Oslo Fashion Week 2012

Denne er laget av menneskehår

Hair extensions er ikke lenger forbeholdt hodet.

BLIR DETTE DEN NYE IT-JAKKA?: Bloggeren Eva Wigert Næss, ankom Moods of Norway-visningen iført en sort jakke, som ved første øyekast kunne se ut som en pelsjakke, men ved en nærmere forklaring kom det frem at dette var en jakke laget av ekte menneskehår.  Foto: Per Ervland
BLIR DETTE DEN NYE IT-JAKKA?: Bloggeren Eva Wigert Næss, ankom Moods of Norway-visningen iført en sort jakke, som ved første øyekast kunne se ut som en pelsjakke, men ved en nærmere forklaring kom det frem at dette var en jakke laget av ekte menneskehår. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
KK.no var på plass på den røde løperen i forkant av kveldens Moods of Norway- visning, og pelsjakken var byttet ut med noe ganske annet.

SE OGSÅ: Moods-gjestene ankommer den røde løperen

Moteblogger Eva Wigert Næss, dukket opp i en sort jakke laget av ekte menneskehår.

- Jeg er mot dyrepels, og for menneskehår, lo Eva Wigert da hun fortalte hva jakken hennes bestod av.

Og ikke nok med det, noen minutter senere kom artist og modell Mimi Blix i en liknende jakke, bare en blond variant, signert Tarek Hamidi, som hun for øvrig hadde en kjole fra under Nåløyet-utdelingen.

(Artikkelen fortsetter under bildet).


Også moteblogger Marianne Theodorsen, bak Styledevil.faksimile.no (ekstern lenke), postet sent i januar et bilde av seg på bloggen, iført Tarek Hamidi-jakken.

Den nye (fuske)pelsen?

Extensions har lenge vært brukt i håret for å gi lengde og mer volum, men skal vi tro disse jentene kan det like gjerne henge på kroppen.

Pelsindustrien er mye omdiskutert, både i inn- og utland. Både norske og internasjonale stjerner har deltatt i kampanjer, og gått ut i media for å vise sin avstand fra pelsindustrien, og de fleste tyr nå til fuskepels.

Også Oslo Fashion Week tar avstand fra dyrepels, og er en pelsfri moteuke.

Så gjenstår det å se, både om den hårete jakka blir en trend, og om det kommer spørsmål om hvorvidt det er etisk riktig, i likhet med debatten rundt hair extensions til tradisjonelt bruk.

BLOND VERSJON: Ikke lange stunden etter at den sorte jakka hadde blitt fotografert, dukket artist og modell Mimi Blix opp i en lys versjon, med en blond hårmanke.  Foto: Per Ervland
BLOND VERSJON: Ikke lange stunden etter at den sorte jakka hadde blitt fotografert, dukket artist og modell Mimi Blix opp i en lys versjon, med en blond hårmanke. Foto: Per Ervland Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer