Norsk mote:

De satset alt på norsk mote, så kom korona

– Da vi så at pandemien kom til å prege markedet i lang tid, gikk vi tilbake til tegnebordet.

NORSK MOTE: Brødrene Alexander, Emil og Benjamin Krystad Martinsen står bak konseptbutikken F5 i Oslo sentrum, som har et sylskarpt fokus på norske motemerker. FOTO: Privat
NORSK MOTE: Brødrene Alexander, Emil og Benjamin Krystad Martinsen står bak konseptbutikken F5 i Oslo sentrum, som har et sylskarpt fokus på norske motemerker. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

I 2013 åpner de tre brødrene Alexander, Emil og Benjamin Krystad Martinsen det som lenge har vært en felles drøm: Konseptbutikken F5 i Oslo sentrum med et sylskarpt fokus på norske motemerker.

Da koronapandemien treffer Norge for fullt er nettopp Oslo sentrum ett av de områdene som blir hardest rammet når det kommer til publikumsrettet næring. Butikkene må stenge dørene, i flere omganger, og en stor del av kundegrunnlaget forsvinner over natta.

Det blåser liv i nok en gammel drøm for de tre brødrene, nemlig å drive kafé.

– Uoversiktlig og skremmende

– Det var en markant nedgang i besøk og omsetning. For oss var nedgangen så stor og situasjonen så uoversiktlig og skremmende at vi i første runde med lockdown bestemte oss for å stenge butikken selv om vi ikke ble pålagt det, forteller Alexander Krystad Martinsen.

Da de så at koronapandemien mest sannsynlig kom til prege markedet i lang tid, gikk brødrene tilbake til tegnebordet.

– Vi har lært at verden, samfunnet og markedet er mer sårbart enn vi kunne ane. Det siste halvannet året har vist oss at vi må endre måten vi tenker og jobber på for å kunne overleve, vokse og utvikle oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer