Stiletter

Den hvite stiletten gjør comeback

80-tallsskoen er det hotteste du kan ha på føttene i høst. Slik bruker du dem riktig.

SLIK SKAL DET GJØRES: Hvite stiletter tar seg best ut når skjørtelengden går over knærne. Bukser går også fint! Se og lær av Kate Bosworth, Sarah Jessica Parker, Rihanna og Gwyneth Paltrow. Foto: All Over Press
SLIK SKAL DET GJØRES: Hvite stiletter tar seg best ut når skjørtelengden går over knærne. Bukser går også fint! Se og lær av Kate Bosworth, Sarah Jessica Parker, Rihanna og Gwyneth Paltrow. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er kanskje ikke akkurat den perfekte årstiden å ta på seg hvite pumps, tenker du. Jovisst mener Alexandra Shulman, sjefsredaktør for britiske Vogue.

Sist uke trosset hun det våte, kalde været i London, bare for å gå i et par hvite stiletter. Men det var selvsagt ikke pumps fra et hvilket som helst skomerke.

– Det utsøkte paret er fra Manolo Blahniks, laget av lakkert skinn, har spisse tær og er 7,6 centimeter høye, skriver hun på Daily Mail.

LES OGSÅ: Dette sier skoene dine om deg

ELSKER HVITE STILETTER: Alexandra Shulman er sjefsredaktør for britiske Vogue.  Foto: All Over Press
ELSKER HVITE STILETTER: Alexandra Shulman er sjefsredaktør for britiske Vogue. Foto: All Over Press Vis mer

Spår at trenden vil ta av

Sjefsredaktøren tror de hvite stilettene blir den neste store skotrenden, etter at salget har økt med 30 prosent i løpet av tre måneder, ifølge britiske Daily StarOg det faktummet at Gwyneth Paltrow nylig ble observert i et par spisse, hvite og svarte Jimmy Choos, gjør det ikke mindre sannsynlig at trenden er kommet for å bli. Hun kombinerte Jimmy Choo'ene med en svart kjole, som gjorde antrekket mer spennende.

Gwyneth er definitivt i godt selskap. Rihanna, Sarah Jessica Parker og Kate Bosworth har nemlig også blitt sett i spisse, hvite stiletter.

LES OGSÅ: Dette gjør skyhøye hæler med deg

Derfor er hvite stiletter så kule

Så hvorfor bør du egentlig skaffe deg et par hvite stiletter?

Ifølge Vogue-redaktøren tilføyer de hvite stilettene antrekket umiddelbar glamour, og gjør slik at leggene tar seg bedre ut.

– Hele poenget med hvite sko - og andre hvite sko - er at de er så upraktiske. Men det er det som gjør dem så kule. Det er ingen ting alminnelig med et par lekre hvite lakksko, som skinner som diamanter langs Londons skitne gater, forklarer Alexandra Shulman.

Få kjøpetips her:


LES OGSÅ: Platåsneaker-trenden blir bare større og større

Ikke gå i fotballfrue-fella

Hun mener at de hvite skoene har lenge lidd under et ufortjent dårlig rykte.

– Men det er et snev av dårlig smak som gjør dem så sjarmerende, skriver Shulman.

Hvis du skal bruke hvite stilletter, er det likevel regler du må følge.

Hvite stiletter tar seg nemlig best ut når det ikke vises for mye bar hud. Kombineres skoene sammen med en minikjole, beveger du deg farlig nært fotballfruenes territorium.

Ikke tenk på å kombinere dem sammen med shorts, advarer Vogue-redaktøren. Det aller beste er å bruke det sammen med kjole eller skjørt som slutter over kneet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer