsk nettside.
TIPS:
På finn.no kan du sikre deg mot kjøp av falske varer, og er du i tvil, kan det lønne seg å bruke ”Kjøp sikkert”-funksjonen, hvor du som kjøper kan fryse pengene på en konto til du har mottatt og inspisert varen.

 

3. ebay.com
eBay er verdens største shoppingnettside, og her kan man finne det aller meste av både eksklusive og billige merker.  Kvalitetene og prisene varierer, men med riktig research kan man både finne nye og vintage produkter til en god pris. I motsetning til finn.no tilbyr altså eBay auksjon. Og her kan du gjøre noen heftige kupp hvis du er rask på klikker’n. Slå til med din makspris rett før auksjonen går ut. Dette er en amerikansk nettside.
TIPS:
Det florerer av useriøse selgere på eBay som selger falske designerprodukter. Sjekk alltid hvilken rangering selgeren har før du gjør et stort kjøp. Husk også å undersøke om selgeren sender til Norge.

De 10 beste vintagebutikkene på nett

SECOND HAND: På nettmarkedene finn.no og eBay.com kan man finne designervarer til sterkt reduserte priser, som denne jakken fra Isabel Marant og T-skjorten fra Céline. Foto: Finn.no, eBay.com.

4. iblamelulu.dk
Denne nettsiden ble startet av tre danske kvinner som jobber og lever for motebransjen. Her selger de sine egne og andres velholdte plagg fra de største motehusene til en billig penge. Plaggene er ofte bare en sesong gamle. Dette er en dansk nettside.
TIPS:
Når du vil kjøpe et produkt, må du trykke på ”reserver”-knappen, og deretter vente på en mail fra nettsiden. Hvis du ikke bekrefter kjøpet via mail innen to dager, legges varen ut for salg igjen.

 

5. vintagedesigner-handbagsonline.com
Med godt bevarte vesker fra blant andre Miu Miu, Chanel og Chloé, har denne nettsiden raskt blitt en av verdens beste og mest pålitelige nettsteder for kjøp av vintage designervesker. Dette er en britisk nettside.
TIPS:
På denne nettsiden finnes det en fin guide til hvordan man skiller en uekte designerveske fra en ekte. Les, lær og bruk når du handler design på nett.

De 10 beste vintagebutikkene på nett

TILBEHØR: Gjør tilbehørs-garderoben mer eksklusiv med designertilbehør kjøpt second hand, som Acne-skoene fra iblamelulu.dk og Chanel-vesken fra vintagedesignerhandbags.com. Foto: iblamelulu.dk, vintagedesignerhandbags.com.

6. miinto.no/fretex
Den norske bruktgiganten Fretex har kommet seg på nett og oppdaterer stadig nettbutikken sin med både second hand og vintage. Det kan være utfordrende å spotte kuppene blant Fretex sitt sortiment, men den som leter, leter ikke forgjeves.
TIPS:
Fretex sin nettbutikk tilbyr ting og plagg under navnet Redesign. Her er gamle plagg som skinnbukser, saueskinnskåper og annet stoff blitt sydd om til lommebøker, sofaputer og Ipad-vesker.

 

7. vestiaire-collective.com
Denne franske nettsiden er et nettsamfunn hvor moteinteresserte samles for å selge og kjøpe produkter av hverandre. Her finner man plagg for kvinner, menn og barn fra eksklusive merker som Isabel Marant, Helmut Lang og Proenza Schouler. Dette er en fransk nettside.
TIPS:
Last ned appen til Vestiaire Recollective, og kjøp, selg og følg med på kuppene fra din smarttelefon. Appen er enkel å bruke, og gjør det raskt å klikke hjem produkter på farten.

De 10 beste vintagebutikkene på nett

VINTAGE-JAKKER: Sett prikken over i-en i antrekket med en ekslusiv vintagejakke. Foto: vestiairecollective.com, miinto.no/fretex.

8. market-place.asos.com
Asos er en av verdens største nettbutikker med et mangfoldig sortiment av klær og tilbehør fra merker som Current/Elliott, Moschino Cheap & Chic og Barbour, i tillegg til klær fra Asos’ egne merker. Asos har også en egen vintage- og secondhand-butikk hvor fashioninteresserte kan legge ut egne plagg for salg og kjøpe av hverandre. Dette er en britisk nettside.
TIPS:
De beste plaggene og bildene på Asos Marketplace blir lagt ut på ”The People’s Runway”, som er Asos’ blogg for det beste på Marketplace. På den måten får du markedsført det du selger samtidig som du får vist fram bilder av deg selv og din stil.

 

9. trendsales.dk
På den danske nettsiden trendsales.dk legger merkebevisste jenter ut sine designskatter til redusert pris. Nettstedet kan sammenlignes med både finn.no og eBay, men tilbyr ofte designervarer til en billigere penge enn de to ovennevnte. En nettbutikk verdt å klikke seg inn på!
TIPS:
Trendsales tar 5 % av kjøpssummen om du handler via deres sikkerhetsbetaling. Småsure penger å betale, men absolutt verdt det for en sikker netthandel!

De 10 beste vintagebutikkene på nett

KLASSISKE DETALJER: Se etter de udødelige klassikerne når du shopper på nett. Moschino-beltet fra marketplace.asos.com og Chloé-vesken fra trendsales.dk er typiske klassiske kupp som florerer på nettet. Foto: marketplace.asos.com, trendsales.dk.

10. wantedvintage.com
Wanted Vintage legger mye stolthet i sine unike, tidløse vintageplagg fra verdens mest respekterte Haute Couture-designere. Her kan du finne kupp fra blant andre Valentino, Balenciaga og Missoni. Dette er en israelsk nettside.
TIPS:
Wanted Vintage shipper gratis til hele verden, og garanterer rask levering og god service.  

NETTIPS:

Når du handler fra utenlandske nettsider kommer avgifter for frakt og toll i tillegg til varens pris. Derfor kan det lønne seg å gå sammen med noen venninner når man handler slik at produktene blir sendt samlet, og man kan spare penger på toll og frakt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer