Antrekk til bryllup:

De perfekte antrekkene å ha på seg i bryllup

... og hva du kanskje bør unngå å ha på deg.

ANTREKK TIL BRYLLUP: Moteprofil Darja Barannik er et prakteksempel på hva som funker bra i bryllup! FOTO: Darjabarannik.com
ANTREKK TIL BRYLLUP: Moteprofil Darja Barannik er et prakteksempel på hva som funker bra i bryllup! FOTO: Darjabarannik.com Vis mer
Publisert

Bryllupssesongen er i gang for fullt og det er nok mange som skal i et par denne sommeren. Da er det så absolutt greit å ha alle antrekkene på plass, men hva skal man egentlig ha på seg?

For du har sikkert hørt at det er visse ting du bør unngå når du skal i et bryllup. Å stille opp i hvitt er kanskje det folk vil reagere mest på, da det er bruden som skal gjøre det og ikke du. Men også rødt og svart er to farger man helst skal styre unna. Rødt er en farge som tar mye plass og oppmerksomhet, og dette er kanskje ikke den beste dagen å gjøre det på.

- Svart er blitt mer og mer tillatt, men det lønner seg å høre med bruden før man eventuelt stiller i et bryllup i svart. Dersom du er usikker på hva som er lov eller ikke lov, så sjekk med henne, har kjendisstylist Line Langmo tidligere sagt.

Dette kan du la henge igjen i skapet

Men det er ikke bare visse farger man bør være litt obs på på en slik dag. Utgavesjef i KK, Stine Therese Strand, sikter spesielt til de typiske «ut på byen/klubbantrekkene».

- De aller korteste og mest utringede kjolene kan du trygt la henge i skapet denne dagen. Dette er ikke tidspunktet du skal «bjuda på» mest mulig og heller ikke ta oppmerksomheten bort fra bruden, sier hun og fortsetter:

- Velg heller en kjole du kan ha glede av til flere lignende anledninger enn kun denne ene festen. Det finnes så mange pyntede og fine kjoler nå som også funker til alt fra hagefest og konfirmasjon til bryllup, så styr unna de typiske ballkjolene som du mest sannsynlig aldri får brukt igjen.

LES OGSÅ: Vil du droppe kjolen til årets bryllup? Se på disse superfine alternativene!

GODE EKSEMPLER: Influencer Annabel Rosendahl viser tre ulike antrekk hun har brukt i bryllup de siste årene. Her er det mye inspirasjon å hente! Foto: Annabelrosendahl.com
GODE EKSEMPLER: Influencer Annabel Rosendahl viser tre ulike antrekk hun har brukt i bryllup de siste årene. Her er det mye inspirasjon å hente! Foto: Annabelrosendahl.com Vis mer

Sesongens trender

Som alltid er det visse farger, former, print og lengder som er mer populære enn andre. Omslagskjoler er blant de kjolene som fremdeles er like hot - gjerne i blomsterprint.

- Trendene vi ser i motebildet generelt i vår og sommer passer også veldig godt inn i bryllupssesongen. Av de største og mest fremtredende tendensene vil jeg trekke frem blonder, blomstermønster og volanger som spesielt gode valg. De gjør seg veldig godt i den romantiske settingen, forteller Strand.

- Når det kommer til snitt og passformer, er omslagskjolen kanskje den aller hotteste om dagen – hvor merket Rélasation Par lenge har vært i spissen. Fordelen med en omslagskjole er at den kler alle kroppsfasonger og fremhever figuren din uten å være for stram eller avslørende. Ellers er lange kjoler superfint i bryllup.

Men det finnes jo også mange forskjellige typer bryllup. Skal paret gifte seg i en kirke? Er det bryllup i hagen, eller skal dere kanskje utenlands? Stylist Line Langmo har listet opp noen gode tips til hva du kan ha på deg i de ulike bryllupene:

Kronen på verket

Til slutt er det bare å sette prikken over i-en med tilbehøret. En kjole kan få en helt ny look dersom du velger tilbehør som løfter hele antrekket. Dette kan være smart å gjøre dersom kjolen trenger nettopp det lille ekstra. Det kan være i form av en kul veske, et par iøynefallende smykker eller de råeste hælene.

Men når vi først er inne på sko: Det er ikke alltid høye hæler er det beste valget (dersom du har tenkt å feste ut i de sene nattetimene). Det er ikke akkurat så praktisk med stiletter dersom du er i et strandbryllup. Men dersom du ønsker å komme litt opp i høyden, kan et par wedges eller en mule med tykkere hæl være løsningen.

Det gjelder for så vidt også i hagebryllup. Det er ikke særlig deilig å få masse skitt på stilettene, og det ser ikke akkurat pent ut når man tråkker seg gjennom plenen.

LES OGSÅ: Hårbøylene som setter kronen på verket!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer