Sminkeguide

Den hotteste sminken til julebordet

Dette øyeskyggetrikset må du prøve - superenkelt og lekkert.

METALLISK: Metallisk skygge i øyekroken er en stor trend denne partysesongen. Her ser du looken fra visningene til motehusene Chloés (tv) og Issey Miyake (th).   Foto: Mac Cosmetics
METALLISK: Metallisk skygge i øyekroken er en stor trend denne partysesongen. Her ser du looken fra visningene til motehusene Chloés (tv) og Issey Miyake (th). Foto: Mac Cosmetics Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Julebordsesongen er i full gang, noe som betyr at det er på tide å finne frem partykjolen, de skyhøye pumpsene og hele ditt artilleri av festsminke igjen. 

Og dersom du er en av dem som bestandig får dårlig tid før du skal på fest, eller som sliter med å få øyeskyggen til å se pen ut - da er sesongens partylook nummer én helt klart noe for deg. 

LES OGSÅ: Slik får du øyeskygge til å vare hele dagen

FREMHEV ØYET: I år er det det enkle som er aller lekrest - litt metallisk øyeskygge i kroken av øyet er perfekt til fest og julebord.  Foto: Mac Cosmetics
FREMHEV ØYET: I år er det det enkle som er aller lekrest - litt metallisk øyeskygge i kroken av øyet er perfekt til fest og julebord. Foto: Mac Cosmetics Vis mer

Metallisk i øyekroken

Ifølge Tone Vid Skipá, som er skjønnhetsansvarlig i KK, HENNE og STYLEmag, samt makeupartist, er nemlig metallisk sminke det hotteste akkurat nå. 

Men (og dette er det geniale), du trenger ikke legge metallisk farge over hele øyelokket ditt. Trikset her er nemlig å bare ha litt i øyekroken!

- Denne looken er superenkel, sexy og glamorøs, pluss at det er ekstremt vanskelig å gjøre feil. Det er rett og slett en perfekt look for deg med dårlig tid, eller som sliter med å legge øyeskyggen, forklarer hun: 

- Alt du trenger er litt skimmer, eller en metallisk øyeskygge og fingertuppen din. Så bruker du rett og slett fingeren til å legge fargen der du ønsker å ha den. 

LES OGSÅ: Slik legger du høstsminken

Slik gjør du det

HOS ISSEY MIYAKE: Her ser du looken hos Issey Miayke. Litt skygge i øyekroken og litt maskara - og du er klar for fest! Foto: Mac Cosmetics
HOS ISSEY MIYAKE: Her ser du looken hos Issey Miayke. Litt skygge i øyekroken og litt maskara - og du er klar for fest! Foto: Mac Cosmetics Vis mer

1. Ta litt metallisk øyeskygge eller skimmer på fingertuppen, eller en smal kost. 
2. Legg skimmeret helt inn mot øyekroken og bittelitt ut, som på bildet. 
3. Avslutt med et et par gode lag maskara. 

- Du kan også velge en metallisk eyeliner i stedet, forklarer Skipa: 

- Da følger du bare vanlig prosedyre med eyeliner, men du kan godt legge den litt ekstra tykk, så den synes litt bedre. Pass på at den tørker ordentlig før du påfører maskara. Det kan også være lurt å legge en primer eller bruke pudder på øyelokket før du påfører eyelineren, så den ikke smitter over på lokket, sier hun: 

Ekstra tips: Har du brukt gullskimmer, eller skygge, er det også veldig fint å avslutte med å dabbe bittelitt av skimmerrestene på leppene. Ta deretter på litt gjennomsiktig gloss – perfekt og glamorøst. 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer