Dronning Letizia:

Den spanske dronningens antrekk vekker oppsikt

- Når det kommer til kritikken er den høl i huet, men ikke særlig overraskende.

MODIG: Dronning Letizias nye look har skapt storm i sosiale medier. Foto: Europa Press/ABACA/NTB
MODIG: Dronning Letizias nye look har skapt storm i sosiale medier. Foto: Europa Press/ABACA/NTB Vis mer
Publisert

Det var mange som sperret opp øynene da spanske dronning Letizia (50) dukket opp på filmfestivalen «Opera prima: Ciudad de Tudela» i Navarra.

Jo da, folk sperrer ofte opp øynene når de kongelige ankommer, men denne gangen var det ikke selve personen som vakte mest oppsikt. Men skjørtet! Den motebevisste dronningen hadde på seg et rutete skjørt fra den svenske billigkjeden H&M fra samarbeidet TOGA ARCHIVES x H&M.

Og det var det store hullet på kneet, eller cut out som det heter på motespråket, som skapte storm blant rojale fans i sosiale medier.

JA ELLER NEI? Den rojale fansen er uenige om hvorvidt den spanske dronningens skjørt er en hit eller miss. Foto: Royal-ES / dana press/NTB
JA ELLER NEI? Den rojale fansen er uenige om hvorvidt den spanske dronningens skjørt er en hit eller miss. Foto: Royal-ES / dana press/NTB Vis mer

Twitter-bruker @nettyroyal skrev: «Et nei fra meg», mens @BennettsDebbie påpekte at det ser ut som en ulykke:

«Ser ut som noen har brent det med et strykejern».

På Instagram-kontoen @royalinstablog er mange av kommentarene enda skarpere: «Jeg føler at Letizia prøver å være kul i siste mote, men det ender opp med å bli nei, nei» skriver en følger, mens en annen uttrykker seg slik:

«I det siste har antrekkene hennes gjort at hun ser like ung ut som sine døtre. Er hun redd for å eldes?».

«Høl i huet»

Dette er bare noen av mange kritiske kommentarer. Men det er heldigvis også en del - kanskje mer moteorienterte fans - som liker at dronningen kanskje ikke bryr seg så mye om de strenge kongelige kleskodene.

I sosiale medier skriver en av dem: «Jeg applauderer Letizia for kontinuerlig å flytte grensene for hva folk tror en dronning kan/bør ha på seg», mens en annen skriver: «Jeg våker opp og ser at min favoritt-motedronning skaper kontroverser igjen».

EKSPERTEN SKRYTER: KKs moteansvarlige roser Letizias oppsiktsvekkende antrekk. Foto: R SMITH/SIPA/Shutterstock/NTB
EKSPERTEN SKRYTER: KKs moteansvarlige roser Letizias oppsiktsvekkende antrekk. Foto: R SMITH/SIPA/Shutterstock/NTB Vis mer

Mote- og skjønnhetsansvarlig i KK, Ida Elise Eide Einarsdóttir, er uten tvil enig med sistnevnte gruppe:

– Jeg synes det er kult at hun velger high street. Akkurat denne kolleksjonen er faktisk et samarbeid mellom H&M og det Tokyo-baserte merket Togs Archives. Det gir liksom en prisvennlig inngang for folk flest. Når det kommer til kritikken er den høl i huet, men ikke særlig overraskende. Spør du meg ser hun fantastisk ut; moderne og kul.

Prinsessetrend

Letizia er som nevnt ikke redd for å utfordre kongelig etikette når det kommer til mote. Men hun og datteren Leonor (17) har likevel kastet seg på den største prinsessetrenden av de alle for tiden.

Nemlig at mor og datter byttelåner klær. De to har flere ganger den siste tiden vist at de bruker samme garderobe - akkurat slik som mødre og døtre i de norske, danske og belgiske kongefamiliene.

Den spanske dronningen låner dog ikke bare til og fra datteren. Hun har også stilt opp i en av sin svigermors gamle kjoler, en eksklusiv Valentino-kjole bestående av et grønt skjørt og en blomstrete overdel.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer