Pannelugg

- De fleste kler lugg - så lenge de velger den riktige typen

Sjekk hvilken lugg som kler din ansiktsform.

PANNELUGG: Ifølge frisørene kler de fleste lugg - det handler bare om å finne den riktige typen! FOTO: NTB Scanpix
PANNELUGG: Ifølge frisørene kler de fleste lugg - det handler bare om å finne den riktige typen! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frisørene spår kort, chic lugg i 2018, men uansett hvor kult vi synes det ser ut, virker det litt som å ta en råsjans. For hvordan vet man egentlig om man kler lugg? Vi har spurt ekspertene! Pssst! Fikk du med deg denne lugg-treden?

- Jeg tror at de fleste kler lugg, det handler bare om du velger den riktige typen, sier frisør hos Betong i Bogstadveien Claudia Nunez. Dette innebærer at både ansiktsform, hårtype og ikke minst personlighet tas i betraktning.

Frisøren forklarer videre at luggen kan ha en rekke fordeler, blant annet kan den fremme dine beste ansiktstrekk, samtidig som den skaper et mer moderne eller ungdommelig uttrykk. Nunez tror årsaken til at mange kvier seg for å teste lugg er at de en gang har blitt klippet feil og derfor har dårlig erfaring med dette.

- Mitt beste tips er å først finne ut av hvilken ansiktsform du har, og så velge lugg ut i fra den. Snakk gjerne med frisøren din og finn ut av det sammen.

LES OGSÅ: Det evige spørsmålet: Kort eller langt hår?

Tipsene til deg med rundt ansikt

- Ønsker du å balansere ansiktsformen, eller skape en illusjon av at det er tynnere, bør du unngå en tung og rett lugg.

Frisørens tips er å da gå for en lett og luftig lugg som fortsette ned mot den delen av kinnbena som er nærmest nesen.

EKSPERTEN: Frisør hos Betong i Bogstadveien Claudia Nunez. Foto: Privat
EKSPERTEN: Frisør hos Betong i Bogstadveien Claudia Nunez. Foto: Privat Vis mer

- Vil du heller fremheve din runde ansiktsform kan du gå for en rett og tung versjon av luggen, sier hun.

Tipsene til deg med langt ansikt

Dersom du har langt ansikt og ønsker å gjøre det litt kortere, er en lang og tung lugg perfekt for deg! Frisørens tips er å la luggen ende rett over eller rett under øyenbrynene.

- Effekten av dette er at du forkorter ansiktet samtidig som du skaper en slags balanse eller harmoni, sier hun og legger til:

- Ønsker du å heller fremheve ansiktsfasongen din kan du velge en kortere og mer luftig lugg.

Tipsene til deg med firkantet ansikt

Har du en firkantet ansiktsform vil rette linjer kunne fremheve dette, forklarer frisøren og legger til at for en enda tydeligere firkantet fasong kan man klippe luggen diagonalt. Er du derimot ute etter å dempe ansiktsformen tipser hun om å klippe ujevnt og asymmetrisk . Årsaken til dette er at du da bryter med ansiktets ellers «strenge» linjer.

- Ønsker du å lage en illusjon av at ansiktet er mindre firkantet, burde du også unngå den diagonale luggen, råder hun.

Tips til deg med ovalt ansikt

Ifølge frisøren kler de med ovalt ansikt det meste, men hun tipser om at en lugg a la Kate Moss, som er lang og delt på midten, kan være midt i blinken!

- Denne vil nemlig kunne gi en slags balanse til den øverste delen av ansiktet ditt.

LES OGSÅ: Den ultimate solbrilleguiden: Slik finner du brillene som kler DIN ansiktsform best!

Dette har hårtypen å si!

Så var det hårtype. Frisøren mener lugg kan fungere til alle hårtyper og så dersom du har krøller eller en verv akkurat der luggen skal ligge.

- Men har du en hårtype som gjør at luggen ikke vil ligge på plass er det viktig å ha en avtale med seg selv! For her kreves det at du børster, føner, og glatter håret for å få det til, sier hun.

LES OGSÅ: Finn riktig skill for deg

Derfor er ikke lugg i voksen alder, det samme som i skole alder

Hvis man angrer på luggen, hvor lang tid tar det å vokse den ut?

Frisør hos Hendrix hair Drammen, Anita Gjelsten, forteller at håret gjennomsnittlig vokser 1,5 cm i måneden, noen raskere og noen saktere. Hun understreker at mye av jobben er gjort så snart man får håret bak ørene eller man kan sette en spenne i det.

EKSPERTEN: Frisør hos Hendrix hair Drammen, Anita Gjelsten. Foto: Privat
EKSPERTEN: Frisør hos Hendrix hair Drammen, Anita Gjelsten. Foto: Privat Vis mer

Hun tror også at flere kler lugg enn hva man kanskje tror.

- Mange tenker med skrekk på barneskolebildet med alt for tung lugg til det lille ansiktet. Men man må huske at vi forandrer oss, og ansiktene våre blir større, og benstrukturen annerledes, sier hun.

Psst! Fått med deg den beste øyeskyggefargen til dine øyne?

Frisøren mener at luggen er fantastisk for å fremheve øyne, kinnben, kjeveben eller for å bare skape mer bevegelse mot ansiktet. Hennes tips er å tenke på håret som en ramme, som man simpelthen kan bruke til å fremheve ønskede trekk med.

Én ting mener hun likevel man bør være mer obs på.

- Har du veldig fet eller uren hud, eller du bare svetter mye bør du hvert fall tenke på at luggen lett kan bli fet. Men for all del, det er jo bare å vaske den, sier hun.

TRENDY: Supermodellen Tyra Banks er blant stjernene som virkelig kler lugg. Her med en lang, tung versjon. Foto: NTB Scanpix
TRENDY: Supermodellen Tyra Banks er blant stjernene som virkelig kler lugg. Her med en lang, tung versjon. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Luggen for deg som vil «safe»

Hvis man vil prøve deg litt forsiktig frem, finnes det da en «safe» type man garantert vil kle? Ifølge frisøren er en litt «utvokst» versjon ypperlig for oss i denne kategorien.

Hun forklarer videre at dette er en lugg som man klipper som en vanlig lugg, bare at man lar den være veldig lang.

- På denne måten kan man gjemme luggen i det andre håret, eller variere med å fremheve den eller legge den til siden, sier frisøren.

Hun har også noen generelle tips dersom du lurer på om du skal klippe lugg.

-Det kan være lurt å snakke litt om ønsker og behov i forhold til trening, verver, hår struktur og liknende, sier hun.

Men tanken om at man ikke kan ha lugg dersom man har en tynnere hårkvalitet, mener hun vi kan legge på hyllen. En lugg kan faktisk få håret til å se mer fyldig ut, forklarer hun.

Et annet tips er å ta med bilder til frisøren og sammen se på om luggen du ønsker deg samsvarer med håret ditt. Deretter anbefaler hun å begynne litt forsiktig både med mengde og lengde. Hennes erfaring er at kundene nemlig fort finner ut hva de liker - og ikke liker.

- Som frisør bruker jeg dessuten mye heller tid på å stusse forsiktig enn å rette opp i de som har skamklippe seg med kjøkkensaksen, sier hun

LES OGSÅ: Dette har du krav på dersom ting går skeis hos frisøren

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer