Straigt/curve

Denne dokumentaren vil endre synet du har på kroppen din

- Når, hvor og hvorfor ble størrelse 0 normalen i motebransjen? Spør regissøren bak ny dokumentar om formfulle modeller.

VIL ENDRE SKJØNNHETSIDEALET: Den nye dokumentaren skal ta opp noen viktige spørsmål fra moteindustrien. Foto: Faksimile Straight / Curve
VIL ENDRE SKJØNNHETSIDEALET: Den nye dokumentaren skal ta opp noen viktige spørsmål fra moteindustrien. Foto: Faksimile Straight / Curve Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO:  Plus size-modeller blir stadig mer populært å bruke i moteindustrien, til stor glede for oss «vanlige dødelige». 

Mer formfulle kropper på catwalken og i reklamekampanjer er  nemlig noe de fleste av oss ønsker å se mer av. Og både i inn- og utland tar stadig flere kvinner et aktivt grep for å hylle det naturlige og sunne kroppsidealet.

LES OGSÅ: Viser former på catwalken

Her i Norge har det vært flere Instagram-kampanjer som har frontet dette, i tillegg har helt vanlige kvinner kastet klærne i mediene.

EN AV DE HOTTESTE: Robyn Lawley (25) var første plus size-modell med bilde i Sports Illustrated. Foto: Afp
EN AV DE HOTTESTE: Robyn Lawley (25) var første plus size-modell med bilde i Sports Illustrated. Foto: Afp Vis mer

I KK har vi også det siste året kjørt kampanjen KK Naturlig - der vi har brukt leserne som modeller i flere KK Stil-saker

LES OGSÅ: Colbie Caillat: - Jeg var lei av å bli photoshoppet

Ny dokumentar skal forandre kvinners syn på kroppene sien

Også i motebransjen ser det endelig ut til at det skjer ting. Blant annet har flere såkalte plus size-modeller begynt å gjøre det stort. 

Australske Robyn Lawley (25) er et eksempel på dette, og supermodellen har prydet både Cosmopolitan, Glamour, australske Vogue og Elle. Tidligere i år fikk vi vite at 25-åringen blir den første «plus size»-modellen til å få bildet sitt i «Sports Illustrated».

Nå kommer også tidligere toppmodell - og nåværende tv-og filmprodusent Jessica Lewis med en dokumentar - «Straight / Curve», som tar et kritisk blikk på motebransjen og synet på formfulle modeller, skriver Glamour.com. 

Se trailer her: 

LES OGSÅ: Verdens hotteste plus size-modeller

En ny definisjon av skjønnhet

FORMFULLE MODELLER: Flere magasiner og motehus velger nå å bruke formfulle modeller.
FORMFULLE MODELLER: Flere magasiner og motehus velger nå å bruke formfulle modeller. Vis mer

Lewis og regissør Jenny McQuaile ønsker nemlig at motebransjen skal ta et langt mer aktivt grep og åpne øynene for bruken av formfulle modeller. Og at de ved å bruke kvinner med mer naturlige kropper kan skape en ny definisjon av skjønnhet - som vil gjøre det enklere for vanlige kvinner å få et sunt forhold til kroppen sin. 

Produsenten, Lewis, har selv jobbet som modell i over 15 år, og iløpet av denne tiden ble hun både regnet som fashion-modell og «plus size»-modell. 

- Moteindustrien må bli mer reflektert og representativt overfor det mangfoldet av mennesker som finnes i dagens samfunn, sa Lewis til Glamour.

FIKK SPISEFORSTYRRELSER: I dokumentaren intervjues flere modeller - deriblant nåværende plus size-modell Heather Hazzan, som forteller at hun fikk spiseforstyrrelser da hun jobbet som "vanlig" modell og kravet var å være størrelse 0. Foto: Faksimile Straight / Curve
FIKK SPISEFORSTYRRELSER: I dokumentaren intervjues flere modeller - deriblant nåværende plus size-modell Heather Hazzan, som forteller at hun fikk spiseforstyrrelser da hun jobbet som "vanlig" modell og kravet var å være størrelse 0. Foto: Faksimile Straight / Curve Vis mer

Dokumentaren, som lanseres neste sommer, skal ta opp spørsmål og problemer som ofte blir lagt til side. Ifølge nettstedet skal du komme så tett innpå moteindustrien som aldri før, og få et innblikk bak scenen i New Yorks «plus size» moteindustri.

Modeller og agenter vil i dokumentaren snakke om hva de skal gjøre for å eliminere adskillelsen mellom «plus size»-modeller og «vanlige»-modeller.

- Når, hvordan og hvorfor ble størrelse 0 normalen når to tredjedeler av kvinner regnes som «plus size»? sier regissør Jenny McQuaile til Glamour.

Ifølge henne vil dokumentaren ta opp nettopp dette og mange andre omstridte spørsmål.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer