Fletter

Denne elleville flettetrenden tar kjendisverden med storm

Kommer du til å flette håret slik denne høsten?

Publisert
Sist oppdatert

Hårtrender kommer og går, men noe som fortsatt henger med i trendbildet er definitivt fletter. Kjendiser fra både inn- og utland elsker fletter – og det gjør vi og! 

Men nå ser det ut til at de typiske 90-tallsflettene skal pimpes opp litt ekstra, både med farger og tråder. Kan dette bli høstens hårtrend? 

- Vi kommer nok til å se mer til forskjellige fletter fremover og neste år. Jeg tror også vi kommer til å se mye bølger, krøller og tekstur i håret til høsten. I tillegg er permanenten på vei tilbake i full anmarsj, sier Siri Myhre, artistic stylist og eier Kutt Frisør på Grünerløkka i Oslo til KK.no og legger til: 

- Men fletter har kommet for å bli. Vi merker en større pågang blant kunder i salongen som både vil lære det selv eller bestiller time til å få flettet håret.

LES OGSÅ: 4 frisyrer som håret til å se tjukkere ut

Det er ingen fasit

- Er det sånn at flere leker seg og er mer kreative med hårfrisyrene sine?

- Absolutt! Det er et hav av ulike teknikker som gir forskjellig tekstur og uttrykk, som stram eller løs flette. Flere leker seg også mer på hjemmefronten med håret sitt. De siste årene har folk blitt litt mer bevisst på håret sitt og tar seg tid til å teste ulike trender, enten de lærer det i salong eller via YouTube. Det er ikke alltid så vanskelig som det ser ut som. Det som er kult med hår er at det trenger ikke nødvendigvis være en fasit, forteller Myhre. 

FLETTER: Siri Myhre, Artistic stylist og eier av Kutt Frisør på Grünerløkka i Oslo, mener fletter har kommet for å bli. Hun synes vi kan eksperimentere med hårfrisyrer.  Foto: Privat
FLETTER: Siri Myhre, Artistic stylist og eier av Kutt Frisør på Grünerløkka i Oslo, mener fletter har kommet for å bli. Hun synes vi kan eksperimentere med hårfrisyrer. Foto: Privat Vis mer

(Se hvordan du kan lage den typiske Kardashian-fletten nederst i saken)

Vi har allerede sett de fleste av Kardashian og Jenner-søstrene med rastafletter tettsittende til hodebunnen. Og tidligere denne uken kunne vi se Khloé Kardashian nok en gang med hårfrisyren, men denne gangen hadde hun freshet dem opp med rosa elementer.

Andre kjendiser kaster seg også på trenden med fargeelementer i flettene. Rita Ora viste seg nylig i New York med en ny vri på hårfrisyren. Daily Mail mente artisten rocket den sære frisyren, som var en miks av både fletter, tråd og en rufsete hestehale. Også Lily Allen, Kylie Jenner, Cassandre Davis og Cara Delevingne ser ut til å digge crazy fletter. 

LES OGSÅ: Tone Damli overrasket alle med nyklippet bob

- Vi tør å eksperimentere mer

Så det er ingen tvil; vil man eksperimentere litt ekstra med hårsveisen og flettene er dette sesongen å gjøre det.

Myhre tror også trenden med tråder og farger i flettene vil finne veien til Norge. 

- Vi begynte allerede å se vevinger i håret i fjor høst hos blant annet Damien Rinaldo, noe som er veldig kult. Ved å bruke tråder i håret har man plutselig en ny måte og lage kule fargeeffekter på - uten å farge det.

På sosiale medier og særlig Instagram florerer det av bilder med rastafletter eller stramme fletter fra hodebunnen og ned. Ved at flere kjendiser viser seg med flettene tror Myhre at dørene åpnes mer for at flere synes det er stilig. 

- Vi ser det har blitt mer av dette her hjemme i Norge også. Rastafletter har jo eksistert i mange år og flere har brukt denne type flette lenge. Jeg tror også det er litt takket være et mer bredt motebilde som stadig bryter med grensene fra det tradisjonelle. Dette gjør at folk tør å eksperimentere mer.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer