Artikkelen kan inneholde annonselenker

De mest effektive serumene for vår- og sommersesongen

Hudpleierutinen trenger noen justeringer, akkurat som garderoben, før en ny sesong.

SERUM: Det kan være godt for huden å endre rutine når været blir varmere, da spiller serum en viktig rolle. FOTO: heltkrem.no
SERUM: Det kan være godt for huden å endre rutine når været blir varmere, da spiller serum en viktig rolle. FOTO: heltkrem.no Vis mer
Publisert

En ny sesong betyr nye, lettere klær. Slik kan man også tenke på hudpleie. Lettere teksturer er nøkkelen, kombinert med god rens og solkrem.

Et godt serum som jobber med spesifikke hudtilstander kommer også godt med, da en varmere sesong kan bety:

  • pigmentering
  • tørr hud
  • flere kviser og større porer

For å takle en, eller flere, av disse tilstandene, er serum med C-vitamin, fuktserum eller serum med salisylsyre å anbefale.

Ulike serum adresserer forskjellige hudtilstander

Grunnen til at serum med C-vitamin anbefales generelt, men spesielt på sommeren, er at C-vitamin bidrar til å beskytte huden mot UV-stråler, i kombinasjon med solkrem. Ingrediensen gir også fordeler som: økt kollagenproduksjon, kan redusere pigmentering og gir glød.

Et annet produkt som kommer godt med i sommerrutinen er serum med fuktighetsgivende ingredienser, da flere kan oppleve å få tørrere hud når solen blir sterkere.

For dem som opplever å få fetere, blankere hud, eller mer kviser, er det serum med salisylsyre man skal se etter. Salisylsyre renser porene i dybden og kan motvirke kviser.

Man trenger ikke serum fra alle 3 kategorier, men prioriterer etter hudtilstand og behov.

Serum med C-vitamin

Vichy Liftactive Supreme Vitamin C Serum inneholder 15% C-vitamin, samt potente antioksidanter og hyaluronsyre. Dette er en av de bedre C-vitamin formlene på markedet og vil gi en helt ny glød og fasthet til huden ved jevnlig bruk.

Vichy Liftactive Supreme Vitamin C Serum
Vichy Liftactive Supreme Vitamin C Serum Vis mer

Paula’s Choice C15 Super Booster inneholder også 15% ren C-vitamin, askorbinsyre, i tillegg til antioksidanter, peptider og beroligende ingredienser som panthenol. Dette serumet kan dryppes i kremen man bruker, eller påføres huden direkte etter rens og før fuktighetskrem eller solkrem.

Paula’s Choice C15 Super Booster
Paula’s Choice C15 Super Booster Vis mer

Fuktserum for alle hudtyper

Dermalogica Circular Hydration Serum er et nylansert serum som er perfekt for alle som sliter med tørr og gusten hud. Dette serumet virker umiddelbart og gir intens fuktighet til huden, i tillegg til å binde fuktighet og virke over tid. Teksturen er lett og absorberer kjapt. Hud som er velfuktet ser kjapt mye friskere og fastere ut. Serumet passer for alle hudtyper og fukter uten å tette porene.

Dermalogica Circular Hydration Serum
Dermalogica Circular Hydration Serum Vis mer

Origins Dr. Weil For Origins Mega-Mushroom Relief and Resilience Advanced Face Serum er et et lett serum som styrker hudbarrieren og tilfører fuktighet. Etter en lang dag i solen er dette serumet perfekt for å roe ned huden og lindre. Sopp som ingrediens trender i hudpleie og er spesielt godt for dem med sensitiv hud, men passer for alle hudtyper og tetter ikke porene. Mega-Mushroom serien fra Origins inneholder et kompleks med ulike sopp, melkesyrebakterier og camelinaolje, som inneholder mye omega-3.

Origins Dr. Weil For Origins Mega-Mushroom Relief and Resilience Advanced Face Serum
Origins Dr. Weil For Origins Mega-Mushroom Relief and Resilience Advanced Face Serum Vis mer

Serum som motvirker blank hud og kviser

La Roche-Posay Effaclar Ultra Konsentrert Serum inneholder både salisylsyre og niacinamide og motvirker effektivt store porer, kviser og ujevnheter. Dette passer perfekt om huden blir blankere og får flere kviser i de varme månedene. Formelen passer for alle hudtyper, men har man sensitiv hud er det lurt å teste seg frem med litt forsiktighet.

La Roche-Posay Effaclar Ultra Konsentrert Serum
La Roche-Posay Effaclar Ultra Konsentrert Serum Vis mer

Skinceuticals Blemish + Age Defense er et oljefritt serum som er spesielt formulert for voksen hud. Formelen jobber med aldringstegn, samtidig som det motvirker kviser. Dette er en potent kombinasjon av syrer som gir glød, friskere og fastere hud og man skal bruke høy UV-beskyttelse, SPF 30 eller SPF 50, når man bruker dette serumet.

Skinceuticals Blemish + Age Defense
Skinceuticals Blemish + Age Defense Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer