Hårfrisyrer:

De 5 hotteste bob-frisyrene i 2020

Sjekk ut hvilken som passer best til din ansiktsform!

BOB: Jennifer Lopez er en av mange kjendiser som er blitt sett med bob flere ganger. FOTO: NTB Scanpix
BOB: Jennifer Lopez er en av mange kjendiser som er blitt sett med bob flere ganger. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bob-frisyren har vært en hit siden sent på 1800-tallet, og den kommer i mange forskjellige lengder, former og fasonger sesong etter sesong. Lengdene og stylingen kan gjøres på utallige måter, og vi får aldri nok!

Ovalt, firkantet, rektangel, rundt, avlangt, diamant- eller hjerteformet. Lurer du kanskje på hvilken frisyre som passer best til din ansiktsform generelt?

Det er ikke alltid like lett å finne den perfekte sveisen som fremhever de beste trekkene dine. Se deg i speilet og prøv å se hvilken ansiktsform akkurat du har. Dersom du fortsatt står igjen som et stort spørsmålstegn – spør frisøren din!

Ifølge frisøren Aicha Amalie Hissaoui i Nikita Creative Team på Byporten, kan boben være en statement-frisyre som gir et sterkt uttrykk, samtidig som den er enkel å ha med å gjøre.

- Den fremhever og skjuler ansiktsformer, og det er heldigvis en bob for alle. Det er også en fin måte til å få håret til å se fyldigere ut, og derfor velger mange kvinner akkurat denne frisyren.

Nå som det er så mange aktuelle varianter å velge mellom, er det fort lett å gå seg vill i hårjungelen. Her er en liste over de fem mest trendy bob-frisyrene i 2020. Sjekk ut hvilken som passer deg best!

Klassisk bob

Den klassiske, graderte boben er en frisyre som oftest er litt kortere bak enn foran. Graderingen i nakken kan gi mer volum, og passer supert både på rett som krøllet hår. Sveisen er enkel å style, og den kan gjøres både rocka og elegant.

Ansiktsformer som passer best til klassisk bob:

Hissaoui mener at en klassisk bob kan kle alle ansiktsformer, siden lengden er nedenfor kjevepartiet, men at den burde justeres mer spesifikt etter enkeltes ansiktsform.

- Har man en firkantet ansiktsfasong ville jeg klippet opp fronten, noe som vil myke det opp. Ofte er det klippet opp bak, noe som kan gi et lite løft og kan fremheve kjevepartiet. Det får også håret til å se fyldigere ut.

JENNIFER LAWRENCE: Klassisk bob uten for mye gradering. Foto: NTB Scanpix
JENNIFER LAWRENCE: Klassisk bob uten for mye gradering. Foto: NTB Scanpix Vis mer
JENNA DEWAN: Klassisk, asymmetrisk bob. Foto: NTB Scanpix
JENNA DEWAN: Klassisk, asymmetrisk bob. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jawline-bob

Navnet på denne boben sier seg selv. En «jawline-bob» er en bob som rekker ned til kjeven, som ofte er klippet nokså rett av. Denne varianten av bob-frisyren er supertrendy, og en av de frisyrene vi kommer til å se mye av i 2020. Den kan klippes i samme lengde som kjeven eller litt lengre.

Ansiktsformer som passer best til jawline-bob:

Unngå å ha lengden til rett på kjevepartiet dersom du har en mer firkantet ansiktsform. En ting man kan tenke på dersom du er usikker på hvilken lengde som er best for deg, er at der håret ender er det partiet som fremheves mest.

- Hjerteformet og ovalt ansikt er ideelt for denne frisyren. Har du et rundt eller firkantet ansikt ville jeg valgt en lengre variant og klipt en sidelugg, sier Hissaoui.

BEYONCÉ: Jawline-boben kan brukes med bølger, samt rett. Foto: NTB Scanpix
BEYONCÉ: Jawline-boben kan brukes med bølger, samt rett. Foto: NTB Scanpix Vis mer
LUCY HALE: Jawline-boben legger seg rett under kjeven her. Foto: NTB Scanpix
LUCY HALE: Jawline-boben legger seg rett under kjeven her. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«The French girl»-bob

Denne søte og feminine frisyren passer utmerket med en lett lugg. Litt mindre asymmetrisk enn den klassiske boben, men litt mer enn jawline-boben. Denne frisyren passer alle hårteksturer, men er tar seg godt ut med naturlig fall.

Dersom du har veldig rett hår, så kan du bruke et skum eller en teksturspray i håndkletørt hår, og klemme opp litt «beach waves».

Ansiktsformer som passer best til «the French girl»-bob:

Denne boben passer flere ansiktsformer, og kan varieres i lengden. Dersom du vil ha den klassiske franske looken, er lengden på denne frisyren perfekt rett over kjevepartiet. Luggen skal være litt lett, og kan rekke litt over øyenbrynene, eller med en gardinlugg.

Hissaoui sier at der hårlinjen stopper er det som blir fremhevet, så hvis du klipper en linje som stopper midt i ansiktet vil ansiktet virke bredere. Har man et rundt ansikt kan det da oppleves rundere.

DAZIYA PONYPALYAK: Et godt eksempel på den fransk-inspirerte boben. Foto: NTB Scanpix
DAZIYA PONYPALYAK: Et godt eksempel på den fransk-inspirerte boben. Foto: NTB Scanpix Vis mer
NINA DOBREV: Det klassiske "french girl"-boben i en litt lenger versjon. Foto: NTB Scanpix
NINA DOBREV: Det klassiske "french girl"-boben i en litt lenger versjon. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bowl cut bob

Denne boben er litt mer for de vågale, enten man velger å gå for en mer rufsete og laid-back look, også kalt «the shag», eller en med rene, hardere linjer. Flere kjendiser har allerede i år blitt spottet med denne frisyren, som blant annet Miley Cyrus med sin egen versjon.

Ansiktsformer som passer best til bowl cut bob:

- Frisyren kler spesielt diamant, ovale og avlange ansiktsformer. Du vil få mest effekt av frisyren med rett hår. Samtidig er det veldig kult med krøller, da får du med en gang et helt annet utrykk, mener frisøren.

Dette er en mer «edgy» versjon av boben. Hvis du har veldig tykt hår kan man klippe en undercut for å få håret til å legge seg slik man ønsker

KERRY WASHINGTON: Bowl cut med luggen i fokus. Foto: NTB Scanpix
KERRY WASHINGTON: Bowl cut med luggen i fokus. Foto: NTB Scanpix Vis mer
ZENDAYA: Her er et eksempel på en litt hardere versjon av bowl cut bob. Foto: NTB Scanpix
ZENDAYA: Her er et eksempel på en litt hardere versjon av bowl cut bob. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lob

«Lob» – eller, «long bob», er frisyren som passer til absolutt alle. Den skal helst rekke ned til kragebenet, men kan rekke både over og under dersom man vil det. Den kan varieres etter din egen smak og ansiktsform, og er så allsidig som det kan bli.

Denne kan også variere i å være rett av, eller asymmetrisk. Her kan det styles og fikses i uendelige kule frisyrer, og samtidig så har du litt lengde til å kunne sette det opp i en hestehale eller dott. Her er det bare fantasien som setter grenser!

Ansiktsformer som passer best til lob:

- Dette er nok den mest populære varianten, spesielt hvis man har hatt langt hår en stund og vil klippe det kortere. Loben er veldig allsidig, og kan passe til alle ansiktsformer, forteller Hissaoui.

Siden alle ansiktsformer kan ha denne frisyren, kan man finne sin egen versjon for at den skal passe akkurat deg. Rett-av-lugg, gardinlugg, lang lugg, sideskill, midtskill, oppklippet, hele lengder – hva foretrekker du?

BELLA HADID: Lang bob kan brukes med og uten forskjellige typer lugg. Foto: NTB Scanpix
BELLA HADID: Lang bob kan brukes med og uten forskjellige typer lugg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
ASHLEY GRAHAM: Rett avklippet lob. Foto: NTB Scanpix
ASHLEY GRAHAM: Rett avklippet lob. Foto: NTB Scanpix Vis mer
CARA DELEVINGNE: Lengre, mer rufsete lob. Foto: NTB Scanpix
CARA DELEVINGNE: Lengre, mer rufsete lob. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer