Sko

De beste basisplaggene

Aldri mer kleskrise!

GÅR ALDRI AV MOTEN: En trenchcoat, et svart blyantskjørt, klassiske pumps, en myk kardigan og et sett med figursydd undertøy er gode investeringer for klesskapet. Foto: Produsenter
GÅR ALDRI AV MOTEN: En trenchcoat, et svart blyantskjørt, klassiske pumps, en myk kardigan og et sett med figursydd undertøy er gode investeringer for klesskapet. Foto: Produsenter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nøkkelen til en funksjonell og genial garderobe er enkle basisplagg som kan kombineres med hverandre.

Det er her du skal spytte inn kronene, for disse plaggene er ofte klassikere som kan brukes i mange år.

Er du enkelt kledd i bunn, kan du sprite opp stilen med tilbehør, sko og smykker. Om du så vil være rocka, feminin eller konservativ, er opp til deg.

Dette bør du se etter:

1. En fresh hvit skjorte

Enten du vil se litt ekstra velkledd ut på jobben, eller pynte opp et par slitte jeans. En nystrøket og skinnende bomullsskjorte kan du bruke til absolutt alt.

2. En stram og sexy dressjakke med maskulin tvist

Det geniale med disse jakkene er at de kan være både streite og rocka. Med en t-skjorte under blir antrekket straks litt løsere i snippen, mens over en pen bluse er du klar for styremøte.

3. Et par mørke pene jeans

Selv om våren- og sommerens hotteste dongeri er i syrevasket 80-tallsstil med herpa filler, eller flagrende 70-tallsmodeller, vil en sober klassiker aldri gå av moten. Ønsker du å røffe den opp litt, tar du heller på deg en slitt trøye og en kul skinnjakke.

4. Svart blyantskjørt

Det som er så fint med klassiske sigarettsmale sekretærskjørt er at de gir en fin figur, uansett hvilken fasong du har, fordi de former seg etter kroppen og legger seg pent. Med en vakker bluse og et par fjonge stiletter til er du dessuten klar for hva det skal være.

5. Silkemyk kasjmirkardigan

Dette plagget kan brukes året rundt, og i mange år, hvis du investerer i en variant av god kvalitet. Om sommeren tar du den på deg når du fryser litt på kvelden, mens om vinteren fungerer den som et ekstra vern mot kulden. Det er rett og slett noe magisk med kardigans. Før du vet ordet av det kan det gi nytt liv til antrekket ditt, og vips så har du en ny look.

6. En svart enkel kjole

Med det riktige tilbehøret kan du trylle fram ulike stiler og antrekk hver kveld med den lille sorte. Du har den i skapet ditt i alle år, og vil alltid finne en anledning til å bruke den. En tidløs klassiker som aldri går av moten.

7. Søte flate sko

Med et par ballerinasko er du skodd for glade sommerdager. Går du for et par enkle varianter i skinn, i farger som svart, brunt eller mørkeblått, vil du dessuten kunne bruke dem i mange år. De er dessuten kjempefine til årets florlette sommerkjoler.

8. Undertøy som passer

Bruk god tid i prøverommet. Bh-er og truser som passer din figur og løfter der det trengs er selve fundamnetet for ethvert antrekk. Hvor sexy eller fornuftig i stilen du vil være er opp til deg. Skal du bruke en utringet kjole, singlet eller blazer, så trenger du derimot en bh som gir deg en flott cleavage: En slik kan du godt legge litt penger i, og kjøpe i en god undertøysbutikk.

9. Et par snertne skoletter

En fin krysning mellom småsko og boots er ankelstøvlettene, som kan brukes både til bukser og skjørt. Denne våren er de tøffe og typete og inspirert av designere som Givenchy, Marni og Pierre Balmain. Her går det i etnisk hippiestil, rocka nagler og posh folklore.

10. En slitt olajakke

Selv om den aldri har gått helt av moten. Den gode gamle olajakken er mer trendy enn noen gang. Nå vil vi ha den lys, slitt og blå, og gjerne en smule 70-talls-inspirert. . Indigofarger er også helt riktig. Enten du vil kjøre en rocka, konservativ eller søt stil, så kan olajakken brukes. Men husk på at både jakke og bukse i dongeristoff kan bli litt mye, med mindre du skal i cowboyselskap. Prøv heller jakken til smale eller vide bukser i en farge du liker.Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer