Høstens hårtrender:

Denne frisyren vil alle ha i høst

– Hovedtrenden i høst er helt klart 70-tallet, og er utelukkende den mest anvendelige, sier frisør.

HØSTENS HÅRTRENDER: Disse trendene gjelder for høsthåret. Foto: NTB
HØSTENS HÅRTRENDER: Disse trendene gjelder for høsthåret. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Endelig høst! Selv om det kan være vemodig å la sommeren gå, er det noe eget med stemningen av en ny start som ligger tykt i lufta om høsten. Etter å ha hatt ferie og varme sommerdager, er vi forhåpentligvis klare for å gripe hverdagen.

Med ny giv og back to school-stemning, er det typisk at det frister med et frisørbesøk. Kanskje er det dags for å gjøre en drastisk forandring etter lange sommerdager med en konstant, bølgete saltvannslook, eller kanskje håret har blitt slitt og mistet glansen etter mye saltvann og varme?

Vi har spurt ekspertene om høstens trender. Disse hårtrendene er det verdt å la seg inspirere av når du skal freshe opp lokkene for høsten.

Både Mia Sundby, Art Director hos Gevir, og Sanya Keränen fra Green Heads i Stockholm er enige om den aller største trenden nå:

– Hovedtrenden i høst er helt klart 70-tallet, og er utelukkende den mest anvendelige, sier Sundby.

Vi er i en bølge av 70-tallshår, med naturlige hårfarger og en bohemsk touch blandet med velpleid og skinnende hår, forteller Keränen.

– Det varme og nøytrale vil prege

Som så mange ganger før roterer trendbildet tilbake mot det som har vært. Årets hårtrender inspireres blant annet av store ikoner som Brigitte Bardot, Audrey Hepburn og Jane Birkin.

Men at det er 70-tallet som gjelder akkurat , mener Keränen er langt fra tilfeldig.

– Pandemi og krig som herjer får oss til å prioritere det som egentlig er viktig her i livet, og fører oss nærmere det holdbare og naturen. Det vil si friskt, velpleid hår og naturlige farger – trygge og sikre kort, mener hun.

Også Sundby har stor tro på det mer nøytrale som gjeldende på fargefronten denne høsten. Det varme og nøytrale vil prege trendbildet, med nyanser som varm sjokolade, honning, karamell, beige, sand, natur og kobber.

– De varme tonene reflekterer lyset mer enn de kalde tonene og gjør at håret ser blankere og sunnere ut. Jeg elsker fargen 'Bronzed Wood', som sett på Hailey Bieber og Kendall Jenner, sier Sundby.

– Bronse- og kobbertoner kommer vi til å se mye av i høst og vinter samt nude-, beige- og sandtoner i balayage, legger Keränen til.

VARME TONER: Frisørene trekker frem de varme tonene som sikre vinnere denne høsten. Foto: NTB
VARME TONER: Frisørene trekker frem de varme tonene som sikre vinnere denne høsten. Foto: NTB Vis mer

Lange lugger

Luggen har vært populær en god stund nå. Det liker vi! Den kommer tross alt i utallige varianter og funker i alle typer hår. Denne høsten bringer 70-tallsbølgen med seg lengre lengder i front – og gjerne i kombinasjon med luftige lag i håret ellers.

– Vi ser frodige, lange lugger med midtskill til de lengre, 70-tallsinspirerte hårene, trekker Keränen frem.

Sundby kan fortelle at hun ikke har nølt med å omfavne høstens hårtrender i eget hår.

– Jeg har allerede kastet meg på både klipp med masse layers og lang lugg, sammen med en god rundbørsteføn og gyldne toner i håret, innrømmer Sundby.

LANG LUGG: Høstens lugger kan med fordel være lange, og gjerne også deles på midten. Som her, på Jennifer Lopez. Foto: NTB
LANG LUGG: Høstens lugger kan med fordel være lange, og gjerne også deles på midten. Som her, på Jennifer Lopez. Foto: NTB Vis mer

Luftig volum

Tenk luftig, glamorøst volum i høst! Det er bare å finne fram rundbørsten og hårføneren, mener frisørene.

– Vi har stor etterspørsel på voluminøs føn med store, myke bølger. Kundene våre er opptatt av sunt og blankt hår og elsker volum, forteller Sundby.

– For å oppnå denne looken er det superfint med myke layers og gjerne en fresh lugg!

Sundby minner om at den voluminøse looken er avhengig av riktige produkter for holdbarhetens skyld.

– Vi anbefaler alltid å kure håret regelmessig og bruke riktige stylingprodukter for å tåle varmeverktøyene. Riktige produkter er nøkkelen for å få til stylingen!

Denne voluminøse, luftige looken er også noe å trakte etter i oppsatt hår. Tenk Brigitte Bardot, tipser Keränen.

– Halvt oppsatt hår med volum og en rufsete følelse – løse knuter mot gardinlugg, nevner hun.

Bouncy volum og friskt hår er jo den beste følelsen som finnes! En blow dry er en luksus å unne seg for å få dette, og håret holder seg fint også dagen etter, legger hun til.

LUFTIGE LOKKER: Den luftige, lette, voluminøse looken er å etterstrebe i høst. Som her, på Angelina Jolie. Foto: Alex Berliner/NTB
LUFTIGE LOKKER: Den luftige, lette, voluminøse looken er å etterstrebe i høst. Som her, på Angelina Jolie. Foto: Alex Berliner/NTB Vis mer

Det rocka 70-tallet

Selv om den nøytrale og naturlige looken ser ut til å prege høsten mest, understreker Sundby at 70-tallets mer rocka tendenser også har sin plass i trendbildet.

Ønsker du en større forandring eller et røffere uttrykk enn varme farger og luftige lokker? Frykt ikke.

– Vi ser også de litt mer rocka, rufsete variantene fra 70-tallet. Som for eksempel Shag! sier Sundby.

– En kort bob er også en stor favoritt i høst. Gjerne litt rett i kantene, og både med og uten lugg, som sett på visningene til Dior og Valentino, tipser Sundby.

– Herrene skal også ha coole 70-tallsinspirerte frisyrer, gjerne med pannelugg, legger hun til.

ROCKA BOB: De litt mer rocka, rufsete 70-tallsinspirerte frisyrene trender - og en bob er definitivt ikke feil. Her på it-jente Alexa Chung under moteuken i Paris. Foto: Action Press/Shutterstock/NTB
ROCKA BOB: De litt mer rocka, rufsete 70-tallsinspirerte frisyrene trender - og en bob er definitivt ikke feil. Her på it-jente Alexa Chung under moteuken i Paris. Foto: Action Press/Shutterstock/NTB Vis mer

Glossy og skinnende

Både Sundby og Keränen trekker frem et skinnende resultat som viktig denne høsten. Håret skal se sunt, velpleid og skinnende blankt ut! Vi kan med fordel også overdrive uttrykket litt, slik at det ser skikkelig glossy ut, eller gå for en god gammeldags wet look.

– Glinsende og velpleide hår med med en wet look-styling er verdt å satse på, lover Keränen.

Hun trekker frem at du med fordel kan prøve deg på TikTok-trenden Hair Slugging, som har herjet i vår og i sommer, for å oppnå riktig look.

Sundby forteller at høstens glossy uttrykk er hennes favorittrend.

– De glossy fønene vi ser hos Chanel og Halpern er mine favoritter. For ikke å glemme wet look! Som man ser på visningene til blant annet Fendi, Valentino, Prada, Armani og Jil Sander, for å nevne noen, forteller hun.

Wet look er stylingen som har alt og fungerer til alle stiler – rocka, classy, chic, oppsatt hår, løst hår, fletter, tvister og så videre, sier Sundby.

Og den kan benyttes i alle hårteksturer og lengder, understreker hun.

– Når julebordsesongen kicker inn går jeg for wet look. Jeg har ikke bestemt meg for om det blir en løs, wavy wetlook eller stramt oppsatt helt enda – men wetlook blir det 100 prosent sikkert! lover Sundby.

GLOSSY: Wet looken trender i alle sine former denne høsten! Gå for stram og sleek eller løs og glossy - men sørg for rikelig med glans. Foto: Copenhagen Fashion Week
GLOSSY: Wet looken trender i alle sine former denne høsten! Gå for stram og sleek eller løs og glossy - men sørg for rikelig med glans. Foto: Copenhagen Fashion Week Vis mer

Fletter

Ulike former for fletter har trendet en god stund, eksempelvis de lekne to små flettene i front som mang en influencer og kjendis har lagt sin elsk på. Du kan med sikkerhet ty til fletter utover høsten.

– Flettene er også med denne sesongen, som sett på visningene til Versace, Gucci, Brandon Maxwell og Cecilie Bahnsen, slår Sundby fast.

SIKKER VINNER: Flettene er en trendy go-to. Cecilie Bahnsen har tydd til fletter på modellene på visningene sine flere sesonger. Foto: Copenhagen Fashion Week
SIKKER VINNER: Flettene er en trendy go-to. Cecilie Bahnsen har tydd til fletter på modellene på visningene sine flere sesonger. Foto: Copenhagen Fashion Week Vis mer

Det naturlige

Med en mer naturlig og nøytral look i hovedfokus denne høsten, er det også logisk at det er økt fokus på pleie. Håret skal være sunt, blankt og tykt, ikke bare se sånn ut!

Keränen, som jobber på en salong med særlig grønt fokus, opplever at mange er ute etter økologiske og giftfrie produkter, og er opptatt av miljøet.

– Dette faller naturlig inn i trenden om naturlig og velpleid hår. Flere etterspør et sunt og friskt hår før noe annet, forteller hun.

NATURLIG LOOK: Blake Lively har alltid vært et godt eksempel på den naturlige looken. Hun kjører stadig en enkel og naturlig, mindre polert look med sunt, velpleid hår. Foto: Felipe Ramales/Splashnews/NTB
NATURLIG LOOK: Blake Lively har alltid vært et godt eksempel på den naturlige looken. Hun kjører stadig en enkel og naturlig, mindre polert look med sunt, velpleid hår. Foto: Felipe Ramales/Splashnews/NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer