Artikkelen kan inneholde annonselenker

De virale hudpleieproduktene som er verdt pengene

Effektive favoritter for alle hudtyper.

HUDPLEIE: Lotion P50 er kanskje en av de mest kjente kultproduktene internasjonalt FOTO: @heltkrem.no
HUDPLEIE: Lotion P50 er kanskje en av de mest kjente kultproduktene internasjonalt FOTO: @heltkrem.no Vis mer
Publisert

Med kanaler som Tik Tok og Instagram ser vi at produkter trender raskere enn før. Allikevel er det noen som holder på statusen, og blir såkalte «kultprodukter» og ikke «one hit wonders». Det er ofte fordi formelen er god og passer for en bred målgruppe. Dette er noen av produktene som beholder sin popularitet, uavhengig av trender og nye produktlanseringer:

Garnier Micellar Cleansing Water er kanskje en av de første virale produktene. Både dette micellærvannet og Bioderma Sensibio H2O Micellar Water har fått kultstatus i hudpleieverden. Fordelen med micellærvann er at det er en kjapp og enkel måte å fjerne sminke på, og det er langt mer skånsomt mot huden enn sminkeservietter. Om man ikke bruker mye sminke kan man klare seg med kun micellærvann som rens, men bruker man mer sminke og er flink å repåføre solkrem gjennom dagen bør man bruke en oljebasert rens i tillegg til micellærvannet.

Garnier Micellar Cleansing Water
Garnier Micellar Cleansing Water Vis mer

Denne oppsummeringen er ikke komplett uten CeraVe Hydrating Cleanser, som gikk viralt i 2021 og fikk en enorm popularitet. Såpass at produktet i flere måneder var utsolgt internasjonalt. Denne rensen er veldig mild og inneholder gode hudpleieingredienser som niacinamide, hyaluronsyre og ceramider. Formelen føles kremet og stripper ikke huden for fukt. Denne rensen passer for alle hudtyper, men de med fet eller kombinert hud kan med fordel velge en annen variant av denne rensen, som heter CeraVe SA Smoothing Cleanser.

CeraVe Hydrating Cleanser
CeraVe Hydrating Cleanser Vis mer

Det siste renseprodukter på lista er Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm, en balm som masséres inn i ansiktet når det er tørt, deretter tilfører man vann og balmen løser seg opp til en melkehvit og vandig tekstur som skylles av ansiktet. Fordelen med å bruke balm er at man lettere løser opp sminke og solkrem, som ofte inneholder en del oljebaserte ingredienser. Denne balmen har nok vært bedre kjent internasjonalt enn i Norge enn så lenge, men er man nysgjerrig på rensebalm er dette definitivt et produkt det er verdt å sjekke ut.

De virale hudpleieproduktene som er verdt pengene

Det finnes knapt et produkt som har fått mer oppmerksomhet enn Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant de siste årene. Dette er en toner med 2% salisylsyre (BHA), som er en av de beste ingrediensene vi har for å rense porene i dybden og dermed både behandle og motvirke kviser, sorte prikker og blank hud. I tillegg er ingrediensen både betennelsesdempende og antibakteriell. Denne toneren er mild og effektiv og passer for de fleste hudtyper. Har man sensitiv eller tørr hud bør man unngå å bruke denne hver dag, men heller 2-3 ganger i uken. Har man fet og kombinert hud kan man bruke denne daglig eller annenhver dag, for å motvirke kviser, sorte prikker og blank hud.

Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant
Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant Vis mer

Den eneste toneren som forbigår Paula’s Choice BHA i popularitet må være Biologique Rechercher P 50. Denne toneren har vært et kultprodukt i en årrekke. Det er en eksfolierende toner som kan fjerne døde hudceller, regulere talgproduskjonen, øke effekten av andre produkter i rutinen, og hjelpe huden å holde på fuktighet. Her har man ikke spart på kruttet og kombinerer både AHA, BHA og PHA (alle er eksfolierende ingredienser), sammen med mer beroligende og fuktighetsgivende ingredienser som: niacinamide, magnesium chloride og arnica extract. Toneren er blitt kalt “Jesus in a bottle”, “facial in a bottle”, og det hevdes at man kan se resultater ila. dager. Om man ikke har brukt kjemisk eksfoliering tidligere er vi enig, dette produktet vil ha en nær sagt umiddelbar effekt. Det er derfor viktig å starte forsiktig. Om man allerede har brukt eksfolierende ingredienser vil Lotion P50 gi effekt uansett, og muligens slipper du “innkjøringsfasen” hvor huden blir vant til produktet. Lotion P50 kommer i ulike versjoner. P50 passer for dem med tendenser til uren hud. P50V har antioksidanter i formelen og passer for mer moden hud. P50W passer best for sensitiv til normal hud. P50 PIGM400 er spesielt for dem med ujevn hudtone og pigmentering. For ordens skyld: det er ikke anbefalt å bruke flere eksfolierende produkter i samme rutine.

Biologique Recherche Lotion P50
Biologique Recherche Lotion P50 Vis mer

Niod Copper Amino Isolate Serum 3:1:1 er dagserumet for alle som ikke liker, eller tåler, C-vitamin! Det inneholder noe antioksidanter, men stjernene i formelen er peptider, som jobber indirekte for å forhindre aldringstegn i huden. Teksturen er som vann og man skal være rask på labben for å smøre dette produktet på huden før det renner gjennom fingrene. Niod, og spesielt CAIS (som er forkortelsen på dette serumet), har en høy stjerne hos hudpleieeksperter fordi det er effektivt, uten å ha samme potensiale for å forårsake irritasjon, som f.eks C-vitamin. Merkevaren Niod er produsert av Deciem, som også står bak The Ordinary. Niod har fått langt mindre oppmerksomhet enn The Ordinary, men har et utrolig godt sortiment med produkter som er milde mot huden, samtidig som de er effektive. En god match for alle med sensitiv hud, som allikevel ønsker å jobbe aktivt med aldringstegn.

Niod Copper Amino Isolate 3 1:1
Niod Copper Amino Isolate 3 1:1 Vis mer

L ‘Oreal Revitalift Filler Eye Serum er et øyeserum med hyaluronsyre, koffein og niacinamide. Alle ingrediensene gjør en god jobb med å fylle ut fine linjer, redusere poser og gi en fastere hud under øynene. Som med alle hyaluronserum er det viktig å påføre dette serumet på lett fuktet hud og påføre en lett krem etter at man har påført øyeserumet. Dette for å «forsegle» fuktigheten man tilfører, slik at produktet kan fungere bedre. Dette produktet gikk viralt på Tik Tok tidlig i 2022 og ble favorisert på grunn av de 3 metallkulene som virker avkjølende når man påfører produktet og fordi formelen umiddelbart jevner ut fine linjer.

L'Orèal Revitalift Filler Eye Serum
L'Orèal Revitalift Filler Eye Serum Vis mer

Neutrogena Hydro Boost Gel Cream Moisturiser har ikke bare vært populær på Tik Tok, det er også en av de mestselgende kremene, med mange tusen bejublende anmeldelser, på Amazon. Dette er en fuktighetsgél, som gir lett, men intens fukt til hele ansiktet. Formelen er oljefri og passer spesielt godt for fet og kombinert hud.

Neutrogena Hydro Boost
Neutrogena Hydro Boost Vis mer

Om man har tørr hud er Ole Henriksen Strength Trainer Peptide Boost Moisturizer den virale kremen som gjør jobben. Denne formelen har en kremet konsistens som smelter inn i huden når den påføres. Kremen er blitt spesielt populær fordi den inneholder en smørbrødliste av gode ingredienser, som reduserer aldringstegn og styrker hudbarrieren.

Ole Henriksen Strength Trainer Peptide Boost Moisturizer
Ole Henriksen Strength Trainer Peptide Boost Moisturizer Vis mer

La Roche-Posay Anthelios UVMUNE 400 SPF50. Denne solkremen har vært et viralt produkt i flere år. I 2022 ble formelen oppdatert. Et nytt UVA-filter, som dekker en del av den skadelige UVA-spekteret vi tidligere ikke har hatt så godt beskyttelse mot, ble lagt til i formelen, som allerede har gode solfilter som beskytter godt mot både UVA- og UVB-stråler. Bakgrunnen for produktets popularitet er fordi formelen er lett, ikke kjennes fet på huden og passer alle hudtyper. Formelen trekker også fort inn og er fin under sminke.

La Roche-Posay UVMUNE 400 SPF50
La Roche-Posay UVMUNE 400 SPF50 Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer