Mote

Den mest trendy fargen i sommer

Nå skal du smykke deg med gullets søte lillesøster - roségull.

KLE DEG OPP I ROSÉGULL: Den nydelige rosa nyansen er for tiden å se overalt. Gå for en klokke i den stilige fargen eller ta den helt ut med en kjole. Foto: All Over Press/Produsenten
KLE DEG OPP I ROSÉGULL: Den nydelige rosa nyansen er for tiden å se overalt. Gå for en klokke i den stilige fargen eller ta den helt ut med en kjole. Foto: All Over Press/Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Rosévin - med og uten bobler - er blitt veldig populært, og særlig til lett sommermat.
Nå som solen endelig er å skimte på himmelen og temperaturene er blitt varmere, er det noe som er ekstra tiltrekkende med denne fargen.

Rosé - smak litt på ordet. Det gir gode assosiasjoner, ikke sant? Friskt, sommerlig og lett.

Det er slett ikke så rart at den nydelige nyansen roségull er å se på catwalken, samt på klær, smykker, sminke og interiør.

LES OGSÅ: Nå kan du gjøre Ikea-møblene dine unike

POPILÆRT BLANT DESIGNERNE: Roségull er spesielt ofte å se på catwalken. Blant annet er det populært hos Ralph Lauren, Dolce & Gabbana og Elie Saab. Foto: All Over Press/Collage: Tone Ruud Engen
POPILÆRT BLANT DESIGNERNE: Roségull er spesielt ofte å se på catwalken. Blant annet er det populært hos Ralph Lauren, Dolce & Gabbana og Elie Saab. Foto: All Over Press/Collage: Tone Ruud Engen Vis mer

Vil bli enda mer populær utover høsten

Trendbildet denne våren og sommeren har i stor grad vært preget av nyanser av gull, sølvfarger og paljetter, og mange av de store stjernene tok i bruk trenden allerede på Grammy Awards tidligere i år.

Denne sesongen er det nemlig ikke bare smykkene dine som skal skinne, men gjerne også kjolen, buksene og jakken din.

Siden Grammy Awards i februar, er det spesielt én nyanse som er blitt mer og mer populær - roségull. Det gylne gullets lillesøster er nå å se overalt, og det viser seg at trenden startet med klokkene.

- Vi så roségull på klokker allerede for et par år siden. Etter det har det bare tatt av, og nå finner vi klokker i roségullfarge hos nær sagt alle varemerkene våre, sier Charlotte Settergren, brand manager hos Fossil Scandinavia til KK.

Hun kan fortelle at det vil komme enda flere modeller i en roségullfarge eller med detaljer av roségullet utover høsten.

- Vi ser blant annet en kombinasjon av grått og rosé - superlekkert!

(Artikkelen fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: Det ultimate tilbehøret denne sommeren

Slik styler du den lekre fargen

Gullsmed Truls Ambjørnsen kan fortelle at nordmenn tradisjonelt har foretrukket det gylne gullet, men at folk så smått har begynt å få øynene opp for roségull.

- Det gylne gullet er definitivt fortsatt størst, men den varme gløden fra roségullet gjør det spesielt anvendelig for oss i Skandinavia med lys hud, sier han.

Flere smykkeprodusenter leverer produkter i roségull, blant annet danske Ole Lynggaard, italienske Bulgari og klokkeprodusenter som Breitling og Omega.

Charlotte Settergren tror populariteten kommer av ønsket om noe nytt, og etter lang tid der både gull og stål har dominert, har roségull nå kommet som en perfekt kombinasjon av disse to. Hun mener roségull kan brukes sammen med de fleste andre farger.

Neonfarger er jo populært på armbånd og tilbehør nå, og sammen med roségull blir uttrykket både kult og sofistikert. Og det er vanskelig å slå den iøynefallende, elegante effekten av roségull i kombinasjon med mørk blått, grønt eller grått. Roségull har definitivt kommet for å bli, sier hun.

Finn dine favoritter i roségull her:LES OGSÅ: Tørr du følge denne trenden?

Bruk nyansen sammen med gull og sølv

Som vi har skrevet om tidligere er i tillegg roségull genialt fordi det er en mellomting av gull og sølv, og kan derfor lett kombineres med andre smykker i forskjellige nyanser.

Gjerne også med begge variantene - både gull og sølv - ettersom det bygger en bro mellom de ulike smykkene dine.

Det er også et godt alternativ for deg som ofte syns at smykkene i rene nyanser av gull og sølv kan bli litt for overdådig og «bling». Roségull gir et mer nedtonet uttrykk til smykket.

LES OGSÅ: Få luksusstilen på budsjett

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer