Badetøy:

Denne badetøyskolleksjonen er laget av resirkulerte plastflasker

Bærekraftig bikini til sommeren, anyone?

VINN-VINN: I disse bikiniene og badedraktene kan du føle deg fin – og ha god samvittighet! Sjekk hvorfor i saken. FOTO: Skjermdump fra Madewell
VINN-VINN: I disse bikiniene og badedraktene kan du føle deg fin – og ha god samvittighet! Sjekk hvorfor i saken. FOTO: Skjermdump fra Madewell Vis mer
Publisert

Verden går heldigvis fremover, og fremgang betyr økt kunnskap – og dét fører igjen til mer bevisste valg og større fokus på de viktige tingene. For eksempel miljøet!

Det er mange måter å vise at man bryr seg på; noen praktiserer vegetarianisme eller veganisme (ikke glem at én kjøttfri dag også hjelper), mens andre konsekvent unngår plast.

Du kan også ta sykkelen fatt i stedet for å sette deg bak rattet i bilen, fly mindre, dusje kortere, resirkulere, kutte ned på shoppingen – sjekk klesskapet ditt en ekstra gang og prøv nye kombinasjoner i stedet – eller skru av lysene når du forlater et rom. Listen er lang og mulighetene er mange!

Miljøbevisstheten har inntatt de fleste bransjer, og det gjelder også motebransjen. Et godt eksempel er klesmerket Celine Aagard – sammen med partner Pia Nordskaug fra Eco.Logic – lanserte i fjor, hvor bærekraft sto i fokus.

I tillegg til å være selektive med materialer og kvaliteter, brukte duoen vegansk innfarging, og laget innhold som viste kjøperne hvordan man kunne style samme plagg på vidt forskjellige måter for å unngå å gå lei; bak frem, med belte, uten belte, til fest, på jobb…

Et annet godt eksempel er en fersk badetøyskolleksjon fra amerikanske Madewell; her er nemlig samtlige plagg laget av resirkulerte plastflasker!

Ifølge Marie Claire skal det ha blitt brukt åtte flasker per badedrakt og fire per bikini, og totalt gikk det visstnok med rett i underkant av 51 000 flasker. Wow!

Se kolleksjonen – som forøvrig fått navnet «Second Wave» ettersom flaskene får nytt liv – i videoen under:

LES OGSÅ: Våre tre favorittkolleksjoner fra New York Fashion Week

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer