Kk-dagen

- Den passer til alt

Uansett anledning kan du alltid bruke den lille sorte.

ENKELT VALG: - Jeg har en svart skjortekjole fra Hugo Boss som alltid funker, enten det er begravelse, barnedåp eller på jobb, sier Ingeborg Volan (32). Men på KK-dagen gikk hun for trendfargen korall.  Foto: Tone Ra Pedersen
ENKELT VALG: - Jeg har en svart skjortekjole fra Hugo Boss som alltid funker, enten det er begravelse, barnedåp eller på jobb, sier Ingeborg Volan (32). Men på KK-dagen gikk hun for trendfargen korall. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Da KK.no snakker med noen av de 1200 kvinnene som i dag deltar på den store KK-dagen i Folketeateret i Oslo, kjenner de seg alle igjen i følgende situasjon: Du står foran klesskapet og aner ikke hva du skal ha på deg. Du har kort tid og må ta et valg. Hvilket plagg har du som alltid funker, uansett anledning?

Krise? Hvilken krise?

Ingeborg Volan er ikke i tvil. Hun har alltid kriseplagget parat. - Naturligvis. Jeg har en svart skjortekjole fra Hugo Boss som alltid funker, enten det er begravelse, barnedåp eller på jobb. Kjolen er kjøpt på Eger og Ingeborg Volan vet hvordan hun skal style den til ulike anledninger. - Til for eksempel en barnedåp ville jeg gått for et par sjokkrosa sko og et stort smykke, sier hun. - På jobb kanskje støvletter, og alltid med en stor veske som har plass til PC-en, gjerne i en sterk farge. Jeg må alltid ha noe med farge.

Stylingen varierer

Også Christina Dal (40) har et kriseplagg. - Ja, den lille sorte. Hun styler den også forskjellig, avhengig av hva anledningen er. - Jeg har forskjellige skjerf jeg liker å kombinere med, ellers er det store smykker, sko eller støvletter og vesker det går i. Favorittveska har hun overtatt fra moren sin, og også den er liten og sort. - Jeg er veldig glad i den veska, sier Christina Dal, som deltar på KK-dagen med kollega Marianne Jakobsen (26). - Den lille sorte. Den er alltid safe, sier Marianne Jakobsen, som elsker å kombinere den enkle kjolen med et skjerf med farger. Mie Bjerke (26) Sort jakke og skinnjakke med pelsdetaljer.- Kriseplagget mitt er en sort kjole som jeg pynter opp med store øredobber og store ringer. (Shampo: GHD)Tone Elisabeth Vestgren (50) går også for sort, men ikke på kjolen. - Da ender jeg ofte opp med en sort jakke i ull fra THO. Den pynter jeg ofte opp med øredobber og neglelakk. Jeg bruker ikke mye mer, sier hun. Anette Skjønneberg (25) har en sort, vid genser med flagrende ermer som kan redde henne fra enhver krise. - Den pynter jeg opp med øredobber, sier hun.

Kjolene som redder dagen

I motsetning til de andre vi snakket med på KK-dagen, har ikke Annette Eriksen (47) ett bestemt kriseplagg. Hun har to. - Jeg bytter nok på litt, men det er en kjole, en grå en, som jeg er veldig glad i. Og så har jeg jo alltid en svart en på lur, sier hun. Mariann Hernes (40) har også to kjoler som alltid funker. - En sort en, men den er ikke kort, så den teller neppe som den lille sorte, sier hun. - Og så har jeg en med ruter, faktisk. Den styler jeg enkelt med et smykke - da er det nok mønster.

Elsker jeans

Den eneste som ikke velger kjole som sitt kriseplagg nummer en, er modell og programleder Kathrine Sørland (31). KK.no har tidligere vært hjemme hos den tidliger Top Model-programlederen og kikket på alle de lekre kjolene hun har i klesskapet sitt. - Jeans. Alle sier vel det, men det må bli jeans, sier hun kontant. - Du kan alltid bruke jeans, og det er enkelt å dresse dem opp eller ned, forklarer missedronninga. - Med de riktige skoene, for eksempel noen frekke, høye, svarte pumps, er du klare for fest. - Eller gå for nude pumps. Nude er det nye svart, sier Kathrine Sørland. Tipset hennes er å bruke de billigere butikkene til de mer trendy plaggene og til tilbehør og heller kombinere med litt dyrere basisplagg, eller elementer med mer særpreg. - Bruk billigkjedene for alt de er verdt, og invester i noen basisting, som sko, vesker og kanskje også jakker, kan du gjerne bruke litt mer for å få bedre kvalitet. Kathrine, som sier hun elsker 70-tallet og skulle gitt mye for å være et barn av det supertrendy tiåret. - Jeg rakk det akkurat ikke, sier hun, men hun lar ikke det stoppe seg og kler seg gjerne i slengbukser. Se Kathrine Sørlands tips for å finne den perfekte slengbuksa her. Se 52 sexy, svarte kjoler her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer