Balaclava

Den er uten tvil tilbake

Dette praktiske vinterplagget har gjort comeback for fullt!

BALACLAVA: Plagget er uten tvil tilbake i motebildet. Her fra Calvin Klein-visningen i 2018. Foto: NTB
BALACLAVA: Plagget er uten tvil tilbake i motebildet. Her fra Calvin Klein-visningen i 2018. Foto: NTB Vis mer
Publisert

I oktober skrev undertegnede en sak om at balaclavaen hadde kommet i en slags 2020-versjon. Du vet, det plagget du hadde på deg hele vinteren som barn, som ble så å si klistret til hodet ditt slik at det bare var øyne, nese og munn som syntes.

Fargene på disse balaclavaene var, i mitt tilfelle, en kombinasjon av både rødt, gult og grønt, så tanken på å ta på seg noe lignende i dag var ganske fjernt.

Vi endte opp med å konkludere med at det er et supert plagg, men at den stramme passformen kanskje ikke var den mest heldige. «Men hvem vet - kanskje det blir en trend også?», spurte vi om i saken, og jammen meg har det ikke skjedd!

Preen. Foto: NTB
Preen. Foto: NTB Vis mer

Ikke bare har vi sett plagget på catwalken, men i det siste har det virkelig tatt av på sosiale medier. Vi befinner oss i en ganske så kald vinter, så det å fryse skikkelig er ikke noe noen av oss ønsker.

Derfor er det ganske ikke så rart at det mest praktiske vinterplagget har gjort comeback. Vi tok en liten scrollerunde på Instagram og endte opp med en hel haug med inspirasjonsbilder.

Vi fikk til og med et lite flashback til barndommen vi pratet om innledningsvis, nettopp fordi disse balaclavaene kommer i så utrolige mange forskjellige farger. Bare se hvordan den norske moteprofilen Marianne Theodorsen bruker sine:

Flere merker har laget sine egne varianter. Vi har blant annet sett at Gucci har presentert noen spreke balaclavaer på catwalken, men hva er vel egentlig bedre enn hjemmestrikket?

Vi søkte opp «balaclava» eller «balaklava» på både Tise og Finn og fant flere som kunne strikke slike for deg. Kanskje kjenner du noen som klarer det også?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer