London Fashion Week:

De flotteste antrekkene fra Burberry

Se den første kolleksjonen til Riccardo Tisci!

BURBERRY: Tidligere Givenchy-designer Riccardo Tisci presenerte sin første kolleksjon for det britiske merket. Foto: Scanpix
BURBERRY: Tidligere Givenchy-designer Riccardo Tisci presenerte sin første kolleksjon for det britiske merket. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Flere ble ganske så overrasket da Christopher Bailey etter 17 år valgte å forlate Burberry for ett år siden. Men det var nok mange som ble like så overrasket da nyheten om at Givenchy-designer Riccardo Tisci var mannen som skulle ta over.

Burberry er kjent for sin beige trenchcoat og rutete mønster, mens Tiscis design hos Givenchy har vært langt mer edgy og hardt. Vi var dermed ganske så spente på hva den nye Burberry-designeren kom til å vise i sin første kolleksjon for det britiske merket.

RICCARDO TISCI: Dette er mannen som tar over i Burberry etter Christopher Bailey. Foto: Scanpix
RICCARDO TISCI: Dette er mannen som tar over i Burberry etter Christopher Bailey. Foto: Scanpix Vis mer

Det første antrekket som kommer ut på catwalken er klassikeren til Burberry: en trenchcoat. Den har Tisci stylet med et vidt belte i midjen, beige hæler og en blå kjole med Burberrys nye logo trykket på.

LES OGSÅ: Mona Berntsen er modell for Rihanna

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

2. august la Burberry ut en samtale mellom kunstneren Peter Saville og designer Riccardo Tisci. Her får vi se deler av hvordan motehusets nye logo ble til, og det er tydelig allerede da at Tisci ønsker å hente frem «det gamle» Burberry igjen.

Han nevner blant annet en logo fra 1908 og mannen som startet merket: Thomas Burberry. Til Vogue forteller han at vi trenger et mer sofistikert uttrykk i motebransjen.

- Jeg vet vi snakker mye om «street» - jeg var en av de første som gjorde det - men vi må ikke glemme den sofistikerte stilen og de skreddersydde plaggene.

Et innlegg delt av Burberry (@burberry)

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

I tillegg til ny logo, har Tisci gitt nytt liv til det rutete mønsteret. Selv husker jeg hvor populært det var da jeg var tenåring, og alle jeg kjente gikk rundt med falske varianter av skjerfet deres (meg selv inkludert).

Det ble faktisk så mye av det at det til slutt ble mer harry enn kult. Nå er mønsteret tilbake for fullt og jeg kjenner at jeg blir mer og mer klar for en ny runde. Ikke bare har flere streetstyle-stjerner kledd seg i mønsteret under moteukene denne sesongen, men Tisci har til og med laget et spesialsydd antrekk til Beyoncé.

LES OGSÅ: Dette plagget er blant sesongens hotteste

Et innlegg delt av Burberry (@burberry)

STREETSTYLE: Danske Trine Kjær og Funda Christophersen har falt for Burberry-mønsteret. Foto: Scanpix
STREETSTYLE: Danske Trine Kjær og Funda Christophersen har falt for Burberry-mønsteret. Foto: Scanpix Vis mer

Men det var ikke bare trenchcoat-er og rutete plagg som befant seg på catwalken da Riccardo Tisci presenterte sin første Burberry-kolleksjon. Designeren hadde inkludert mange spennende print, deriblant trendy dyremønster og ulike sjal og skjorter med trykk.

Sjalene gikk igjen i flere av antrekkene og ble blant annet brukt som både hårpynt og belte. Mange antrekk ble også stylet med en sofistikert variant av rumpetaska. I alt viste Tisci og Burberry frem over 100 antrekk, men under finner du et lite utvalg av våre favorittlooks.

LES OGSÅ: 17 høstfavoritter til under tusenlappen

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer