Kviser:

Den eneste måten du bør klemme ut en kvise på

Det er kun én teknikk som gjelder, ifølge ekspertene.

KLEMME KVISE: Nei, det anbefales ikke, men noen ganger må vi bare klemme i vei. Ekspertene forklarer det hvilken måte som er best. Foto: Shutterstock / JL-Pfeifer
KLEMME KVISE: Nei, det anbefales ikke, men noen ganger må vi bare klemme i vei. Ekspertene forklarer det hvilken måte som er best. Foto: Shutterstock / JL-Pfeifer Vis mer
Publisert

Vi får ofte høre at vi absolutt ikke bør klemme kvisene vi har i ansiktet. Uansett hvor irriterende de er. Ifølge Michael Zangani, overlege og akne-ekspert ved Akademiklinikken, kan kviseklemmingen faktisk føre til dypere infeksjon og arrforandringer.

Men noen ganger er de bare så plagsomme, at det ender med at vi rett og slett bare må gjøre det. I så fall er det faktisk bare én måte å gå frem på, og her får du oppskriften:

Slik skal kvisen klemmes ut

Først og fremst må kvisen være moden. Det vil si at den er fylt med gult puss. Deretter må du bruke en steril nål. Det kan du få kjøpt på apoteket.

- Lag et lite hull på «toppen» av kvisen. Bruk deretter to kompresser eller bomullsdotter til å presse innholdet forsiktig ut, sier Zangani.

Rolah Lønning, kosmetisk lege på BeWell klinikken, forfatter av boken «Frisk Hud» og eier av ROKderm, anbefaler deg også å gjøre dette. Men hun tipser også om at du bør få åpnet porene før du klemmer ut pusset i kvisen.

- Dette kan du gjøre ved hjelp av dampen i et varmt bad eller dusj, eller ved å holde en varm, fuktig klut over kvisen i cirka 30 sekunder først, forklarer hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer