Sminke-trend:

Denne concealer-trenden tar av på nettet

Har du fått med deg det geniale trikset?

Foto: Tik tok @sarah_wolak
Foto: Tik tok @sarah_wolak Vis mer
Publisert

Trender florerer det av på sosiale medier hele tiden. Vi har blant annet tidligere skrevet om kvise-trikset som gikk viralt på TikTok, «12-5-30»-treningen og den nye sminketrenden hvor man skal farge brynene helt lyse.

Nå er det derimot en annen sminketrend som går viralt, nemlig hvordan du kan legge concealeren på en helt ny måte.

Trikset er enkelt: Du påfører concealeren som en uavbrutt linje fra tinningen til under øyet, nedover neseryggen, over leppen og bortover under kinnbeinet, tilbake til under haken og motsatt vei opp på andre siden av fjeset. Deretter bruker man en makeup-svamp for å blende inn det hele.

Hvorfor, lurer du kanskje på? Ifølge TikTok-influencer Sarah Wolak, som først var ute med dette, er det for å fremheve den naturlige benbygningen.

- Måtte komme opp med egen teknikk

I et intervju med magasinet Allure forteller Wolak hvorfor hun begynte med akkurat denne teknikken.

- Jeg klarte aldri helt å sette fingeren på det, men noe så alltid litt rart på meg. Jeg hadde høyere kinnbein, rettere bryn, en firkantet panne og en skarpere kjevelinje. Jeg innså at jeg trengte å komme opp med en teknikk selv, så jeg tok meg tid til å studere ansiktet mitt og lære hva som virkelig passet best på meg, forteller hun.

Her viser Wolak hvordan hun gjør concealer trikset:

@sarah_wolak Posting this technique everyday till I get sick of it \ud83e\udd70 #contour #concealer # ♬ Half On a Sack - Three 6 Mafia

- Perfekt for en festlook

Makeup-artisten JoAnn Solomon, som har jobbet med kjendiser som Alicia Keys og Hailee Steinfeld, forteller til Allure at concealer-trikset egentlig gjenskaper en teknikk fra 70-tallet. Den gang ble det beskrevet som «abstrakt maling».

– Dette concealer-trikset fungerer fint som en steg-for-steg guide som er lett å huske for de som ikke er makeup-artister. Det er perfekt om man går for en festlook, men det er verdt å merke seg at man bruker ganske mye concealer i prosessen, forteller Solomon.

Er du en av dem som vil prøve dette, trenger du en concealer med en applikator som har en børste eller svamp på enden og konsistensen bør være mest mulig myk og kremete. Når man blender inn produktet bør man dytte svampen forsiktig mot huden, fremfor å dra den rundt eller lage sirkler.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer