Ankelboots

De smarteste støvlettene du kan velge

Kan brukes både til hverdag OG fest.

KLART DU KAN GÅ I BOOTS PÅ FEST: Du må jo selvsagt ikke ha på deg pumps, selv om du trekker i finstasen - et par ankelstøvletter er både anvendelig og lekkert. Foto: Sara Johannessen / KK
KLART DU KAN GÅ I BOOTS PÅ FEST: Du må jo selvsagt ikke ha på deg pumps, selv om du trekker i finstasen - et par ankelstøvletter er både anvendelig og lekkert. Foto: Sara Johannessen / KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Nå som vi er midt i julebordsesongen, er det mange gode grunner til å pynte seg litt ekstra. Du har kanskje kjolen i boks allerede? Vel, da er det på tide å pønske ut hvilke sko du skal gå for.

Til den lille sorte er det fort gjort å ta på seg et par klassiske pumps. Enkelt og greit, men kanskje litt kjedelig? Hvorfor ikke gå for boots på årets julebord i stedet?

Ikke bare er det mer tilpasset årstiden her til lands, men vinterens utvalg av partystøvletter er både bredt og godt.

Velg riktig lengde på skaftet

Før var vi litt redde for om vi kledde dem, men nå er ankelstøvlettene like moderne som høye støvletter og spisse pumps.

Hos mange av de store designerne, kan du fint bruke et par boots i stedet for de mer tradisjonelle penskoene når du skal pynte deg.

GYLNE PARTYBOOTS: Hos Max Mara er ankelstøvletter like selvfølgelige som et par pumps til festantrekket. Foto: REX/All Over Press
GYLNE PARTYBOOTS: Hos Max Mara er ankelstøvletter like selvfølgelige som et par pumps til festantrekket. Foto: REX/All Over Press Vis mer

Og velger du riktig høyde på skaftet, slik at leggen kuttes på en flatterende måte, kan du bruke dem til alt.

Enkelt fortalt handler det om at skoen ikke skal stoppe på leggens bredeste punkt.

Rocker opp festkjolen

En som fikk oppleve hvor bra det funker å bruke boots til kjole, er KK Stils Bli Ny-kandidat Kjersti Nesbakk. Hun er en sporty og tøff jente, og ønsket seg en stil som sto bedre til personligheten.

Stylist Nadine kledde henne opp i en grå skreddersydd kjole som får fram figuren, og i stedet for pumps valgte hun nettopp ankelboots.

- Ankelskoene er med å gi et røffere uttrykk. Med pumps eller andre åpne sko ville uttrykket blitt mer feminint, sier Nadine.

Sko med struktur piffer opp

I BOOTS SOM GJØR DEN FEMININE KJOLEN RØFFERE: KK Stils Bli Ny-kandidat Kjersti Nesbakk i kjole (kr 2000, Riccovero), ring (kr 500), armbånd (kr 600, begge fra Pernille Corydon) og sko (kr 1200, Aldo). Foto: Stig Jarnes
I BOOTS SOM GJØR DEN FEMININE KJOLEN RØFFERE: KK Stils Bli Ny-kandidat Kjersti Nesbakk i kjole (kr 2000, Riccovero), ring (kr 500), armbånd (kr 600, begge fra Pernille Corydon) og sko (kr 1200, Aldo). Foto: Stig Jarnes Vis mer

Et par litt røffe boots gjør dessuten en enkel sort kjole straks litt mer spennende. Hva med et par i imitert slangeskinn, metallisk eller semsket skinn? Hemmeligheten er å mikse ulike materialer for mer struktur og liv.

Nå er det også moderne med glitterboots, som vi ser hos Saint Laurent. Har du et par gamle boots du ikke bruker lenger, er det altså bare å ta fram sprayflaska.

I ROCKA BOOTS!: I KK Stils serie der leserne viser fram trendene, har stylist Birgit Axelsen stylet Malene i en sort blondekjole (kr 1200, Style Butler), skinnjakke (kr 1700, Soaked in Luxury) og støvletter (kr 1150, Other Stories). Foto: Peter Irgens
I ROCKA BOOTS!: I KK Stils serie der leserne viser fram trendene, har stylist Birgit Axelsen stylet Malene i en sort blondekjole (kr 1200, Style Butler), skinnjakke (kr 1700, Soaked in Luxury) og støvletter (kr 1150, Other Stories). Foto: Peter Irgens Vis mer

Sjekk hælen

Siden du står i fare for å danse litt i løpet av kvelden, bør du ta en ekstra titt på hælen. Og sliter du med verkende tåballer, bør du gå for en rettvinklet hæl, for jo skråere hælen er, jo mer vekt legger du foran på foten.

Og har den en passende høyde? At den verken er for høy eller for lav til deg er viktig. En god og stødig hæl som du faktisk klarer å gå på, betyr mye. Er de vonde å gå i, kommer du ikke til å bruke dem så mye, ei heller på fest.

I butikken må du prøve dem skikkelig. Ta noen dansetrinn og gå en runde eller to før du kjøper dem.

Tips: De høye hælene blir ofte fort slitt. Pass på å gå til skomakeren og legge på såle straks etter du har kjøpt dem, da holder de seg fine i lang tid framover.


Shoppingtips fra Apprl     //   Annonse


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer