Kjole

Den lille røde kjolen er alt du trenger

En sikker vinner til høsten- og vinterens festsesong.

LEKRE I KNALLRØDT: Den knallrøde kjolen er en sikker vinner på fest denne høsten og vinteren. Fra venstre - Taylor Swift, Pippa Middleton, Sophia Bush, Kim Kardashian og Amy Adams.  Foto: All Over Press
LEKRE I KNALLRØDT: Den knallrøde kjolen er en sikker vinner på fest denne høsten og vinteren. Fra venstre - Taylor Swift, Pippa Middleton, Sophia Bush, Kim Kardashian og Amy Adams. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Den klassiske «lille sorte» har vært en sikker vinner på jobb og fest i alle år, og det er få plagg som er så anvendelige som en lekker, svart minikjole.

Denne høsten og vinteren går vi imidlertid en litt mer vågal fargetrend i møte.

Rødt, rødt, rødt

I tillegg til burgunder, som er høstens absolutt «må ha» på alt fra kjoler og skjørt, til bukser, topper og gensere, er nemlig den røde fargen på vei tilbake i motebildet.

Og skal vi tro kjendiskvinner som Katy Perry, Taylor Swift, Pippa Middleton, Kim Kardashian og Karolina Kurkova, er det den knallrøde kjolen som gjelder for denne partysesongen.

Rødt er ikke lenger en farge som kun forbindes med jul. Tro det eller ei, så er det faktisk den fargen gutta liker oss best i - hvertfall om vi skal tro forskning. Og det er kanskje ikke så rart, når man tenker på at rødt ofte assosieres med lidenskap, temperament og sexappell.

Se flere stjerner i røde kjoler nedenfor:


LES OGSÅ: Høstens fem største trender

Finn riktig tone til deg

En fordel med rødt, er at de aller fleste kan kle fargen, i en eller annen nyanse. Det gjelder altså bare å finne den rette rødtonen til din hud og hår.

En gul undertone vil kle deg som kler varme farger best. Mens en blå undertone vil se bra ut til deg med en kjølig fargepallett.

Er du i tvil, hold plagget opp mot ansiktet. Gir fargen deg glød, eller blir du bare blass? Lurer du på om du kler best varme eller kalde farger, så kan du ta den såkalte blodåretesten KK.no tidligere har skrevet om.

Se lekre kjøpetips på bildet nedenfor:LES OGSÅ: Enkle grep som fremhever midjen

Slik styler du kjolen

En rød kjole er relativt oppsiktsvekkende, og har du planer om å bruke en slik farge på jobb, er det derfor greit å passe på at kjolen er nokså «tekkelig» sånn ellers.

Skal du bruke kjolen til hverdags, så sørg for at utringningen ikke er for dyp eller dristig, og at kjolen ikke er for kort.

En god måte å tone ned looken på, er ved å kombinere kjolen med en lekker jakke/blazer og pumps. For en mer casual stil, kan du bruke en stor, deilig ullgenser over, gjerne kombinert med røffe støvletter og tjukke strømper.

Skal du ut på fest, er det også greit og ikke gå helt over styr når det gjelder accessoirer, strømper og sko. En knallrød farge trenger ikke mye annet, og det beste er å la kjolen stå i fokus.

Kombiner den gjerne med et svart belte i livet, svarte strømper og støvletter eller pumps, så er du klar for det mest.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)LES OGSÅ: Hater du ermeløse kjoler?

Unngå sko- og strømpekrise

Den lille sorte er ganske enkel å kombinere med strømper. Den lille røde er en helt annen sak. De to vanligste alternativene er enten hudfargede eller svarte strømpebukser, og da har ikke bare fargen, men også snittet på kjolen litt å si.

Som KK.no tidligere har skrevet, har svarte strømper ofte den effekten at de kan få deg til å se mer «påkledd» ut. Med andre ord: Er kjolen veldig kort, utringet og kroppsnær, kan svarte strømpebukser gjøre den mer tekkelig.

Foretrekker du hudfargede strømper bør du gå for en kjole som er forholdsvis tildekket på overdelen og/eller underdelen.

Til en langermet eller løssittende kjole uten særlig utringing kan du bruke hudfargede strømpebukser - selv om skjørtet er forholdsvis kort. Er skjørtet knelangt eller lengre, vil hudfargede strømper også være et fint alternativ.

Husk også at lik farge på sko og strømper har en forlengende effekt på beina, så velger du svarte sko - velg gjerne svarte strømper, og velger du hudfargede, så prøv nude pumps.

LES OGSÅ: Slik bruker du hudfargede strømper

LEKRE, RØDE KJØPETIPS: Fra venstre - rød kjole med gjennomsiktig detalj (399 kr, Nelly.com), langermet kjole (129 kroner, hm.com), langermet kjole med belte i livet (499 kr, Mango), enkel kjole med svart belte (229 kr, Vila, Bestseller.com), langermet genserkjole (399 kr, Lindex.no), peplumkjole (399 kr, hm.com) og kortermet, tettsittende kjole fra French Connection (799 kr, Nelly.com).  Foto: Produsentene
LEKRE, RØDE KJØPETIPS: Fra venstre - rød kjole med gjennomsiktig detalj (399 kr, Nelly.com), langermet kjole (129 kroner, hm.com), langermet kjole med belte i livet (499 kr, Mango), enkel kjole med svart belte (229 kr, Vila, Bestseller.com), langermet genserkjole (399 kr, Lindex.no), peplumkjole (399 kr, hm.com) og kortermet, tettsittende kjole fra French Connection (799 kr, Nelly.com). Foto: Produsentene Vis mer
GODE EKSEMPLER: Til Rihannas (t.v) svært korte kjole og svarte ankelstøvletter er sorte strømper et godt valg. Det gjør antrekket med "påkledd" og forlenger beina. Cameron Diaz (t.h) velger hud framfor strømper til sin knelange kjole og nude pumps. Kjolen er ikke utringet og skjørtet forholdsvis langt, og med spisse nude pumps til får hun milelange bein. Foto: All Over Press
GODE EKSEMPLER: Til Rihannas (t.v) svært korte kjole og svarte ankelstøvletter er sorte strømper et godt valg. Det gjør antrekket med "påkledd" og forlenger beina. Cameron Diaz (t.h) velger hud framfor strømper til sin knelange kjole og nude pumps. Kjolen er ikke utringet og skjørtet forholdsvis langt, og med spisse nude pumps til får hun milelange bein. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer