Artikkelen kan inneholde annonselenker

De beste triksene for jevn selvbruning på kroppen

Eksfoliering og fukt er nøkkelen til en jevn farge som varer.

SELVBRUNING: Mye har skjedd med selvbruning de seneste årene. Nå kan man velge produkt etter hvor lett eller dyp farge man ønsker. FOTO: INFPhoto.com
SELVBRUNING: Mye har skjedd med selvbruning de seneste årene. Nå kan man velge produkt etter hvor lett eller dyp farge man ønsker. FOTO: INFPhoto.com Vis mer
Publisert

Å sjekke ingredienslister kan være en litt overveldende oppgave, men når det gjelder selvbruning er det to ingredienser man gjerne vil se på lista til et selvbruningsprodukt: didhydroxyacetone (DHA) og erythrulose.

Ifølge ekspertene gir nemlig DHA en mer oransje/gul farge, mens erythrulose gir en rødere fargetone på brunfargen. I kombinasjon kan de dermed bidra til å gi en dypere og mer naturlig brunfarge for alle hudtoner.

Den liflige duften som følger med selvbruning er det vanskelig å unngå. Lukten kommer rett og slett av den kjemiske reaksjonen som skjer i huden når man påfører selvbruning. Den kan maskeres med duft, til en viss grad, men er vanskelig å unngå fullstendig. Selvbruningsprodukter kan derfor inneholde en del duftstoffer og det er viktig, som med alle produkter, å teste på huden 24 timer før man påfører på større områder.

Da har man mulighet til å fange opp en eventuell allergisk reaksjon mot noen av ingrediensene i produktet.

Slik får man fargen til å vare

Selvbruning sitter bedre på hud som ikke er knusktørr, det er derfor en god idé å være litt ekstra ivrig med fuktighetskrem i dagene før man tenker å bruke selvbruning. Man bør dog unngå å bruke olje, da det kan bidra til at selvbruningen gir mindre farge.

Dagene før: fuktighetskrem

Kvelden før: eksfolier. Til kropp er Skin Treat Clarifying Enzyme + AHA Body Peeling et godt valg. Kjemisk eksfoliering gir ofte et bedre og jevnere resultat enn fysisk skrubb.

Dagen for selvbruning: ta en dusj, bruk kun mild såpe, ikke eksfoliering. Tørk kroppen. Vent 30 minutter. Påfør deretter selvbruning på kroppen, ta kroppsdel for kroppsdel og gå over området i sirkelbevegelser. Enkelte produkter, som mousse eller krem, kan være enklere å smøre ut med en svamp beregnet for formålet. Disse får man ofte kjøpt i butikk som selger selvbruning. Sørg for at produktet er absorbert før du kler på deg.

Dagen etter: Etter 8-12 timer kan man gjerne ta en dusj, slik at man fjerner lukten. Påfør deretter fuktighetskrem.

Påfølgende dager: smør fuktighetskrem på huden for å unngå at den blir tørr og mister farge.

Et utvalg gode selvbruningsprodukter til kropp

James Reed H20 Hydrating Mousse inneholder både DHA og erythrulose, samt flere fuktighetsgivende ingredienser. Mousse er ofte lettere å påføre, fordi man har kontroll på produktet, det tørker raskt og gir en naturlig, solkysset hudtone.

James Reed H20 Hydrating Mousse
James Reed H20 Hydrating Mousse Vis mer

Med Clarins Self Tan Body Booster kan man tilpasse fargen selv. Her drypper man dråper i en fuktighetskrem, gnir hendene sammen for å blande produktene og påfører over hele kroppen. På denne måten kan man selv styre hvordan fargen bygges opp og hvor dyp den skal være. Formelen inneholder både DHA og erythrulose.

Clarins Self Tan Body Booster
Clarins Self Tan Body Booster Vis mer

Bondi Sands Pure Foaming Water Dark er et selvbruningsvann som skal gi en dypere farge. Den kommer også i light/medium, slik at man kan velge ut fra ønsket resultat. Formelen er superlett og her er det lurt å være effektiv. Fordelen er at formelen tørker veldig raskt, ikke trenger å vaskes av og gir farge i løpet av 6 til 8 timer. Formelen inneholder både DHA og erythrulose, samt andre hudpleiende ingredienser som vitamin E og C og hyaluronsyre.

Bondi Sands Pure Foaming Water Dark
Bondi Sands Pure Foaming Water Dark Vis mer

En selvbruning i géleform som Sensai Silky Bronze Self Tanning For Body, er enkel å påføre, gir en solkysset farge, samtidig som den inneholder fuktighetsgivende ingredienser. Formelen absorberes fort og kan påføres 2 -3 ganger i uken for å opprettholde fargen. Formelen inneholder både DHA og erythrulose.

Sensai Silky Bronze Self Tanning For Body
Sensai Silky Bronze Self Tanning For Body Vis mer

Om man er ny i selvbruningsgamet er Sisley Self Tanning Hydrating Body Skin Care et godt sted å starte. Denne kremen gir masse fukt og bygger fargen gradvis. Man bestemmer selv hvor dyp fargen blir ved å tilpasse hvor hyppig man påfører produktet. Når ønsket farge er oppnådd vedlikeholder man ved å bruke kremen to ganger i uken. Med produktet følger en påføringsvott, slik at resultatet blir jevnt og man slipper å få farge på hendene. Formelen absorberes fort, inneholder også pleiende og fuktighetsgivende ingredienser, i tillegg til DHA og erythrulose.

Sisley Self Tanning Hydrating Body Skin Care
Sisley Self Tanning Hydrating Body Skin Care Vis mer

Selvbruning til ansikt

Produktene over er stort sett ment for kropp, men ofte kan de også brukes til ansikt. Ønsker man et produkt spesielt til ansikt er både Bondi Sands Pure Self Tan Drops, dråper som blandes i fuktighetskremen og gir lett, solkysset farge eller St. Tropez Self Tan Purity Bronzing Face Mist gode valg. Misten sprayes 4-5 ganger over ansikt og bryst. Produktet absorberes raskt, gir en solkysset tone som kan gjøres dypere ved å spraye flere ganger. Dette er en lett måte å bli brun på og sprayen inneholder i tillegg flere fuktighetsgivende og pleiende ingredienser.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer