Artikkelen kan inneholde annonselenker

De beste triksene for jevn selvbruning på kroppen

Eksfoliering og fukt er nøkkelen til en jevn farge som varer.

SELVBRUNING: Mye har skjedd med selvbruning de seneste årene. Nå kan man velge produkt etter hvor lett eller dyp farge man ønsker. FOTO: INFPhoto.com
SELVBRUNING: Mye har skjedd med selvbruning de seneste årene. Nå kan man velge produkt etter hvor lett eller dyp farge man ønsker. FOTO: INFPhoto.com Vis mer
Publisert

Å sjekke ingredienslister kan være en litt overveldende oppgave, men når det gjelder selvbruning er det to ingredienser man gjerne vil se på lista til et selvbruningsprodukt: didhydroxyacetone (DHA) og erythrulose.

Ifølge ekspertene gir nemlig DHA en mer oransje/gul farge, mens erythrulose gir en rødere fargetone på brunfargen. I kombinasjon kan de dermed bidra til å gi en dypere og mer naturlig brunfarge for alle hudtoner.

Den liflige duften som følger med selvbruning er det vanskelig å unngå. Lukten kommer rett og slett av den kjemiske reaksjonen som skjer i huden når man påfører selvbruning. Den kan maskeres med duft, til en viss grad, men er vanskelig å unngå fullstendig. Selvbruningsprodukter kan derfor inneholde en del duftstoffer og det er viktig, som med alle produkter, å teste på huden 24 timer før man påfører på større områder.

Da har man mulighet til å fange opp en eventuell allergisk reaksjon mot noen av ingrediensene i produktet.

Slik får man fargen til å vare

Selvbruning sitter bedre på hud som ikke er knusktørr, det er derfor en god idé å være litt ekstra ivrig med fuktighetskrem i dagene før man tenker å bruke selvbruning. Man bør dog unngå å bruke olje, da det kan bidra til at selvbruningen gir mindre farge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer