Columbine Smille

De sterkeste trendene fra moteuken i Stockholm - slik vil vi kle oss nå!

Statement-kåper, naturens toner, rocka materialer og feminine snitt oppsummerer kort høsten 2016.

Publisert
Sist oppdatert

I kjølevannet av de skandinaviske moteukene har jeg trukket frem mine favoritttendenser for høst- og vintersesongen 2016. Først ut er Stockholm Fashion Week, som over fire dager hovedsakelig presenterte svensk design.

Svenskene er kjent for sine minimalistiske og monokrome design. Derfor kan det på mange måter virke som svenskene har blitt eksperter på å mikse ulike teksturer i stedet for farger. Lakkmaterialer kombinert med tunge ullteksturer, fløyel og bomull, fuskepels og skinn, for å nevne noe.

Her er de sterkeste tendensene fra catwalken:

Kåpen: Statement-kåper blir jeg aldri lei, spesielt ikke den mørke varianten.  Den kommende sesongen ser vi at modellen har en slank silhuett, er lang med varierende detaljer – alt fra store slag til enkle knapper, belter i livet til dobbeltspente løsninger. Jeg ble selv inspirert og skal investere i en kåpe av god ullkvalitet, enkle snitt med en innsvinget midje.

Brente toner, materialmiks og dyp grønnfarge: Gjør dere klare for en naturlig høst med brente jordtoner og olivenfarget plagg. Du kan gjerne kombinere de ulike tonene sammen eller gå for antrekk som er ton-i-ton fra topp til tå. Stilen er rocka med ulike teksturer og lune materialer. Det ser ikke bare kult ut, men du holder deg også varm i høstkulda. Miks alt fra 70-tallets saueskinnsjakker til klassiske kåper med elegante skjorter, høyhalset gensere eller spennende detaljer som fuskepels for en personlig stil.

Lakk og skinn: Jeg elsker plagg i gode skinnmaterialer. Skinn er strengt talt det eneste materialet som faktisk blir finere jo mer det brukes. Nå kommer de trendy culottene, genseren, blyantskjørtet, skjorten, buksen og den klassiske jakken i skinn. Med andre ord er plagg i skinn et svært godt kjøp, og bør være like velkommen inn i klesskapet som materialer i ull, bomull og silke.

Nå skal midjen markeres: Feminint og elegant, ikke minst den enkleste trenden du kan kaste deg på denne sesongen. Du trenger helt enkelt et belte. Gå for en bred variant, i bomull eller skinn. Dette kan brukes over kåper, kjoler, strikkegensere – ja, egentlig alt du kan tenke deg. Blyantskjørtene har også gjort sitt inntog, og vi så også her at midjen var i fokus.

Darja Barannik er ekspert på mote og skjønnhet for KK.no på deltid. I tillegg driver hun sin egen blogg selvstendig og uavhengig av sin stilling i KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer