Artikkelen kan inneholde annonselenker

De beste solkremene, for alle som hater solkrem

Lette formler som trekker kjapt inn, uten å tette porene.

SOLKREM: Den beste solkremen er den du bruker hver dag FOTO: @heltkrem.no
SOLKREM: Den beste solkremen er den du bruker hver dag FOTO: @heltkrem.no Vis mer
Publisert

Utviklingen på solkremfronten har vært bratt. Man skal ikke lengre tilbake enn 70-tallet, hvor man knapt fikk solkrem med høyere SPF enn 2. SPF 30 hadde vi ikke før på 90-tallet. Det har tatt tid å forstå hvordan UV-lyset påvirker oss og det er først nylig at man vet mer om skadene UVA påfører huden.

Du visste det kanskje allerede, men solkrem er det desidert beste anti-age produktet som finnes, ettersom opp mot 80 prosent av aldringstegnene på huden kommer fra UV-stråler.

Det er allikevel lett å bli skeptisk til solkrem, gjerne fordi formlene kan føles for «tunge» på huden, bidra til blank hud og tilstoppede porer. Heldigvis har det skjedd mye, også på denne fronten, solkremformler er blitt lettere og enklere å bruke, noen inneholder til og med ingredienser som motvirker tilstoppede porer og kviser, samt aldringstegn. For en bonus!

Det er allikevel viktig å rense huden ordentlig hver kveld. Gjerne med dobbeltrens, for å være sikker på at man renser huden for all solkrem, før man legger seg. På natten jobber huden med å reparere seg selv, og det gjøres best uten solkrempartiker eller annen smuss på huden.

Her er et utvalg solkremer som er spesielt gode om man ønsker en lett og sofistikert formel:

Vichy Capital Soleil Mattifying 3-in 1 SPF 50 har en kremet konsistens, men den er lett å smøre inn, føles lett på huden og tørker matt. Den beskytter godt mot både UVB- og UVA-stråler og har ingredienser som motvirker tilstoppede porer og kviser. Denne er spesielt god for ekstra fet hud.

Vichy Capital Soleil Mattifying 3-in 1 SPF 50
Vichy Capital Soleil Mattifying 3-in 1 SPF 50 Vis mer

Cliniderm Sun Ultra Light Sun Face Fluid SPF 50 har en superlett tekstur med hyaluronsyre, som gir lett fukt til alle hudtyper. Denne blir semi-matt på huden og gir et godt utgangspunkt for sminke.

Cliniderm Sun Ultra Light Sun Face Fluid SPF 50
Cliniderm Sun Ultra Light Sun Face Fluid SPF 50 Vis mer

Hello Sunday The Everyday One Face Moisturiser SPF 50 føles lett som et serum og synker kjapt inn i huden. Denne formelen inneholder flere ingredienser som motvirker tilstoppede porer og kviser, samt aldringstegn. Produktet er også parfymefritt.

Hello Sunday The Everyday One Face Moisturiser SPF 50
Hello Sunday The Everyday One Face Moisturiser SPF 50 Vis mer

Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense SPF 50 har en lett, kremet formel som absorberes raskt. Den kjennes ikke på huden, tetter ikke porene og blir ikke fet. Perfekt underlag for sminke. Om huden din ikke trenger spesielt mye fuktighet, kan denne erstatte fuktighetskremen.

Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense SPF 50
Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense SPF 50 Vis mer

Avéne B-protect SPF 50 er en farget solkrem som passer for alle hudtyper. Formelen kommer ut lett og hvit, men tilpasser seg hudtonen når den påføres. Fargen kan bli for mørk/lys for de aller lyseste og mørkeste hudtonene. Solkremen tørker kjapt og blir semimatt på huden. Dette er en utmerket erstatning for BB/CC-krem da den jevner ut hudtonen og gir glød.

Avéne B-protect SPF 50
Avéne B-protect SPF 50 Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer