Shopping-guide

Den beste shoppingen i Praha

Weekend i Praha før jul? Her er de beste shoppingtipsene til vintage, klær og sko!

Karlsbroen er hjertet i Praha, og du kommer rett inn i Gamlebyen. Foto: All Over Press
Karlsbroen er hjertet i Praha, og du kommer rett inn i Gamlebyen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Gjengen som filmet årets julefilm "Reisen til julestjernen" i Tsjekkia, med Agnes Kittelsen som ond dronning og Kjell Nordstrøm (Baron von Bulldog) som kostymemaker, deler sine innsidetips om hvor du shopper best i Praha.

Kjell Nordstrøm går også under navnet Mr. Shopping.

– Man MÅ kjøpe sko i Praha, fastslår han.

LES OGSÅ: Sjekk hva som er tilbake!

– Mye produseres lokalt, og du får godt håndverk til lav pris. Folk på gata går i trendy sneakers fra tsjekkiske Botas 66 – et fantastisk kult, retropreget merke. De er håndsydde og koster 400–500 norske kroner. Men du får kvalitetssko til enda lavere pris enn det også.
I tillegg til sko finner du mye veldig fin vintage som er mye billigere enn i Norge, ifølge Kjell.

– De beste bruktbutikkene ligger utenfor sentrum, men er vel verdt turen. Her kan du gjøre fantastiske vintagekupp. Men ligg unna designveskene, de er som regel made in Taiwan, råder Kjell Nordstrøm.

I de stemningsfulle gatene i Gamlebyen er det satt opp boder med julegodt og ting du kan kjøpe med som gaver. Foto: All Over Press Norway
I de stemningsfulle gatene i Gamlebyen er det satt opp boder med julegodt og ting du kan kjøpe med som gaver. Foto: All Over Press Norway Vis mer

Kjell Nordstrøms vintagefavoritter

Vintage People, Michalska 18, Old Town. Selger utvalgt vintage fra 50-, 60-, 70- og 80-tallet. Har også ny design fra blant annet japanske Yasuku Naga.

The Item, Zatecká 8, Old Town. En mer luksuriøs vintagebutikk med alt fra glamorøse aftenkjoler, håndvesker og smykker.

Bohemian Retro Cajkovskeho 22, Zizkov. En morsom vintagebutikk med klær fra 1930–1980. Har spesialisert seg på tsjekkisk mote fra kommunisttiden.

Kolbenova, Praha 9. Stort utendørsmarked i et nedlagt industriområde utenfor byen. Kun åpent lørdager fra klokken 07–14. Et eldorado! Selger alt fra antikviteter til klær og både nytt og gammelt nips. Her er det også flere veldig bra matserveringer.

Holesovice, Bubenske Nabr 306, Praha 7. Loppemarked fullt av nye og vintage-ting du vet du ikke trenger, men likevel reiser hjem med. Obs: De fleste «merkevarene» er billige kopier, så se heller etter fin vintage.

LES OGSÅ: – Disse buksene vil forsvinne fort

Få med deg dette!

I Praha finner du alt fra kjente kjedebutikker til små dukkemakerier og krystallverksted. I hele desember er det også flere hyggelige julemarkeder. De største finner du på den store plassen i gamlebyen og Wenceslas Square. Kjøp julegaver og lokale spesialiteter mens du varmer deg på varm vintoddy (svarene vino).

Foretrekker du innendørsshopping, finnes det flere store kjøpesentre. Sjekk cernaruze.cz, myslbek.com og palladiumpraha.cz.

Bruktkuppene gjør du utenfor sentrum. Ta taxi til Kolbenova, se over, i gamlebyen, Konviktska 1005.

LES OGSÅ: Londons beste juleshopping

Reisen til eventyrlandet! Praha er byen for julestemning og flott shopping. Foto: All Over Press Norway
Reisen til eventyrlandet! Praha er byen for julestemning og flott shopping. Foto: All Over Press Norway Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer