Nude leppestift

Denne fargen er på alles lepper i høst

– Fint om du ønsker å fremheve egen leppeform og tekstur, men unngå denne vanlige tabben, sier makeupeksperten.

BEAUTYTRENDER: Denne høsten er beautyverdenen opptatt av nude lepper. Foto: NTB
BEAUTYTRENDER: Denne høsten er beautyverdenen opptatt av nude lepper. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Vi går mørkere tider i vente, og har for lengst omfavnet høstmoten – som innebærer både mer layering og kanskje allerede hinter mot partysesongen. I beautyverdenen er det særlig én trend som er på alles lepper – bokstavelig talt!

Denne sesongen er det de nude nyansene som herjer. Makeupartistene er positive til trenden, og gir oss sine beste tips og triks til hvordan møte høstmørket med nude lepper.

Nude lepper har alltid vært kommet for å bli, men jeg tror at det gir mening at leppetrendene nå blir litt mer nøytrale, fordi de forrige sesongene nå har vært så ekstra fargerike, sier makeupartist og beautyprofil Gisella Francisca til KK.

– Nude lepper fungerer alltid, tenker jeg. Det kommer jo litt an på nyanse og produktvalg, men det er en look alle kan gå for, mener makeupartist Jeanette Gjerde Olsen.

– Alt fra leppepomade til ombré av tre nyanser

Det fine med nude lepper, er at det passer til det aller meste – og både Francisca og Olsen applauderer looken for å være noe alle kan kle.

Jeg elsker nude lepper. De er effortlessly vakre og kan være alt fra bare en leppepomade til en ombré look laget av tre ulike nyanser. Den nude looken er veldig versatil, sier Francisca.

Hun legger til at hun også digger at nude lepper har en del kulturarv, og historisk sett ofte er assosiert med både Black og Hispanic kultur.

– Nude lepper passer perfekt når enn du vil kle leppene dine med både tekstur og litt farge, uten at det overtar sminkelooken din, understreker hun.

NUDE OG NATURLIG: En nude look på leppene er noe alle kler, og kan være fint for å balansere tyngre sminke. Foto: NTB
NUDE OG NATURLIG: En nude look på leppene er noe alle kler, og kan være fint for å balansere tyngre sminke. Foto: NTB Vis mer

– Dette gjør overgangen mellom leppe og hud mer harmonisk

Kunsten kan likevel ligge i å finne dine go-to fargenyanser av nude. Alle kler nude lepper – og det er vel derfor den ene store tabben også gjelder alle.

– For lyse nude-nyanser vil få deg til å se blek og livløs ut. Undertonen er nøkkelordet her, og vanligvis er de varmere undertonene mer flatterende, forklarer Francisca.

– Produkter med lettere teksturer vil også være lettere å matche til leppefargen din, legger hun til.

Å finne ut om du har en kald eller varm hudtone er derfor hjelpsomt, anbefaler Olsen. Slik kan du lettere finne dine optimale nyanser. Men det betyr ikke at du trenger å begrense deg til én nyanse eller ett produkt, så klart!

Om du ønsker å gå for en veldig lys nude lips, kan det være en idé å bruke en lipliner i en litt mørkere nyanse for å gjøre overgangen mellom hudtonen din og leppene litt mer harmonisk, tipser hun.

HØSTFAVORITT: Makeupartist og beautyprofil Gisella Francisca innrømmer at hun har flere nude favoritter til leppene denne høsten. Foto: Instagram @gisellafrancisca
HØSTFAVORITT: Makeupartist og beautyprofil Gisella Francisca innrømmer at hun har flere nude favoritter til leppene denne høsten. Foto: Instagram @gisellafrancisca Vis mer

Olsen trekker også frem at nudenyanserte lepper er et flott verktøy som kan kompensere for annen sminke du har på.

Når man velger mye øyensminke, kan det være fint å kompensere med en nude leppe slik at fokuset blir på øynene. En klassisk og ikonisk look med eyeliner og nude lips er som regel ikke feil!

I tillegg, kan looken være fin når du enkelt og greit bare ønsker å fremheve egen leppeform og tekstur, legger hun til.

Disse to er et must

Selv om nude lepper er et godt og sikkert valg, kan det som kjent, og irriterende nok, være vanskelig å få leppeprodukter til å sitte godt i lengden. Men makeupartistene har hacksene klare.

Og de er enige om hva det er som gjelder å ha parat: en leppeprimer og en lipliner.

– Jeg vil anbefale å starte med en leppeskrubb, og så gå over med en leppeprimer. Så lipliner – bare rundt leppen om du ønsker looken med en litt mørkere nyanse i ytterkant, eller samme farge som leppestiften på hele leppen før du legger over leppestiften, forteller Olsen.

– Jeg synes leppeprimeren til MAC alltid funker for å få looken til å holde lenger, men også for å glatte ut linjer og samtidig hydrere leppene, tipser Francisca.

SLÅR IKKE FEIL: Makeupartist Jeanette Gjerde Olsen mener en nude leppe sjeldent slår feil. Foto: Privat
SLÅR IKKE FEIL: Makeupartist Jeanette Gjerde Olsen mener en nude leppe sjeldent slår feil. Foto: Privat Vis mer

Makeupartistenes produktfavoritter:

Både Francisca og Olsen går gjerne for nude lepper i høst, og har testet flust av produkter. Dette er favorittene de trekker fram.

Charlotte Tilbury 'Pillowtalk':

– Til min hudtone og nyanse fungerer denne i fargen pillowtalk veldig godt – og jeg liker godt konsistensen på denne leppestiften. Semimatte, og den finnes i flere nyanser, forteller Olsen.

FAVORITT: Jeanette Gjerde Olsen sverger til nude leppestift fra Charlotte Tilbury. Kr 409 hos ASOS.
FAVORITT: Jeanette Gjerde Olsen sverger til nude leppestift fra Charlotte Tilbury. Kr 409 hos ASOS. Vis mer

NARS 'Chelsea Girls':

– For en kaldere, rosy nude, tipser Francisca.

ROSY NUDE: Gisella Francisca liker at NARS Sheer 'Chelsea Girls' gir en kaldere, litt mer rosaaktig nude. Kr 305 hos Lyko.
ROSY NUDE: Gisella Francisca liker at NARS Sheer 'Chelsea Girls' gir en kaldere, litt mer rosaaktig nude. Kr 305 hos Lyko. Vis mer

Fenty Beauty Gloss Bomb Heat Universal Lip Luminizer + Plumper 'Hot chocolit'':

– Denne over MAC sin Matte Lipstick 'Taupe', tipser Francisca.

KOMBINASJON: Francisca tipser om brun gloss over nude leppestift. 'Hot choclit' utsolgt hos Fredrik & Louisa i skrivende stund, men flere nyanser er inne. Kr 275.
KOMBINASJON: Francisca tipser om brun gloss over nude leppestift. 'Hot choclit' utsolgt hos Fredrik & Louisa i skrivende stund, men flere nyanser er inne. Kr 275. Vis mer

Fenty Beauty 'Major Manate':

– En av mine personlige favoritter i høst, forteller Francisca.

REFILL: Denne semimatte leppestiften fra Fenty Beauty er laget for å kunne byttes ut av etuiet, og kommer i flere farger. Kr 230 hos Fredrik & Louisa.
REFILL: Denne semimatte leppestiften fra Fenty Beauty er laget for å kunne byttes ut av etuiet, og kommer i flere farger. Kr 230 hos Fredrik & Louisa. Vis mer

– MAC har veldig mange fargenyanser, og Jane Iredale har gode leppefarger i nude-nyanser, legger Olsen til.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer