Kate Middleton

Denne detaljen skaper stor ståhei

– Beskrives det som brudd på kongelig etikette, lite respektfullt mot den avdøde dronningen og som et slags kongelig opprør, sier kongeekspert.

KATE MIDDLETON: Igjen er hun på alles lepper, men denne gangen er det ikke uten kontrovers. FOTO: NTB.
KATE MIDDLETON: Igjen er hun på alles lepper, men denne gangen er det ikke uten kontrovers. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

Det var nok noen konservative briter som satt både kjeks og te i halsen da prinsesse Kate dukket opp til påskegudstjeneste i St. George Chapel på Windsor slott søndag, første påskedag.

Ifølge britisk presse sjokkerte nemlig Kate Middelton en hel verden ved å bryte det som skal være en kongelig tradisjon.

Kledd i en knallblå kjolekåpe hadde prinsessen røde negler for anledningen.

Det er første gang hun har røde negler i offentlig sammenheng siden hun giftet seg med prins William i 2011, skriver Page Six.

Det skal visstnok ikke være noen bestemte regler når det kommer til farge på neglelakken, men dronning Elizabeth valgte konsekvent en nøytral farge. Den tidligere dronningmoren sverget til Essies Ballett Slippers – en nedtonet rosafarge.

– Dronning Elisabeth brukte i alle år samme nøytrale farge på neglene, og satte med det standarden, sier Caroline Vagle, kongeekspert i Se og Hør til KK.

– Og prinsesse Kate har fulgt dronningens praksis respektfullt. Det ble derfor stor ståhei da hun dukket opp med røde negler. I britisk presse beskrives det faktisk som brudd på kongelig etikette, lite respektfullt mot den avdøde dronningen og som et kongelig opprør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer