Oslo Fashion Week

- Den er det ultimate strikkeplagget

Og derfor er den så genial, ifølge OFW-designer Kristine Vikse.

GOD OG LANG MÅ DEN VÆRE: Er strikkejakken lang, kan du også bruke den som kjole (se helfigurbilde under). Flere bilder av Kristine Vikses damekolleksjon ser du lenger nede i artikkelen, i tillegg til MeMini-barnekolleksjonen. Foto: Per Ervland - alle foto
GOD OG LANG MÅ DEN VÆRE: Er strikkejakken lang, kan du også bruke den som kjole (se helfigurbilde under). Flere bilder av Kristine Vikses damekolleksjon ser du lenger nede i artikkelen, i tillegg til MeMini-barnekolleksjonen. Foto: Per Ervland - alle foto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Strikkeplagg har vi her til lands brukt siden tidenes morgen. Og tradisjonelt sett har det kanskje hatt mer med overlevelse å gjøre enn med mote. I dag kan du imidlertid få både pose og sekk – varme plagg som også ser bra ut. Det er i alle fall dette som står i sentrum for designer Kristine Vikse.SE OGSÅ: Sjekk merkelappen når du handler strikk

- Du kan bo i den

- Ja, strikk er liksom min greie. Det har jeg jobbet mye med i barnekolleksjonen, og det er så å si blitt mitt varemerke, forteller Haugesunds-jenta til KK.no etter OFW-visningen onsdag kveld. - Strikk er et trygt og tradisjonelt, men jeg forbinder det også med litt nostalgi og følelser. Så lenge jeg kan huske har jeg jo alltid strikket selv. Se flere bilder fra showet i bildeviser lenger nede i saken.Men av alle mulige strikkeplagg, fra sokk til lue, er det imidlertid ett som Kristine liker spesielt godt. - Den gode, lange strikkejakken må jo være det ultimate strikkeplagget. Den kan du så å si bo i, sier hun. (Artikkelen fortsetter under bildet.)

Anvendelig plagg

Et mer anvendelig plagg enn den gode, lange strikkejakken skal du nemlig lete lenge etter.- Den er et koseplagg, men ser også helt nydelig ut til finkjolen. Til visningen har vi kombinert mye med silkekjoler. Miksen av ulike materialer og teksturer gjør antrekket mer levende, synes jeg. - Og den lange strikkejakken kan jo også brukes som kjole i seg selv, legger hun til.- Jeg elsker det jeg kaller for «kameleonplagg», som kan dresses opp og ned. Det er plagg som du alltid føler deg velkledd i. (Artikkelen fortsetter under bildet.)

Rotnorsk visning

Modellene til Vikse ble introdusert av kvitrende småfugler og mystiske uglelyder mens røykmaskinen tåkela Samfunnssalen i Oslo sentrum. Catwalken var til og med pyntet med vinternakne trær med et lite dryss kunstsnø. Det er altså ingen tvil om at Kristine henter inspirasjon fra det rotnorske når hun designer klær.Haugesunds-jenta begynte med barneklær og MeMini i 2006. Og i 2010 begynte hun også med dameklær. Prisene på damekolleksjonen ligger fra kr.799 til kr.2000, og materialene som er brukt er ren ull, ullblandinger, steinvasket silke, viskose og bomull.

Sniktitt på høst-/vinterplaggene til Vikse:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer