Oslo Fashion Week

- Den er det ultimate strikkeplagget

Og derfor er den så genial, ifølge OFW-designer Kristine Vikse.

GOD OG LANG MÅ DEN VÆRE: Er strikkejakken lang, kan du også bruke den som kjole (se helfigurbilde under). Flere bilder av Kristine Vikses damekolleksjon ser du lenger nede i artikkelen, i tillegg til MeMini-barnekolleksjonen. Foto: Per Ervland - alle foto
GOD OG LANG MÅ DEN VÆRE: Er strikkejakken lang, kan du også bruke den som kjole (se helfigurbilde under). Flere bilder av Kristine Vikses damekolleksjon ser du lenger nede i artikkelen, i tillegg til MeMini-barnekolleksjonen. Foto: Per Ervland - alle foto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Strikkeplagg har vi her til lands brukt siden tidenes morgen. Og tradisjonelt sett har det kanskje hatt mer med overlevelse å gjøre enn med mote.

I dag kan du imidlertid få både pose og sekk – varme plagg som også ser bra ut. Det er i alle fall dette som står i sentrum for designer Kristine Vikse.

SE OGSÅ: Sjekk merkelappen når du handler strikk

ET «KAMELEONPLAGG»: Strikkejakken kan brukes til finkjolen, til hverdags - og den kan også brukes som kjole. Foto: Per Ervland
ET «KAMELEONPLAGG»: Strikkejakken kan brukes til finkjolen, til hverdags - og den kan også brukes som kjole. Foto: Per Ervland Vis mer

- Du kan bo i den

- Ja, strikk er liksom min greie. Det har jeg jobbet mye med i barnekolleksjonen, og det er så å si blitt mitt varemerke, forteller Haugesunds-jenta til KK.no etter OFW-visningen onsdag kveld.

- Strikk er et trygt og tradisjonelt, men jeg forbinder det også med litt nostalgi og følelser. Så lenge jeg kan huske har jeg jo alltid strikket selv. Se flere bilder fra showet i bildeviser lenger nede i saken.

Men av alle mulige strikkeplagg, fra sokk til lue, er det imidlertid ett som Kristine liker spesielt godt.

- Den gode, lange strikkejakken må jo være det ultimate strikkeplagget. Den kan du så å si bo i, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


STILIG KOMBO: Strikk kombinert med glatte stoffer som silke gjør antrekket mer spennende, synes Vikse. Modellen her er Hege Tørresdal, tidligere Frøken Norge og fra Haugesunds-distriktet hun også. Foto: Per Ervland
STILIG KOMBO: Strikk kombinert med glatte stoffer som silke gjør antrekket mer spennende, synes Vikse. Modellen her er Hege Tørresdal, tidligere Frøken Norge og fra Haugesunds-distriktet hun også. Foto: Per Ervland Vis mer

Anvendelig plagg

Et mer anvendelig plagg enn den gode, lange strikkejakken skal du nemlig lete lenge etter.

- Den er et koseplagg, men ser også helt nydelig ut til finkjolen. Til visningen har vi kombinert mye med silkekjoler. Miksen av ulike materialer og teksturer gjør antrekket mer levende, synes jeg.

- Og den lange strikkejakken kan jo også brukes som kjole i seg selv, legger hun til.
- Jeg elsker det jeg kaller for «kameleonplagg», som kan dresses opp og ned. Det er plagg som du alltid føler deg velkledd i.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


Rotnorsk visning

Modellene til Vikse ble introdusert av kvitrende småfugler og mystiske uglelyder mens røykmaskinen tåkela Samfunnssalen i Oslo sentrum. Catwalken var til og med pyntet med vinternakne trær med et lite dryss kunstsnø.

Det er altså ingen tvil om at Kristine henter inspirasjon fra det rotnorske når hun designer klær.

Haugesunds-jenta begynte med barneklær og MeMini i 2006. Og i 2010 begynte hun også med dameklær.

Prisene på damekolleksjonen ligger fra kr.799 til kr.2000, og materialene som er brukt er ren ull, ullblandinger, steinvasket silke, viskose og bomull.

Sniktitt på høst-/vinterplaggene til Vikse:Se MeMini-barneplaggene:

Vi var også på visningen av barnekolleksjonen. Og det er ikke bare damer på høye hæler som har problemer med catwalken. Heldigvis går det som regel godt.


Mer OFW

Moteuken i Oslo gikk igjen av stabelen mandag kveld. KK.no var selvfølgelig der på åpningskvelden. Se alle bildene fra catwalken og den røde løperen - tidligere Idol-deltaker Margareth Berger var nesten ikke til å kjenne igjen.

Vi spurte også motekjendisene hva de var mest fornøyd med når det gjaldt kveldens antrekk.

Tirsdag kveld var vi på HENNEs utdeling av Nåløyet-prisen, hvor Rachel Nordtømme vakte oppsikt i sin nye kjole.

Vi fikk også se siste sprell fra Fam Irvoll. Motekjendiser var også til stede her. Vi fikk vite hvilke sminkeprodukt de ikke klarer å leve uten – og deres beste hårtips.

ELSKER STRIKK: Designer Kristine Vikse fra Haugesund. Foto: Per Ervland
ELSKER STRIKK: Designer Kristine Vikse fra Haugesund. Foto: Per Ervland Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer