Torun Johansson Delhalle

- De yngre blir ofte SÅ glade når de ser meg, for det gir et håp om at de kan jobbe lenge i bransjen

Torun Johansson Delhalle er 53 år og en av Skandinavias hotteste modeller.

SUPERMODELLER: Svenske Torun Johansson Delhalle er 53 år og jobber som modell - hun startet karrieren som 17-åring i Paris, og gjorde comeback i en alder av 50. Foto: Daniela Ferro
SUPERMODELLER: Svenske Torun Johansson Delhalle er 53 år og jobber som modell - hun startet karrieren som 17-åring i Paris, og gjorde comeback i en alder av 50. Foto: Daniela Ferro Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en verden full av unge supermodeller er det de over 50, de over 60 og 70, og ja, til og med de over 80 år, som får oss til å klappe i hendene av begeistring og beundring! Vi har fått inntrykk av at moteindustrien de siste årene har kommet over den største skrekken når det gjelder å bruke modne kvinner som modeller.

Og både i magasiner og på catwalken ser vi godt voksne modeller med sølvgrått hår og linjer som bærer preg av stolthet og verdighet. Det er rett og slett rått - for alder er jo bare et tall!

Der tidligere generasjoner skulle tone ned stilen i takt med årene som gikk, ser vi nå at «reglene» for stil og alder stadig viskes mer ut. Ulike skjønnhetsidealer lever side om side, og det er lov å synes og det er lov å utfordre stereotypiene - uansett alder!

LES OGSÅ: Evigunge Dolly Parton (71) holder fortsatt koken

- Det er helt annerledes å jobbe som modell i dag

Vi tok en prat med den svenske modellen Torun Johansson Delhalle. Hun er 53 år og begynte å jobbe som modell da hun gikk på gymnas i Paris da hun var 17 år.

- Jeg ville tjene litt ekstra penger og en venninne av meg kjente til et agentur som jeg siden begynte å jobbe for. Det ble modell-, film- og reklamejobbing de neste ti årene. Siden giftet jeg meg og fikk to døtre. Da fortsatte jeg å jobbe bak kameraene med mannen min som drev firmaet Cap Leader, forklarer hun.

Det skulle gå noen tiår før hun igjen begynte å jobbe som modell. 

- For noen år siden fylte jeg 50 år og da ble jeg kontaktet av Ford Agentur i Paris, som nå heter Premium Models. De har jeg jobbet med siden da, og jeg har nå også agentur i Sverige (Mikas) og i London og Tyskland.

- Hvordan er det å jobbe med modeller som er mange år yngre enn deg? Føler du på noe press?

- Det er kjempegøy - for både dem og meg! Som regel blir de yngre SÅ glade når de ser meg, for da føler de nok at det finnes et håp om at de kan fortsette å være seg selv og jobbe lengre i denne bransjen. På mitt første moteshow, da jeg gjorde «comeback», var det en modell som, rett før vi skulle gå inn på catwalken, spurte hvor gammel jeg var. Jeg svarte at jeg var 50 år, og hun sa at hun var 15. Det er så kult! For min egen del merker jeg ingen press, og jeg nyter bare min «nye» karriere til det fulle.

LES OGSÅ: Dette er hemmeligheten bak Helen Mirrens (71) superkropp!

- Livsglede er smittsomt, og det er min rolle som modell å få frem det på bildene

Torun forteller videre at hun synes det er gøy å jobbe som modell i disse tider, hvor teknologi har gjort verden mindre. 

- Det er helt annerledes å jobbe som modell i dag, enn det det var før. Nå er det mye mer behagelig med tanke på at man ved hjelp av datamaskinen kan gjøre direktebookinger over hele verden. Man må alltid være forberedt på å reise i vei på ulike jobber som plutselig dukker opp. Jobben min handler om å alltid være pigg, uthvilt, veltrent og ha godt humør. Det er gøy når man treffer på utrolig begavede og profesjonelle mennesker i alle delene av bransjen - og i alle aldre, sier hun til KK.no.

- Når føler du deg på ditt aller vakreste?

- Man må selvfølgelig holde seg i form ved hjelp av trim og å få nok søvn. I min alder er det også viktig å være naturlig, ja rett og slett være seg selv, ha det gøy, være nysgjerrig og å kommunisere livsglede - og det er når jeg gjør det at jeg føler meg på mitt aller vakreste. Livsglede er smittsomt, og det er min rolle som modell å få frem det på bildene. Så lenge jeg synes at det er gøy kommer jeg til å fortsette som modell, og fordelen nå er jo at jo eldre jeg blir, jo flere jobber finnes det, sier hun med et smil.

LES OGSÅ: Hvem hadde trodd at disse 15 Hollywood-damene har bikket 50?

Torun befinner seg i godt selskap med både skandinaviske, franske, britiske, kanadiske og amerikanske supermodeller som alle har bikket 50, 60, 70 og 80 år. Se de flotte modelldamene i bildekarusellen under!:

Her er Toruns tips til gode skjønnhetsrutiner:

GENERELLE TIPS:

 • Drikk mye vann, få nok søvn og gi næring til hud og hår både innvendig og utvendig. Massér ansiktet og hårbunn både morgen og kveld, og bruk gjerne natt- og dagkrem for å få igang sirkulasjonen.
 • Le mye og gjør grimaser slik at du får ansiktsmuskler!
 • Få inn vanen med å være glad og finn tilbake til din indre glede - vær takknemlig og ny hver stund. Øynene gjenspeiler sjelen, og når man føler seg glad og harmonisk på innsiden, synes det også på utsiden.
 • Tenk deg vakker, føl deg vakker, spis deg vakker og elsk deg selv vakker! 
 • Ta deg en tur i skogen!
 • Å bli venn med sin egen kropp og alder er utrolig viktig - da blir smilerynkene bare en liten detalj!
   

HA ALLTID MED DEG DETTE I VESKEN:

 • En bit agurk eller en tepose med koffein dersom man skulle oppleve å få poser under øynene. 
 • Dersom du opplever å få kramper i beina kan det være lurt å ha med deg en banan. - Det går alltid over med det samme om man spiser en banan!
 • En pose med nøtter eller tørkede kakaobønner om man trenger litt ekstra energi


VIKTIG Å HUSKE PÅ NÅR MAN ER I MIN ALDER:

 • Ta deg pauser! 
 • Pust dypt, stå på ett bein og hol balansen. - Det er faktisk en ganske god øvelse!
 • Sov middag i 10 til max 20 minutter
 • Meditering gjør at man føler seg lettere i kropp og sjel, og da blir livet også lettere
 • En powernap i 10 minutter gjør underverker i løpet av dagen!
   

MINE BESTE MAKE UP-TIPS:

 • Bruk bare litt maskara og blush
 • Bruk en brun penn ved den ytre delen av øyenbrynet for å åpne blikket
 • For å få neglelakken til å tørke fortere og for å holde lengre så kan du holde neglene under rennende vann i to minutter
   

SLIK BEHOLDER DU GLØDEN:

 • Se en morsom film
 • Ring en venn for litt skravling
 • Ikke ta livet så alvorlig

LES OGSÅ: Disse 11 Hollywood-skjønnhetene fyller 50 (!) i år - wow!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer