Idol

De ser ikke sånn ut lenger nå...

Sjekk stilforvandlingen til Idol-damene som ble superstjerner!

SJEKK STILEN - 10 ÅR ETTER: Margaret Berger, Gabrielle Leithaug og Tone Damli har alle forandret stilen sin radikalt siden disse bildene ble tatt på midten av 2000-tallet. Foto: All Over Press
SJEKK STILEN - 10 ÅR ETTER: Margaret Berger, Gabrielle Leithaug og Tone Damli har alle forandret stilen sin radikalt siden disse bildene ble tatt på midten av 2000-tallet. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Siden det nå er 11 år siden TV 2s populære musikkprogram «Idol» hadde premiere, kan det være gøy å ta en liten titt tilbake i tid, og se hvordan stilen til de som senere ble store stjerner har utviklet seg.

Og nå som Gabrielle Leithaug (29) skal opptre på årets Nobels Fredpriskonsert 11. desember, for potensielt èn milliard TV-seere, er det ekstra stas med et lite tilbakeblikk.

For det var en ganske annen jente vi først ble kjent med under Idol-audition i 2003, enn electropopsangeren vi kjenner i dag, som står bak monsterhits som «Ring meg», som også ble nominert til Spellemannsprisen i kategorien «Årets hit» i 2011, og «Bordet».

SPORTY ROCKA STIL: Gabrielle Leithaug på GramArts sommerfest i mai i år. 
 Foto: Andreas Fadum
SPORTY ROCKA STIL: Gabrielle Leithaug på GramArts sommerfest i mai i år. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Ville se helt «vanlig» ut

Gabrielle Leithaug har alltid hatt sin egen stil, og har ikke vært redd for å skille seg ut. Til KK har hun derimot fortalt at hun kjente sterkt på følelsen av annerledeshet, og drømte om å se helt «vanlig» ut, da hun var yngre.

– Jeg drømte om kommunefarget hår! Det eneste jeg ønsket var å være vanlig og normal. At jeg hadde rødt hår, var noe som satt veldig i meg, sier hun til bladet.

Likevel fant hun styrke i å ikke være som alle andre. 

– Jeg har lært meg til å kjenne hvilken styrke jeg har i meg og at det bare er bra å skille seg ut. Alle vil ha noe eget, forteller hun.

FORELDRE: Tone og Markus ble foreldre til lille Billie i april i år.  Foto: All Over Press
FORELDRE: Tone og Markus ble foreldre til lille Billie i april i år. Foto: All Over Press Vis mer

– Mer sofistikert og feminin

Kanskje mer enn hos Gabrielle, har stilen til Tone Damli (26) gått gjennom en radikal forandring siden hun sang myke countryballader på Idol i 2003. 

– Stilen til Tone har utviklet seg helt enormt. I begynnelsen var den veldig ungdommelig, noe som var naturlig, men i de senere årene har den blitt mye mer sofistikert og feminin med litt innslag av rock'n'roll, sier KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen.

Ja, Tone er ifølge Pedersen det perfekte eksemplet på en person som klarer å kombinere det avslappede og elegante på en stilfull måte.

– Hun har gått fra å være den sporty guttejenta i t-skjorte og caps, til å bli en sofistikert og elegant motedronning.

LES OGSÅ: Norges best kledde kvinner?

Popstjerne og trusemodell

Sandra Lyng Haugen (27) ble for alvor kjent for det norske folk gjennom sin deltagelse i 2004-sesongen av «Idol» på TV 2, og har siden da hatt suksess med platen «Døgnvill», samt låtene «Sommerflørt» og «I Morgen». 

Likevel er det ikke bare musikk 27-åringen er opptatt av. Som hun tidligere har fortalt KK.no, har hun alltid vært glad i mote, og de siste årene har hun seilt oppover landets best kledde-lister. 

 – Jeg har en kvinnelig figur med en smal midje, som jeg liker å fremheve. Og for å gjøre det, så bruker jeg gjerne et belte i livet, eller for eksempel en magetopp, har stjernen fortalt til KK tidligere.

Hellerudsletta, 20071201.  «Idol gir Tilbake». Rekordmange Plan-faddere Sandra Lyng Haugen sammen med Margaret Berger og Tone Damli under «Idol gir Tilbake», som samlet inn rekordmange Plan-faddere, i 2007. 


 Foto: All Over Press
Hellerudsletta, 20071201. «Idol gir Tilbake». Rekordmange Plan-faddere Sandra Lyng Haugen sammen med Margaret Berger og Tone Damli under «Idol gir Tilbake», som samlet inn rekordmange Plan-faddere, i 2007. Foto: All Over Press Vis mer

Og selv om hun fortsatt er glad i søte skjørt og kjoler, er hun også blitt mer rocka de siste årene.

– Min stil er vel kanskje litt mer rocka, selvsikker og mer voksen enn tidligere. I høst kommer jeg for eksempel til å kle meg i kule jeans, boots, strikkegensere og kule hatter.

Og hun liker å kle seg avslappet i hverdagen, og det er sjelden hun går ut døren uten en jeans og en skinnjakke, sier hun.

Kjører sin egen stil

Siden gjennombruddet i «Idol» i 2007, er popstjernen Linnea Dale (23) blitt så mye mer enn et sangidol. Hun har blitt kjent for sin eklektiske og lett alternative klesstil, og liker å kjøre sin egen greie, som da hun stilte opp uten bh i gjennomsiktig topp på åpningen av Oslo Fashion Week i 2010.

Dale, som også er kjent fra sitt samarbeid med bandet Donkeyboy, var også med i  Melodi Grand Prix med låta «High Hopes», og hun har frontet en Oasis-kolleksjon.

Til KK har hun tidligere fortalt at det ikke er uten grunn at hun tør å kle seg annerledes og akkurat som hun vil.

- Vet du, det tror jeg har sammenheng med oppveksten min. I familien min har vi alltid kledd oss eklektisk og bare tatt på oss akkurat det vi vil.

FRONTFIGUR FOR OASIS TIDLIGERE I ÅR: KK traff Linnea i mars, da hun frontet Oasis' nye kolleksjon. Her viser hun frem noen av sine favoritter fra den nye vår- og sommerkolleksjonen, som er i butikk nå.  Foto: Per Ervland
FRONTFIGUR FOR OASIS TIDLIGERE I ÅR: KK traff Linnea i mars, da hun frontet Oasis' nye kolleksjon. Her viser hun frem noen av sine favoritter fra den nye vår- og sommerkolleksjonen, som er i butikk nå. Foto: Per Ervland Vis mer

- Det er liksom litt lettere å gjøre det når du bor langt unna alt mulig annet. Da kan du utvikle din helt egne stil, uten innflytelse av alle mulige trender. Og så tør man å bare «ta på seg noe», det har liksom ikke så mye å si, forteller hun.

Helt ny look

Margaret Berger (29) tok norsk pop med storm da hun kom på andreplass i «Idol» i 2004, kun slått av Kjartan Salvesen.

Ungjenta fikk straks platekontrakt, og debuterte samme år med plata «Chameleon», og vant Spellemannspris for årets beste musikkvideo med låten «Lifetime Guarantee» året etter.

I 2006 ga hun ut platen «Pretty Scary Silver Fairy», med hitlåta Samantha, og senere har hun både kommet på fjerde plass i den internasjonale Eurovision-konkurransen, og vært dommer i TV 2 programmet Idol Junior.

FØR OG NÅ: Til venstre - Margareth Berger slik hun så ut da hun var med i "Idol" i 2004, til høyre - på den røde løperen under åpningen av Oslo Fashion Week mandag 6. februar 2012.  Foto: TV 2 og Per Ervland
FØR OG NÅ: Til venstre - Margareth Berger slik hun så ut da hun var med i "Idol" i 2004, til høyre - på den røde løperen under åpningen av Oslo Fashion Week mandag 6. februar 2012. Foto: TV 2 og Per Ervland Vis mer

Berger har hatt alt fra rocka hvitbleket hår og stramme mørke pannelugger, til glamorøse divakrøller. Vi har også sett henne i ettersittende bandasjekjoler og fuskepels.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer