Redigere bilder:

De største redigeringstabbene fra 2017

Se hvilke stjerner som har blitt tuklet med, og hvem som har fikset litt på seg selv ...

FINN ÉN FEIL: Ser du noe som ikke stemmer helt ved dette bildet? Foto: Skjermdump fra Vogues Instagram
FINN ÉN FEIL: Ser du noe som ikke stemmer helt ved dette bildet? Foto: Skjermdump fra Vogues Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At bilder blir redigert er ingen nyhet. Farger blir sterkere, lys blir endret på og bakgrunner blir fjernet. Men når retusjeringen går utover farge på kropp, forstørrelse av kroppsdeler, forminskning av kroppsdeler, eller at ting rett og slett blir fjernet, er det ikke rart folk reagerer.

Dessverre har alt dette skjedd i 2017. Stjerner har blitt skuffet, men mange kjente kjendiser har visstnok hatt en finger med i spillet selv. På Instagram har flere av dem blitt fersket i å tukle med bilder. Deriblant Selena Gomez (25) og Kris Jenner (62). Emily Ratajkowski (26) derimot, la ut et bilde på Instagram i september hvor hun skriver at hun er ekstremt skuffet.

«Alle er unike og vakre på hver sin måte. Vi har alle usikkerheter - spesielt på det som skiller oss ut fra det typiske skjønnhetsidealet. Jeg, som så mange andre, prøver hver dag å jobbe med disse usikkerhetene. Jeg ble ekstremt skuffet over å se at leppene og brystene mine hadde blitt redigert i Photoshop til dette coveret. Jeg håper moteindustrien lærer seg til å slutte å tukle med ting som gjør oss unike og heller bruker tid på å feire individualitet.»

LES OGSÅ: Lady Gaga og James Franco i norsk design

Lupita Nyong'o

Det samme skjedde også med Oscar-vinneren Lupita Nyong'o (34). Det britiske magasinet Grazia la i november ut en beklagelse på Twitter etter at 34-åringen delte noen bekymringer med sine fire millioner følgere på Instagram.

«Som jeg allerede har sagt så klart og tydelig: Jeg omfavner arven min på tross av at jeg har vokst opp med tanken om at lys hud og rett, silkemykt hår er skjønnhetsstandarden. Jeg vet nå at min mørke hud og mitt naturlige hår også er vakkert. Å være på coveret av et magasin er en mulighet til å vise andre mørkhudede med deres naturlige hår, spesielt barn, at de er vakre akkurat som de er», skriver hun og fortsetter:

«Jeg er skuffet over at @graziauk inviterer meg til å være på deres cover, og så redigere bort håret mitt og glatte det ut slik at det passer deres syn på hva som er vakkert. Hadde jeg blitt fortalt dette, ville jeg ha forklart at jeg ikke støtter eller godtar at de utelater noe som er en del av min naturlige arv», skriver hun og legger til at det fremdeles er en lang vei å gå med å bekjempe fordommer mot mørke kvinners hudfarge og hår.

Selena Gomez

Skuespilleren og sangstjernen Selena Gomez er blant kjendisene som har flest følgere på Instagram. Så langt har hun delt over 1000 bilder med sine 130 millioner følgere. Men med så mange følgere, betyr det også at det er mange øyne på deg. Det tok derfor ikke lang tid før folk oppdaget en aldri så liten redigeringsglipp på et av bildene hennes.

Det ser ut til at Gomez har tuklet litt med bildet du ser under. Det er tydelig at døren bak henne har fått en liten sving på seg - noe man ikke pleier å se på en vanlig dør.

De største redigeringstabbene fra 2017

Vogue

I februar slapp Vogue et magasin som fikk massiv oppmerksomhet. Først og fremst var det fordi de hadde samlet noen av verdens mest populære modeller, deriblant Ashley Graham (30), Kendall Jenner (22), Gigi Hadid (22) og Adwoa Aboah (25). Coveret hadde titler som «skjønnhetsrevolusjonen» og «ingen norm er den nye normen», men ser man litt nærmere er det noe som kanskje ikke stemmer helt ...

På coveret er det totalt syv modeller som poserer sammen og alle holder rundt hverandre. Men ser du litt nærmere på armen til Gigi Hadid (i midten), så kan det hende at den er litt lengre enn hva den egentlig er. Fans mener at armen også er forlenget slik at modellen til venstre for Kendall Jenner, Ashley Graham, skal se slankere ut.

De har også reagert på at Graham er den eneste som har armen sin på låret. Flere tok til Twitter for å dele sine bekymringer, men modellen skal i ettertid ha svart at det var hun selv som valgte å posere sånn.

LES OGSÅ: Supermodellen Ashley Grahan (28) ble Glamours «Woman Of The Year»

De største redigeringstabbene fra 2017

Kris Jenner

Kardashian-familien er konstant i rampelyset, og med så mange millioner seere som følger reality-serien, og følgere på Instagram, er mange øyner rettet mot dem. Det tok derfor ikke lang tid før Kim Kardashians (37) mor, Kris Jenner (62), fikk kritikk for bildet hun la ut på Instagram i juni.

Bildet er reklame for noe Jenner mener har gjort magen hennes flatere, men det er ikke magen til Jenner folk mener er redigert. På overarmen på høyre arm ser det nemlig ut til at retusjering har vært i bildet. Flere tok til Twitter for å kommentere bildet til 62-åringen.

Men dette er ikke først gang Jenner har fiksa litt på bildene sine. I 2014 la hun ut et bilde sammen med stjernekokken Gordon Ramsay (51). Selv om man kunne se at bildet hadde tatt turen gjennom en av Kris' redigeringsapper før det gikk ut, var det ikke før Ramsay selv la ut det uretusjerte bildet at det tok helt av.

Kim Kardashian

Og mens vi er inne på Kardashian-klanen: I år lanserte stjernen Kim Kardashian sitt eget sminkemerke. Og i den anledning hadde hun brukt seg selv som modell da hun skulle vise frem sine nyeste produkter. Sminken kom i flere nyanser og dermed valgte Kardashian å gjøre huden sin mørkere for å vise frem de mørkere nyansene. Dette skapte sterke reaksjoner.

Foto: KKW BEAUTY
Foto: KKW BEAUTY Vis mer

Alicia Vikander

Den svenske stjernen har allerede fått en Oscar etter rollen i «The Danish Girl», men nå har Vikander (29) landet nok en stor rolle. I 2018 kommer filmen «Tomb Raider» hvor svensken har hovedrollen som Lara Croft. Selv om det ble stor ståhei rundt nyheten, ble fokuset flyttet da plakaten til filmen ble sluppet. Her ser det nemlig ut til at halsen til Vikander er blitt redigert.

De største redigeringstabbene fra 2017

Solange Knowles

Beyonces lillesøster, Solange Knowles (31), opplevde i høst akkurat det samme som skuespiller Lupita Nyong'o. Hun gjorde også et cover-fotografering sammen med et magasin, denne gangen «Evening Standard», og i stedet for å bruke bildet med hårfrisyren Knowles faktisk hadde, valgte magasinet å redigere det vekk.

Sangstjernen la selv ut et bilde på Instagram hvor hun skrev «dtmh». Det står for «don't touch my hair», som igjen betyr «ikke rør håret mitt». Evening Standard har i ettertid sagt at håret ble redigert av hensyn til deres layout, men har også lagt seg flata og sagt at de tok feil avgjørelse.

De største redigeringstabbene fra 2017

Net-a-porter

Nettbutikken Net-a-porter har gjort stor suksess verden over. På nettbutikken finner du sko, plagg, tilbehør, smykker og sminke fra noen av verdens mest kjente designere - og ja, prisene er nokså stive. Vi har lenge beundret nettbutikkens utseende, utførelse og det som er, men på vårparten i år var det mange som ble ganske så skuffet.

Til hvert plagg som Net-a-porter legger ut, legger de også ved et bilde av en modell som har på seg plagget. Men denne gangen hadde de lastet opp et bilde som fremdeles hadde redigeringsnotater skrevet på. Blå piler er tegnet på for å vise til hva som må justeres, men det som vakte mest oppsikt var der hvor det sto «vennligst gjør slankere».

Ifølge Telegraph skal nettbutikken ha gått ut og sagt at dette ikke gjaldt modellen.

«Vi publiserer bilder som skal vise akkurat hvordan plaggene ser ut, slik at kunden får det produktet de forventer. Dette bildet ble lastet opp ved en feil og notatene referer kun til plaggene.»

LES OGSÅ: Mary-Ann (35) fikk ny stil: - Jeg synes det er vanskelig å kle meg mens jeg er på vei ned i vekt

De største redigeringstabbene fra 2017
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer