NEGLER: Vi har spurt to eksperter om hva vi gjør feil når det kommer til negler og neglelakk. Foto: Scanpix
NEGLER: Vi har spurt to eksperter om hva vi gjør feil når det kommer til negler og neglelakk. Foto: Scanpix Vis mer

Negler og neglelakk:

De vanligste feilene vi gjør med neglene våre

Ekspertene gir deg svarene vi har ventet på!

Publisert

Både negler og neglebånd merker forandringer i vær og temperatur, så nå - som alltid - er det viktig å ta vare på dem.

Vi har derfor snakket med noen negleksperter og spurt dem om råd. Hva er det vi gjør feil? Hva bør vi passe ekstra godt på nå? Svarene får du her:

- Den største feilen vi ser mange av våre besøkende gjør, er å ikke påføre nok neglebåndsolje og håndkrem. Vi lever i et klima her i Norge som er veldig tørt, så det er spesielt viktig i vinterhalvåret å tilføre neglene fuktighet. Når vinteren kommer er der også viktig å bruke hansker eller votter for å beskytte hender og negler mot den tørre, kalde luften, sier Marianne Vinje, eier og daglig leder av S&M.

Hun legger også til at det er viktig å tenke på hva neglene utsettes for. Sterke vaskemidler og mye vann kan tørke ut neglene dine, så beskytt hendene med hansker.

- Men det er også viktig å huske på at neglkvalitet er genetisk. Samtidig påvirkes neglene av stress, hormonforandringer og varierer etter årstider. Mange tror at sine negler er veldig dårlige, men det er helt normalt at neglene fliser og brekker på grunn av klima.

Husk håndkrem og neglbåndsolje! Foto: Scanpix
Husk håndkrem og neglbåndsolje! Foto: Scanpix Vis mer

Som Marianne Vinje er også Fanny Randz, daglig leder i Lakkbar, enig i at vi bør ta bedre vare på hender og negler. Hennes tips er blant annet å jevnlig bruke fuktighetskrem og arganolje.

Men hun nevner også at mange bommer litt når det kommer til neglelakk. Flere salonger tilbyr såkalt gellakk. En gellakk sitter mye lengre enn en vanlig neglelakk og kan hverken klippes eller fjernes med vanlig neglelakkfjerner.

Derfor er det nok flere som blir irriterte over at det etter noen uker vokser slik at neglen uten lakk synes.

- River du av gellakken selv kan neglen bli ødelagt.

Beste måten å påføre neglelakk på

Når det kommer til vanlig neglelakk mener hun det også er flere ting vi bør tenke på.

- Når du påfører neglelakk, bør du legge en base først og en topcoat til slutt. Basecoat og topcoat beskytter neglen og farger holder lenger. Den vanligste feilen vi gjør er å ikke bruke basecoat og topcoat.

- Hva er best mulig måte å påføre neglelakk på?

- Først må neglen formes med en neglefil, og buffes lett med en buffer før neglelakken påføres. Legg et lag med basecoat på neglene. Deretter legger vi på to lag med neglelakk, og til slutt topcoat.

NEGLELAKK: For å få det perfekte resultatet bør du fjerne flak, bruke en neglelakkfjerner, basecoat og topcoat. Foto: Scanpix
NEGLELAKK: For å få det perfekte resultatet bør du fjerne flak, bruke en neglelakkfjerner, basecoat og topcoat. Foto: Scanpix Vis mer

Marianne Vinje hos S&M legger også til at forarbeidet er viktig når man skal påføre neglelakk. Sjekk at du ikke har noe flak på neglen som er på vei til å skalle av.

- Disse kan du fjerne ved å file lett over med en fin fil. Her må man ikke bli ivrig å file for mye, da vil du gjøre neglene svakere. Dersom man tar seg bryet med å skyve vekk neglbånd fra neglplaten, vil man også få et bedre resultat og også få en jevnere flate å lakke på, sier Vinje og fortsetter:

- Sist, men ikke minst, er det absolutt viktigste steget å rense neglene med neglelakkfjerner før du påfører. Bruk en neglelakkfjerner uten aceton. Dette er for å fjerne fett, olje og såperester. Hvis ikke vil ikke lakken feste seg ordentlig til neglen, og skaller fort av.

NEGLBÅNDSOLJE: Det er svært viktig å påføre dette nå som det blir tørrere og kaldere ute. Foto: Scanpix
NEGLBÅNDSOLJE: Det er svært viktig å påføre dette nå som det blir tørrere og kaldere ute. Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer