Prinsesse Diana

Den ikoniske Travolta-kjolen til prinsesse Diana er til salgs

Selges til en svimlende sum!

IKONISK: Ansvarlig redaktør i KK, Ingeborg Heldal, omtaler dette som nyere histories mest ikoniske kjoler fanget på et av moderne histories mest ikoniske fotografier. FOTO: NTB Scanpix
IKONISK: Ansvarlig redaktør i KK, Ingeborg Heldal, omtaler dette som nyere histories mest ikoniske kjoler fanget på et av moderne histories mest ikoniske fotografier. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg regner med de færreste av oss har glemt det legendariske øyeblikket da prinsesse Diana entret dansegulvet med den dype, mørkeblå fløyelskjolen da hun tok en svingom med skuespiller John Travolta i Det hvite hus i 1985?

Antrekket prinsesse Diana valgte å gå for da hun ble invitert av daværende presidentpar Ronald og Nancy Reagan bestod altså av en lang, mystisk kjole, bare skuldre og et markant kjede i sølv rundt halsen, og regnes i dag som et av prinsessens mest kjente antrekk.

Kjolen er designet av Victor Edelstein, og er nå mulig å kjøpe hos auksjonshuset Kerry Taylor for en ekstremt høyt pris - mye på grunn av den massive oppmerksomheten den fikk den gang prinsesse Diana bar den.

Svimlende sum

Det er nemlig estimert at den ikoniske fløyelskjolen vil koste rundt 450 000 dollar, noe som tilsvarer rundt 4,1 millioner norske kroner. WOW, sier vi!

Ansvarlig redaktør i KK, Ingeborg Heldal, omtaler fløyelskjolen som en av nyere histories mest ikoniske kjoler fanget på et av moderne histories mest ikoniske fotografier. På akkurat dette bildet går glamour og popkultur opp i en høyere enhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer